Susedia mi blokujú vchod zaparkovaným autom

13. nov 2023

Ahojte, poraďte mi prosím čo mám robiť. Susedia mi často blokujú vchod do práce svojím zaparkovaným autom. (podnikám, jedná sa o moju prevádzku) Pre predstavu, vchod sa nachádza dole v bytovke, vedie k nemu chodník. Auto zaparkujú na chodník, len tak tak otvorím bráničku ktorá sa otvára smerom von. Ja sa síce prederiem ku vchodu avšak pokiaľ by som chcela niesť tovar/krabice atď tak nemám šancu. Susedom som dohovárala, vždy sa nájde niekto nový. Policajtov som už raz volala, boli ochotný samozrejme v môj prospech avšak nechcem ich zakaždým volať a robiť problémy.

buberova
13. nov 2023

Možno by si tam mohla dať na tú bráničku značku zákaz parkovať? Možno to skôr niekomu dopne že bude zavadzať

melanta
13. nov 2023

Máš tam prevádzku. Susedia parkujú kde nemajú. Volať políciu vždy vždy vždy. Buď asertívna. To nie je že robíš problémy. Problém robia susedia. Ja na jednej strane chápem, že na sídliskách je to s parkovaním masaker. Ale to žiaľ nie je dôvod parkovať tam, kde sa nemá.

katarinaba
13. nov 2023

A je tam vobec na chodniku povolene parkovanie? Od oktobra, ak tam nie je znacka, ze sa moze parkovat na chodniku, tak tam stat nesmu.
Kazdopadne, nic ine ako volat zakazdym policajtov ti neostava. Toto iste stale riesim s vyhradenym parkovanim - a nepomozem si.

maranco
13. nov 2023

* len tak tak otvorím bráničku ktorá sa otvára smerom von. Ja sa síce prederiem ku vchodu avšak pokiaľ by som chcela niesť tovar/krabice atď tak nemám šancu *

Teraz si predstav, že príde sanitka a potrebujú niekoho niesť na nosítkach, alebo hasiči a potrebujú ťahať hadice, dať tam rebrík. Nemôžu svojím autom zapratať vchod do bytovky na chodníku.

akje
13. nov 2023

Mozno by som skusila dat na branicku cedulu, ze je to vjazd pre prevadzku, kde sa doklada tovar (kludne napisat aj cas, v akom zvyknes dokladat - ak byva rovnaky) a ze je nutne ponechat dostatocny priestor na otvorenie dveri branicky, ktora sa otvara smerom von- ku chodniku.
Ak by to nepomohlo, zmenila by som asi otvaranie branicky smeron dnu..
To mi len napadlo, neviem presny postup riesenia takejto situacie.

autor
13. nov 2023

@maranco Ja mam samostatný zadný vchod, čiže blokujú len mňa. Susedia maju svoj predný vchod. Myslíš, že si môžem umiestniť tabuľku na bráničku "zákaz parkovania"?

autor
13. nov 2023

@akje Bráničku nieje možné otvárať smerom dnu. Skúsim to asi poriešiť ceduľou.

brloh
13. nov 2023

Myslím že si len tak zákaz parkovania pred prevádzku dať nemôžeš ak ide o verejný priestor. Daj si tam teda "pripomienkovú" tabuľu "zákaz parkovania na chodníku" :D

autor
13. nov 2023

@melanta Pravdupovediac tu to nieje až také hrozné s parkovaním. Len niekomu je za ťažko prejsť o 10m viac. Je mi ľúto keď sa ja musím trepať s krabicami v rukách a sused si veselo parkuje pred mojim vchodom. Ďalšia vec sú mojí klienti, tiež by si radi pristavili na tu chvíľu auto ale nemôžu. Ja platím nemalé peniaze za obchodný priestor..a môj klient musí šaškovať po sídlisku. Ide mi skôr o princíp, aj keby ten môj klient mal prejsť len tých 10m.

maranco
13. nov 2023

* Ja mam samostatný zadný vchod, čiže blokujú len mňa. *
Skolabuje ti klient, alebo ty ako ho vynesú na nosítkach von?

* Pravdupovediac tu to nieje až také hrozné s parkovaním. Len niekomu je za ťažko prejsť o 10m viac. *
Tak v tom prípade zakaždým volať políciu, po dohováraní už začnú ukladať pokutu a naučia sa parkovať.

tykat
13. nov 2023

Nevies si na tom kusku vybavit vyhradene parkovacie miesto? Ale ak je to chodnik tak tam nema co parkovat ani sused ani klient.

autor
13. nov 2023

@brloh Neexistuje niečo v štýle "zásobovanie od-do", prosím neblokujte mi vchod do prevádzky!😃😃viem už špekulujem

brloh
13. nov 2023

Také tabule nájdeš na každom rohu a väčšina ľudí ich asi aj rešpektuje. Ak by si ale zavolala políciu že niekto nedodržuje pravidlo čo si si vymyslela tak asi nepochodíš 😝

katarinaba
13. nov 2023

Ale prosim ta pekne, ty si myslis, ze im nejaka tabulka nazenie strach, ci prehovori do duse? Ked su ludia schopni parkovat rovno pod znackou - zakaz zastavenia? Oficialnou statnou znackou? Este je pod nou aj doplnkova znacka - vyhradene parkovanie. Vykaslu sa, ved oni len na chvilocku, ved oni nemali kam inam zaparkovat a podobne chobotiny. Zist si na magistrate, ci by sa tam nedala osadit nejaka prekazka (oni posudia aj zachranne zlozky). Inak len policia. A ja by som sa s nimi neparala.

autor
13. nov 2023

@brloh Pozri, naposledy keď som volala políciu tak im stačilo povedať že mi auto blokuje vchod a že sa tam neviem dostať s tovarom. Viac nepotrebovali. Riešim len nejakú prevenciu, tiež sa mi nechce volať políciu každý deň.

maranco
13. nov 2023

Možno niečo takéto keby si dohodol s mestom, že náklady na zriadenie zaplatíš a mal od toho kľúče.
https://www.google.com/search?q=parkovacia+zábr...

autor
13. nov 2023

@katarinaba Skúsim prezistiť, ďakujem. Určite máš pravdu.

katarinaba
13. nov 2023

Nam magistrat zial nedovolil osadit parkovacie zabrany, takze len policia. Najhorsie je na tom to, ze ja platim rocne nemaly peniaz. Ked stihnu policajti prist (lebo casto stihnu odist s autom, kym policajti dorazia), pokuta ide do vacku mesta. Ale ja stale nemam kde parkovat - kym pride majitel k auticku, ja musim hladat inde, alebo parkovat na platenom parkovisku.

autor
13. nov 2023

@katarinaba Ty platíš pokutu za to že voláš policajtov, keď ťa blokujú?

katarinaba
13. nov 2023

Nie ja, ten co tam stoji. Ale ja mam z toho celeho uplne nic. Lebo auto tam ostane, vodic dostane pokutu domov a ked ju uhradi, tak ide do vacku mesta. A ja platim poplatok a nemozem uzivat svoje "vlastne" miesto.

simca06022011
13. nov 2023

Da si na "mrezu" cedulu, zakaz parkovania, zasobovanie (klduen si tam daj cas odkedy dokedy mas otvorene, pre pripad ze chces byt zlata a nechat im miesto "na noc"). A supni tam nejake bednicky na zem.
A volaj policu, odfot si kazdeho tam, ak by chceli tvrdit ze zbytocne. Brania ti pri vchadzani? brania... ved to ked nevies otvorit poriadne mrezu, tak tam nemoze byt ani priestor na chodenie a pod, zakaznici ti lietaju do prevazdky? ci maju iny vchod?
Od koho mas priestro prenajaty?

simca06022011
13. nov 2023

@katarinaba my mame platene miesta a ked nenajdu majitela, odtiahli ho, vacsinou ho doslova najdu, podla SPZtky, zazvonia mu a musi sa pratat. Dokonca v sukromnom arealy nam jeden dobrodruh zaparkoval auto a isiel na dovolenku :D bohuzial u nas asi nefunguju take tie odtahovky ako vo filmoch, pridu odtiahnu a nech si to vyplati majitel... vtedy sme velmi nevedeli robit nic, poslal niekoho neskor kto to auto odparkoval (ale tiez sa volala policia)

simca06022011
13. nov 2023

a nabuduce sa mozes opytat aj policie ako to mas riesit aby sa to neopakovalo, niektori vedia aj poradit :D

katarinaba
13. nov 2023

@simca06022011 odtiahnut ho nemozu, neprekaza premavke. Policajti pridu, nafotia, mna prelustruju, ci mam vsetky papiere, oznamenia, ci to miesto naozaj pridelili mne a to je vsetko. Ked pride majitel medzi casom k autu, tak ho skasiruju na mieste, inak mu poslu pozdrav na adresu.

maris5
13. nov 2023

Daj tabulu zakaz parkovania, vstup do prevadzky, budete odtiahnuty.
Niekto tam stoji, odfot ho ako blokuje vstup a volaj policajtov.

Pripadne podaj ziadost na mesto, ci tam moze byt osadeny stlpik, je aj taky sklapaci na klucik, ze mas permanntne blokovany vstup do prevadzky resp. ak si tie priestory prenajimas ma to urobit majitel priestorov.

januska12323
13. nov 2023

Zakaždým volaj políciu, okrem blokovania brány stoja na chodníku a to už nie je povolené. Keď niekoľkokrát zaplatia pokutu hádam si to aj rozmyslia.

simca06022011
13. nov 2023

@katarinaba no u nas by teoreticky mohli, samozrejme prekaza, majitelovi parkovacieho miesta :DDD akoze neprekaza? ked sa ti niekto zaparkuje na tvoj dvor, tiez budes ticho cakat, kym pride a odparkuje si ?

simca06022011
13. nov 2023

Inak najvacsia zadostucinenie som mala, ked jedneho takehoto dobrodruha u nas v arealy nabural kamion :D ako bolo mi luto kamionistu, lebo pootm tam zabil par hodin, ale kazdy dementny sofer, ktory si zastane hocikde, kde najde miesto, bez toho aby respektoval cokolvek, si uplne zasluzi... tu by som mu mrezou svacla do toho tatosa ze by si next time zapamatal.

autor
13. nov 2023

@simca06022011 Toto je môj jediný vchod do prevádzky, zákazníci ho používajú. A priestor mám v prenájme od súkromníka.

simca06022011
13. nov 2023

tak treba toho sukromnika tiez informovat, ze mas problem s otvorenim prevadzky