Dá sa skutočne milovať a zároveň podvádzať?

11. aug 2022

Ahojte, chcela by som sa opýtať hlavne mužov, či je možné skutočne milovať svoju partnerku, no zároveň ju podvádzať, či už jednorázovo alebo udržiavať dlhodobé mimomanželské vzťahy, popri vlastnej rodine, deťoch, príp. tehotných partnerkách. Dá sa žiť v navonok ideálnom manželstve a popri tom prežívať aférky, flirty, randenie, sex, vypisovanie, rozhovory, pobláznenie, ďalšiu lásku...? Viem, že každý muž a vzťah je iný, no zaujímalo by ma to tak všeobecne, ako to vidia a cítia chlapi. Sú na vine hormóny, chémia, srdce, pohlavný orgán 🤭 alebo čo vlastne? Prečo ak nie ste spokojný vo vzťahu, jednoducho ho neukončíte ale ťaháte to na 2 strany? Nemáte výčitky svedomia? Nebojíte sa, že vám na to raz žena príde? Nemáte strach, že sa vám tá oklamaná rodina už úplne rozpadne?

kaca222
11. aug 2022

Dá, ale som žena 😀
Kto nezažil, pravdepodobne nepochopí. Ale áno, dá.

eviku777
11. aug 2022

nie, ale hovorim za seba. Ked clovek skutocne miluje neurobi to. Ked vo vztahu nieco chyba alebo je nejaky problem dokaze podviezt! niekedy si to ani danej chvilu neuvedomi az po case pochopi ze v existujucom vztahu bol problem….

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lelluska
11. aug 2022

Vyjadrim sa k pasáži “prečo to neukončia”. Za tým sú aspekty ako pohodlnosť, strach z deľby majetku poprípade deti.

pininka1
11. aug 2022

Da sa, som sice zena, ale nespajam milovanie s laskou. A navyse neverim ani na celozivotnu vernost.

any_soj
11. aug 2022

Skutočne milovať znamená chcieť dobro druhého. Takže nie, keď zranujem vzťah a partnera neverou, znamená to, že nemilujem.

mikadooo
11. aug 2022

Sú aj ľudia, ktorí milujú viacerých partnerov naraz, volá sa to polyamoria. https://zaujimavosti.net/blog/co-je-novodoby-fe...

anita6666
11. aug 2022

Človek nie je monogamny tvor a očakávať to od muža alebo aj ženy, je choré.

pimpulka
11. aug 2022

samozrejme ze sa da...je to dost caste...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eviku777
11. aug 2022

@vlcik1 presne

lenka567899
11. aug 2022

Áno dá, nemyslím si že ľudia boli stvorení nato aby boli monogamní 🙂

loliki
11. aug 2022

🙂 Keď to chlap má v hlave upratané tak, že sme rodina 😀 s každým, tak potom miluje seba a všetky ženy. Záleží od uhľa pohľadu, čo znamená pre niekoho slovo "milovať" a čo slovo "rodina".

petricka22
12. aug 2022

@any_soj kazdy miluje svojim sposobom. Nemozes ocakavat, ze tak ako ty milujes svojho partnera, bude aj on teba. Nie som zastanca nevery, len s tymto uplne nesuhlasim… nie je to len laske, je to o uvedomeni si a rozhodnuti mysle, nie stdca, ci niekoho podvediem.

autor
12. aug 2022

Ďakujem pekne za odpovede, len tomu stále akosi nerozumiem. Tváriť sa, že niekoho celé roky milujem, všetko je v úplnom poriadku a popri tom celé tie roky ťahať s niekým iným ďalší vzťah...a potom ďalší...a zase ďalší. Ale to nič nebolo, veď ja milujem len tú svoju ženu...ale tak každý sme iný, asi som veľmi staromódna a konzervatívna 😏

amiaja
12. aug 2022

Lenze oni svoju zenu naozaj nemiluju.. len im to vyhovuje mat istotu sexu, navarene, oprate.... a zabavu hladaju popri vztahu.
Clovek a zvlast chlapi niesu monogamne stvorenia, potrebuju nove impulzy ale pohodlnost dlhodobeho vztahu im vyhovuje.
Cest vynimkam, urcite su aj chlapi ktori dokazu jednu zenu milovat cely zivot a su verni.

kamatopo
12. aug 2022

No asi tiež vyzniem konzervatívne no ja sa takýmto ľuďom a je jedno či je to žena a či muž čudujem. Otravovať si život neverou a pritom mať všetko doma. Ale každý má svoj zdvíhač adrenalínu. A poznám mužov v okolí čo to robia preto aby mali akciu v živote a doma ich čaká úžasná žena ktorej sa tá druhá nedrape ani po členky. Je to smutné pozorovať.

any_soj
13. aug 2022

@petricka22 nejde o to, že má milovať ako ja. Ale o to, že slová majú nejaký objektívny obsah, niečo znamenajú. Jednoduchší príklad - nakupovať môže v detailoch znamenať všeličo, ale pointa je dostať nejaký produkt za peniaze - keď idem ku kamarátke a hráme spolu na klavír, nemôžem to nazvať, že nakupujem. Trochu ťažší príklad - priateľstvo. Tiež v detailoch znamená milión vecí, ale podstata je, že je to vzťah, v ktorom sú si ľudia duševne blízki a môžu sa spoľahnúť jeden na druhého (nemôžem tvrdiť, že podkopávať niekomu nohy je priateľské správanie). A k pointe - slovo milovať niekoho, láska, má tiež nejaký objektívny význam. A nie je ním že "je mi s niekým príjemne" - to je zamilovanosť, sympatia či kadečo iné. Láska je presne to, čo sama spomínaš - rozhodnutie. Konkrétne rozhodnutie chcieť niekoho dobro. Inak v taliančine to majú krásne - voler bene a ... - mať rád doslova znamená "chcieť dobre niekomu"

loliki
13. aug 2022

Ale to musí byť aj herecký výkon, aby to udržal v tajnosti u každej, alebo to nejak zariadil, aby každá žena bola spokojná, kým to neprepukne. To už je možno šport, či ako to nazvať. Mať čo najviac žien.

autor
13. aug 2022

@eviku777 Len zaujímavé je, že po odhalení popiera, nakoniec to prizná, ale nevie vysvetliť, prečo to urobil - vo svojom vzťahu žiadny problém nevidí, nič mu na svojej žene nevadí, všetko je ok. Teda vzťah je podľa neho v poriadku, no dokáže byť neverný aj tak...

autor
13. aug 2022

@kaca222 Nezažila som, nechápem 😄 Ale ďakujem za úprimnosť.

autor
13. aug 2022

@loliki Veď to, normálne mi to príde až akosi nejaká zvrátená úchylka, hra na dobrodružstvo, naháňanie vzrušenia - s tým rizikom, že ma môžu odhaliť, ale predsa len to risknem, stojí mi to za všetky problémy spojené s odhalením 🤔

autor
13. aug 2022

@kamatopo No a tomuto práve nerozumiem 😏

autor
13. aug 2022

@any_soj Súhlasím...

loliki
13. aug 2022

Má heslo: Sme rodina. Preto to nie je pre neho problém. Miluje všetky ženy aj seba. Je lovec. Ktorú ženu dokáže uloviť, tú má. Aj na ryby sa chodí tak. Chyť a pusť. Nemusí sa s každou oženiť, len si tak loví. Miluje ten lov a to čo prináša. Zlozvyk? Šport? Hobby? Iná filozofia. Prečo mať len jednu, keď ich je cca 4 mld.? Veď z takého počtu získa ozaj že nič. 🙂

kamatopo
14. aug 2022

Nuž niekedy ani ja ,ale to je na každom ako si so životom naloží. Ja som neverí netolerovala a podľa toho som sa aj zariadila. A druhý nech si žijú ako chcú. Vieš niektoré ženy to vedia a tvária sa že to nevedia ,lebo im taký život vyhovuje🤷

mjk40
14. aug 2022

Asi áno, veď ak sa o rodinu stará. Pomáha manželke. Nefláka sa po baroch. Tak hádam za občasné zlyhanie v tejto oblasti si nebudete ničiť rodinu rozvádzať a robiť si problémy.

amiaja
14. aug 2022

@mjk40 a plati to aj opacne? Prekusne chlap ked zena "obcasne zlyha"? To uz kde sme ked si toto budu tolerovat? 🤦‍♀️

mjk40
14. aug 2022

@amiaja Svojej žene som za tie roky skutočne nebol neverný. Skutkami určite nie, možno myšlienkami. A ona mne tiež nie. No keby aj bola nejakou jednorázoukou. Hádam by som sa kvôli tomu nerozvadzal. Skôr naopak považoval by som to za uznanie mojich kvalít. Vyskúšala a zistila, že to čo má doma je lepšie a preto v tom nepokračuje.