Tá neviditeľná v spoločnosti

4. máj 2024

Ste jeden z tých typov ľudí, ktorí keď sú v spoločnosti, tak sa cítia akoby prehliadaní? Ja napriklad, neviem či som viac introvert alebo hanblivá. Moje sebavedomie je nízke, ale mám napríklad zopár hlbokých priateľstiev. Čo sa mi však stáva je, že keď som napríklad v spoločnosti viacerých ľudí, stávam sa akoby viac počúvateľom. Častokrát mám pocit, že sa nedokážem zapojiť do témy, lebo nemám podobné záujmy, alebo je v blízkosti extrovert, ktorý strhne všetku pozornosť na seba. Stáva sa mi i to, že niečo poviem a nikto si to nevšimne, alebo jednoducho si niekto vezme slovo a začne úplne o niečom inom 😅. Nemám to tým ľuďom za zlé, možno niesom taká zaujímavá a nesnažím sa pozornosť strhnúť na seba, ale príde mi trochu úsmevné už dnes, že sa mi to deje vlastne po celý život.

michaela789
4. máj 2024

A prekáža ti to? Ja som tiež introvert, poslucháč a pozorovateľ a úplne mi to vyhovuje. Mám svoj priestor, názory,... Keď som sa tlačila do pozornosti, v mylnej predstave, že je so mnou niečo zle, dopadlo to tak, že som sa cítila trápne a neprirodzene. 🤷🏻‍♀️
Druhá vec je, že v okolí sa VŽDY nájde podobne zmýšľajúci a nastavený jedinec. Takých sa držím a môj sociálny život tým pádom netrpí ani v najmenšom.

mandzula
4. máj 2024

Kazdy mame urcity typ povahy a snaha nasilu sa natlacit to nejakeho ineho typu je vlastne pachanim nasilia na sebe samom. A casto len preto, ze sa to od nas ocakava. Stretavam sa s tym najma pri introvertoch, ktori su neraz nabadani, aby sa viac prejavovali a bla, bla... akoby boli nejaki menejcenni a potom sa tak aj citia a vsemozne sa snazia "vystupovat z komfortnej zony". Treba pracovat s tym, co clovek ma a nie sa nasilu vtesnavat do lubivych modelov.

michaela789
4. máj 2024

@mandzula sama by som to lepšie nepovedala 👌🏻 je to presne o tom prijatí vlastnej povahy. Som taká/ý a je to ok pokým tým nikomu úmyselne neubližujem. aj introvert vie dať veľa, hoci bez hurónskeho smiechu a reflektorov.

basulaak
4. máj 2024

Dolezite je ze mas zopar hlbokych priatelstiev. To je to o co tu kraca. Na zvysok sa vykasli. Presne tak pousmej sa a chod si svoje. Mne sa to na ludoch paci. Mne sa stavalo napr take, ze som stala v skupinke ludi (tvorili sme kruh) a prisiel niekto a postavil sa predomna a zacal sa bavit s ostatnymi - medzi riadkami ma uplne vycnelil recou tela. Vtedy som sa pousmiala, vzala veci a sla prec. 🙂 nestojim o spolocnost neohladuplnych ludi.

solange7
4. máj 2024

@basulaak to postavenie sa pred osobu doslova neznasam. Je to uplne neohladuplne a tiez sa mi to par krat stalo. Neprijemny pocit. Zachovala som sa rovnako, otocka a odchod. Doteraz som na to citliva a vsimam si ked niekoho zamerne ignoruju a vtedy sama smerujem otazku na dotycnu osobu, aby mohla povedat co zacala.
Podla mna to ludia robia casto zamerne zo zakernosti, pre ich lepsi pocit. Ja by som na to nemala zaludok je to ubohe.

autor
4. máj 2024

@michaela789 @mandzula Áno, máte pravdu baby! Zabúdam na to, človek sa potrebuje zmieriť sám so sebou akým je a nie sa cítiť pre to zle. Ďakujem za zdravé pohľady 😊❤️.