Vzťah na diaľku

4. aug 2020

Ahojte baby,

mam 22 rokov, priatel 23, chodili sme spolu pol roka, no na cas ho okolnosti prinutili sa prestahovat, tak mame dalsieho pol roka vztah na dialku s vidinou stretnutia sa po Novom roku. Priatel bol velmi starostlivy, milujuci, dokazoval mi lasku, no odkedy sme od seba, hlavne posledne dva mesiace, mi kludne nenapise aj tri dni, ze ked mam chut pisat, mam sa ozvat ja, ked on nie. Nemyslim si, ze ma druhu. Pekne veci mi uz dlhsiu dobu nenapisal, ked sa spytam, ci ma este chce, lubi atd., tak sa divi, ze samozrejme, co ma to napada. No ja mam pocit, ze ten zaujem vyrazne opadol. Co robit? Velmi onho stojim, lebo sme nazivo mali krasny vztah.
Dakujem!

evkakozickova
4. aug 2020

Ja osobne si myslím že vzťah na diaľku nemá žiadny zmysel ste jeden od druhého od seba nevidíte sa necítite sa a úprimne ani mňa by vôbec takýto vzťah nebavil a ešte k tomu dodám že chlap bez sexu nevydrží ja zatiaľ žiadneho nepoznám takého čo by vydržal čiže s veľkou pravdepodobnosťou niekoho má

zooeynka
4. aug 2020

Hlavne maj svoje aktivity, zaujmy a svoj zivot. Prilis sa neupinaj na vztah na dialku, ries seba. Polroka kym sa vrati vyuzi pre seba, zaklad je dosiahnut aby ON chcel teba a ozyval sa ti...knucanim a vycitkami sa mu akurat zhnusis. Ries ho menej, maj svoje aktivity a uvidis sama....mozno o polroka uz o neho nebudes stat ;)

stanulienkat
4. aug 2020

Pol roka ma kazdy krasny vztah...🙂😁

sapetka
4. aug 2020

Pol roka je velmi kratko na to, aby vztah dokazal prezit 6m odlucenia. Mozno sa vam to podari a mozno aj nie

evamea
4. aug 2020

@stanulienkat No asi tak nejak. 😅

ivangeline
4. aug 2020

Nelpi na tom, určite nie. Keďže ste sa asi spoznali osobne, tak vieš, takýto kontakt je úplne iný... zjavne nie je na sladké telefonáty a každodenné vypisovanie. To však neznamena, že keď sa po pol roku uvidíte, že to nemusí vyjsť. Avšak takýto vzťah, ak by mal aj potom pokračovať cez písmenká, to by som určite nechcela.😳

moonlight1210
4. aug 2020

prvotne zalaskovanie trva cca pol roka az dva roky (ked su dvaja spolu). Vy ste sa po prvom polroku oddelili. Prave v case ked pomalicky opadala prvotna zalaskovanost. Zazili by ste to aj tak. Mozno v pomalsom tempe, trochu neskor, vyprchavalo by to pomalsie. Ale stalo by sa to.

Neznamena to, ze ta uz nechce. Len uz nie je na teba tak upaty, ako ty na neho. Ma tam svoj zivot, svoje zaujmy, zaluby, kamosov. A nesustredi sa na to, ze nie je s tebou. Proste si uziva zivot, aj to, ze ma dievca. Nevidi dovod ti denne volat a hovorit o tom.

Najdi si aj ty zaujmy a zi normalne dalej. Nesustred sa na jeho spravy a volania ako dokaz lasky.
Ber to ako test vztahu.

A sama sa musis naucit nevisiet na vztahu. Lebo to je to, co ho zvycajne pochova aj keby ste boli denne spolu.
Ked na vztahu visis, mas zachvilu pocit, ze partner ti neopatuje lasku v rovnakej miere a zacnes robit vycitky. Co vedie v hadkam, pocitu odcudzenia a rozchodu.

autor
4. aug 2020

@zooeynka
@sapetka
@ivangeline My uz od seba pol roka sme, asi som sa zle vyjadrila. A do decembra este budeme.

autor
4. aug 2020

@moonlight1210 Dakujem! Neozval sa uz styri dni. Ja jemu tiez nie, nechce sa mi mu vtierat. Kamosom a zalubam sa asi nevenuje, lebo je v krajine, kde je vela ludi nakazenych covidom a cisla prudko stupaju.

bublinkai
4. aug 2020

....o ničom. Prudko ukonč 😍

nenne27
4. aug 2020

@evkakozickova my sme s mojim chlapom chodili pol roka, ptm sme spolu neboli pol roka ( bol na vojne) mobily sme nemali, pisali sme si listy a obcas volali( do zahranicia to vtedy bolo strasne drahe).po pol roku sme sa stretli a boli spolu tyzden.potom zase pol roka od seba.v tej dobe takto fungovalo vela nasich znamych.vacsina ma za sebou 20 rocne manzelstvo, aj my. Prava laska vydrzi, pol roka zase nie je tak vela ked sa ludia fakt lubia.

autor
4. aug 2020

@nenne27 Hej, pol roka nie je vela. Ibaze u nas to je uz pol roka bez stretka a este dalsich 5 mesiacov

janeninka
4. aug 2020

Hmm pre mna by to bolo zvlastne.. rozumiem ze nie je kazdy den priestor na 2hodinove telefonaty ale aspon kratky rozhovor - zaujem by mohol.. prave vztah na dialku treba pestovat a udrziavat to spojenie. V minulosti take moznosti mozno neboli ale teraz su..a velmi dostupne.... ako vyzera vas vztah tak celkove? Mate aj teraz nejake rituály? Volavate si aj tak na dlhšie, ze sa rozkecate aj o uplnych hlupostiach, detialoch? Hovorite o buducnosti?

vilma7
4. aug 2020

Tak ja keď som mala vzťah na diaľku, boli sme v kontakte denne, ale videli sme sa aspoň raz mesačne. U vás to ide, smeruje pomaly ku koncu... môj názor.

nenne27
5. aug 2020

Hej...no ked sa ti niekolko dni neozyva...tak to asi ide dolu vodou😔

matkaleskova
5. aug 2020

Neviem no podla mna na tom, ze zide z oci zide z mysle, nieo asi bude pravdou. Tento vztah trva kratko na to aby ste toto zvladli :/

retatka
5. aug 2020

Keď budete obaja čakať kým sa druhy ozve ,tak to môžeš hneď teraz zabaliť ...nemá to význam .Vztah na diaľku treba pestovať telefonátmi ,záujmom o toho druhého .Ak viazne komunikácia vo vzťahu na diaľku ,definitívne sa odcudzite .Treba sa s ním porozprávať ,opýtať sa ho ,prečo sa neozyva ,čo vlastne za tým je ...možno má nejake problémy .

bublinkai
5. aug 2020

@nenne27 ...totálne " nedopečene " dolu vodou 😂

fabrika
5. aug 2020

aj tak si myslim, ze to nema buducnost, ste mladi a neboli ste spolu az tak moc dlho aby ste si takyto vztah podla mna mohli dovolit. a este ak si spolu nemozte najst ani spolocnu rec tak neviem, i by sa mi v takom vztahu chcelo ostavat

vondolina
5. aug 2020

keby sa toto udialo po piatich rokoch napríklad, tak myslím, že to ustojíte ale toto nie krátko ste spolu, akože nechcem veštiť, ale javí sa to tak :/

nairia
6. aug 2020

asi to pocut nechces, ale stopro ma niekoho ineho, aj ked to nemusi byt vztah... tym, ze sa ti prestal ozyvat len dokazal, ze uz o teba nema taky zaujem ako to bolo predtym... ste mladi a aj napriek faktu, ze ty by si bola ochotna nanho cakat, chlap v jeho veku a po takej kratkej znamosti sa malokedy da dobrovolne na celibat... romantika bokom, toto je skutocny zivot a "pockam na teba" sa deje vo velmi malom percente pripadov - ked vezmeme do uvahy dlzku vasho vztahu a vas vek... a hlavne su tam aj jasne signaly, ze jeho zaujem pomaly upada... ukonci to a nasmeruj sa inde, nestracaj cas

kxenia
4. júl 2023

Dobrý deň neviem či to je normálne alebo úprimne chcela by som sa poradiť či taký vzťah niekdo zažil a ako ste to vyriešili. Mám priateľa 2 roky stretávame sa na diaľku býva odomna 140 km ,čas cez týždeň nemá čas na mňa nakoľko to je ďaleko a pracuje od rana do večera tak nám zbyva iba víkendy aj to len u mňa doma príde piatok a nedeľu už ide domov pobede,stále sa zato hádame a niekedy to príde do takého extrému že sa pohadame moc a blokne má aj na mesiac 🤔 proste vždy sa mu ja prvá ozvem a vždy ten krok spravím ja samozrejme vždy dáva vinu na mňa že za všetko môžem ja . Veľa krát som mu vravela aby sme niečo vymysleli a pohli sa niekam ďalej ale vôbec žiadna zmena tam nieje stále je to otom istom . Keď aj mal dovolenku tak uprednostnil svoje koníčky. A ani ma nevola aby som prišla ku nemu ja na pár dní proste onic sa nesnaží aby sme boli niejak viac spolu , a keď sa my nepáči tak ma blokne a ja sprostucka čakám a aj tak sa ozvem potom. Neviem či je to normálne tak hľadám niejaky spôsob poradiť . Vopred Ďakujem za každú radu .

lucylaw
4. júl 2023

@kxenia Ani som to nedočítala, stačilo mi po to, že ťa aj na mesiac blokne..To čo je prosím ťa za "vzťah", mňa keby chlap blokol na deň, tak už ma ani nemusí odblokovať, rovno by som ho poslala do riti..Očividne tebe na vašom "vzťahu" záleží oveľa viac ako jemu, zamilovaný chlap sa takto nespráva, iba strácaš čas..Bohvie, či v mieste svojho bydliska nemá niekoho iného, keďže ťa k sebe nikdy nevolá, ja osobne by som ho poslala kadeľahšie..

kxenia
4. júl 2023

@lucylaw on my povie že ja som preto Nikdy nič nespravila aby sme boli spolu že som iba čakala . Ale tak keby my poviem pridi tak to je iné,nie aby som sa niekam sama ja pozvala . Áno neuprimna láska z jeho strany vie že mne natom záleží maximálne