Správanie a reakcie kamarátky

vikutoria
21. apr 2024

Ahojte, čo by ste robili. Mám kamarátku a ja mám dieťa ale ona nie a keď ideme na kávu tak sa jej často prispôsobím. Bývam ďaleko a navrhne vždy stretnutie niekde kde to mám ja cestu 45 min z domu a ona 5 min autom. čas tiež vždy navrhne tak že dieťa chodí spať a potom je nervózny. A keď sme spolu tak sa ani o môjho syna nezaujíma nič sa ho nespýta.... A niekedy mi vadí že chodím stále ovesana ako vianočný stromček. Kabelka, ruksak, bunda malého...A ani raz mi nenavrhne "daj niečo ti zoberiem".

viestta
21. apr 2024

Zorganizovala by som stretko tak ako tebe vyhovuje. Raz, druhy raz by neprisla a bolo by vymalovane

anketkarka
21. apr 2024

@vikutoria no tak jej samej nedochádza. Ale prečo by malo, keď jej toto vyhovuje? Však si povedz svoje podmienky stretnutia a vybavené. My tu na Koni Ti lepšie podmienky pre Teba nevyjednáme. Musíš len Ty sama.

kikusenka1
21. apr 2024

No.... kamarátka nema dieta ty máš. Ona si to možno ani tak neuvedomuje keďže nemá dieta. Ja k3d som nemala deti tiež som sa s kamaratkinou dcérou nehravala lebo som necítila jednoducho potrebu. Takže skus jej navrhnúť stretko bližšie k tebe alebo jej normálne vysvetli ze sa tam trepes s malým dieťaťom nech príde ona a hotovo. Myslím ze to pochopí.

wolf_
21. apr 2024

To, že sa tvojho syna ani nič nespýta môže znamenať kľudne len to, že nemá vzťah k deťom alebo nevie ako na deti, nevie to s nimi. Rovnako aj to, že navrhne taký čas. Ona možno nemá odkiaľ vedieť, že ti syn má spať a bude nevrlý. Však jej to povedz. Prepáč, vtedy nie lebo ..., ale v čase X na mieste Y (kedže ani miesto ti nevyhovuje) by to bolo fajn. Raz tam, raz onam. To, že navrhne neznamená, že ty nemôžeš nabudúce navrhnúť niečo iné alebo že nemôžeš vyjadriť nespokojnosť s návrhom. Aj to, že si ovešaná, však "prosím, zobrala by si mi toto?" ... Otvor ústa.

simona20201309
21. apr 2024

@vikutoria určite ide o kamošku? Také správanie matky, ktorá ťahá 3r dieťa 45min autom kvôli káve a obetuje jeho spánok kvôli,,kave" mi sedí jedine ak ide o pobluznenie nejakým mužom.
S triezvym rozumom toto nedokážem pochopiť. Aj keby išlo o kamošku ktorú som 20r nevidela, .... dohodla by som sa o 2hod neskôr.... A 15km blizssie

rozculena
21. apr 2024

čo by som robila? zariadila by som si to tak,ako by vyhovovalo mne.A keď to kamoške nedochádza,tak smola,nie je to kamoška.

h2
21. apr 2024

@vikutoria A ty jej nevieš na to niečo povedať? Napríklad "nevyhovuje mi miesto stretnutia, ani čas, navrhujem (dosaď, čo vyhovuje tebe)". Keď chceš, aby ti pomohla s vecami, tiež ju treba požiadať. A že sa nič nepýta tvojho malého? No tak vieš, pre teba je tvoj syn stred vesmíru. Pre ňu nie.

lintu
21. apr 2024

Žiaľ, robíš si to sama. Prispôsobuješ sa jej dobrovoľne. Ak chceš zmenu, sama sa musíš zmeniť. Alebo si to už skúšala? Aká bola reakcia?

minenkak
22. apr 2024

@vikutoria treba jej povedať ,že proste sa budete stretávať tak a tam, kde to bude obom vyhovovať a to nosenie veci jej možno nedochádza ,trbni jej do ruky a je,ak je kamarátka pochopí ,ak si len známa, aspoň budeš vedieť na čom si

ivik4
22. apr 2024

Jemine ,lahka pomoc, ked nabuduce nieco navrhne tak ju hned stopni s tym ze nie, teraz prides ty tam kde to navrhnem ja kedze stale chodim daleko .
To ze sa nepyta na tvoje dieta Ti vadi? Nie kazdy ma rad deti. My s kamoskami sa na deti vzajomne vobec nepytame, nikoho cudzie deti nezaujimaju a predsa mame vyborne vztahy

puertorico
22. apr 2024

a čo je ona tvoje druhé dieťa že ti má brávať veci a rozprávať sa s tvojím dieťaťom ? keď ona deti nemá , tak nevie . veľa bezdetných žien proste nevie. mala by si jej povedať slušne, že či by ste sa mohli stretnúť inde, ako to tebe vyhovuje, alebo v čase keď ti dieťa nespí . určite to pochopí

mandzula
22. apr 2024

@vikutoria povedz jej, ze je to pre teba takto zlozite a navrhni striedanie miest - raz tvoje, potom to jej. Co sa tyka nosenia veci - ja by som kamoske pomohla bez ohladu na to, ci by tahala nakup, alebo detske veci, no to uz musis vediet ty, co je to za naturu, ci to takto bolo aj predtym. A co sa tyka zaujmu o tvojho syna - ona sa kamarati s tebou, nie s tvojim dietatom, necakaj od ludi, ze su povinni byt nadseni, lebo ty si sa rozhodla mat dieta.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
22. apr 2024

A to je tak za ťažko povedot sorry Zuza ale o 13 nemôžem lebo Janko chodí vtedy späť, môžme sa stretnúť o 15. Alebo dobehni ku mne na kávu, malý bude spať tak môžme kecat

danica2711
22. apr 2024

ona nemá dieťa, ani nepozná režim tvojho dieťaťa, tak jej to zjavne nedochádza. Ty ticho so všetkým súhlasíš, takže jej ani nemá čo dochádzať. Čo tak otvoriť ústa a povedať rovno jej to, čo si napísala sem?

simona92101
22. apr 2024

@vikutoria a na kieho frasa trepes male dieta na kavu s kamoskou?a este ked ma mat spanok🤦‍♀️?ine by bolo,keby mate deti obe,stretnete sa v parku,kava do ruky,deti sa hraju a vy klabosite,alebo mate kociky,deti spia v kocari..
Dohodnite sa na kave bez deti,ty vypnes,dieta sa doma v klude vyspi,a hlavne sa dohodnite tak aby to vyhovovalo obom

hope87
22. apr 2024

Napisala si, ze ona navrhne miesto pre teba daleko, pre nu blizko. Cas taky, ktory ti nevyhovuje...a ty nemas usta alebo slovo v tom, kde a kedy sa stretnete? Ci z akeho dovodu ides tam, kam ti to nevyhovuje a v case, ktory ti nevyhovuje??? Nikto ta predsa nenuti takto sa prisposobovat. Tak povedz, nie, mne to nevyhovuje tam ... ale podme tam ... a vybavene. Pokial sa s tebou chce stretnut, tak sa stretne aj tam, kde to vyhovuje tebe.

saxana000
22. apr 2024

Napisem normalne fam nie to mi je daleko.podme skor alebo neskor lebo akurat vtedy mi maly spi. Alebo este lepsie dieta nechaj otcovi a vyrazte si vecer..bezdetna kamartka nema odkial vediet ako to s detmi chodi a za to ze ty mas dieta a je pre teba stredobod vesmiru tak sa nemusi tak k nemu spravat kazdy.

lenka.25
22. apr 2024

A ty si čo nesvojprávna ? Tiež mám bezdetné kamosky a keď mi navrhli stretnutie , mne časovo nevyhovujúce ( napríklad v čase obednajsieho spánku mojho dieťaťa ) , tak som povedala že nejdem a vybavené . Či tebe keď kamoska navrhne stretnutie , nech ti to akokoľvek nevyhovuje , aj tak hneď bežíš? A to že ty zo sebou vláčis neviem čo všetko , čo s tým ma kamoska . No ja ti neviem , sama si toto robíš . Kamoska chce ísť len na kávu , ty so sebou berieš uplakané ,unavene dieťa a ona ma byt nadšená ….

rorino
22. apr 2024

@vikutoria Robíš sama so seba ťažného volá a kamarátka jej berie,čo sa jej núka.Had je dieťa prvoradé,a kamarátka ak naozaj stojí za to,pochopí,a keď dieťa dorastie,tak sa kľudne vrátite do"starých koľají".A ak to nechápe,tak možno za to nestojí.A ešte nemá deti,takže veľa veci jej jednoducho nedopali

natiblaskova
22. apr 2024

Pri konfrontácii s mojou Bývalou najlepšou kamaratkou, že mi jej mačka rozhrizla kábel od môjho laptopu ktorý som jej požičala mi prehlasila že zistím čo je starosť keď budem mať mačky.... Vtedy som mala 2 deti.... 🤔 Aj ja som sa jej pri spôsobovala kým som si neuvedomila aká to je egoistka... Prispôsob sa drobcovy nie jej čo je dospelá

petra372016
22. apr 2024

@vikutoria tak ako prepáč ale to podľa mňa kamarátka nie je. Mala by si jej to povedať že ti to prekáža. Lebo mi to príde skôr ako keby ťa využívala. Ale zas z druhej strany si treba dávať pozor aj na to že niektorých ľudí nenapadne že majú pomôcť. Napríklad ja poznám takú osobu, že je to dobrý človek. Naozaj si rozumieme. Ale keď sa jedná o niečo takéto že pomôcť z vecami odniesť alebo tak tak on nepomôže. Pokiaľ ho priamo nepoprosím keby mám na sebe aj 100 kg kamene nepomôže

zuzuliatko18
23. apr 2024

A ked si sa s kamaratkou o tom rozpravala,.co povedala? A pred.tym, ako si mala.dieta, si si s nou ako stretka dohadovala? Lebo teda ja.som vzdy s kazdym stretka dohadovala Tal, aby nam vyhovovali obom. A odkedy mam dieta, tak kamoska sa musela prisposobit tomu, aky rezim a potreby ma dieta, co sa tyka jedenia a spania. Ale teda moje kamosky na to vzdy brali ohlad a dohodli sme SA Bez problemov tak, aby sme boli vsetci spokojni.