Je vám lepšie bez chlapa?

15. sep 2022

Je tu nejaká žena, ktorá sa rozhodla byť sama s deťmi bez chlapa a je jej dobre? Ja mám šťastie na samých debilov, ktorý sa stanú buď nárazový alkoholici( tri dni mimo a v liehu), huliči trávy, alebo regulérny alkoholici 🤦 Neviem prečo priťahujem takých chlapov, ale je mi už zle. Samozrejme zo začiatku sa zdajú byť úplne super, úžasný. Možno je chyba aj vo mne a proste nedokážem s nikým žiť, leziem mu na nervy, som harpia, nedokážem vytvoriť domov a podmienky pre šťastný život. Rozmýšľam, že by som sama vychovala deti a žila sama bez chlapa lebo na to už nemám nervy. Ale dá sa normálne žiť bez "debilov"?(chlapov) 😂 Pár rokov určite áno, ale ja myslím až do smrti.

zuzina1988
15. sep 2022

Vo Vašom príspevku na jednej strane nadávate na chlapov, a hneď potom pochybujete o sebe samej. Neistotu z Vás cítim.
Ak budete sama zo sebou spokojná, budete na sebe pracovať, potom aj iných kvalitnejších chlapov k sebe pritiahnete.
Nejaký čas by som si dala pauzu od chlapov, pracovala na sebe, vzdelávanie sa, šport, hobby, čokoľvek čo ma posunie Ďalej. a hľadala vnútorné šťastie samej so sebou, a s deťmi, a verím že časom , v nejakej fáze posunu, by sa možno objavil aj chlap čo by stál za to. Ak budete chodiť po tých istých cestičkách, budete stretávať tých istých ľudí, nič sa nezmení...
Verím, že podobne nastavení ľudia sa pritiahnu, že a čas investovaný do seba, nikdy nie je na škodu.

za mňa - JA - nechcela by som byť sama až do staroby a smrti.
ale ja nemám za sebou až tak veľa sklamaní, tak mne sa ľahšie hovorí ako Vám, čo Ste sklamaná. držím Vám palce

liljana
16. sep 2022

Pritahovat alkolika, hulica a pod mozes, ale nemusis sa s nim dat dokopy. Na druhej stranes harpiou vydrzi iba asi taky. Treba popracovat na svojej povahe, aby si bola znesitelnejsia a zrusit pochybne existencie hned na zaciatku.
Bez partnera sa da zit fajn zivot. Ked ich budes mat plne zuby niekedy po 40-50tke. Mas klud, pohoda, s nikym sa nedohadujes. Ale predtym ti proste tika cas ...

micusa2222
16. sep 2022

záleží, v akej spoločnosti sa pohybuješ, kde pracuješ a s kým sa stretávaš..alkoholikov a narkomanov v normálnej partii nestretneš...

zuzinapipina
16. sep 2022

@zuzina1988 perfektne napísané 😊
Milá autorka: čo vyzaruješ, to pritahuješ. Tvoji partneri sú len tvojim zrkadlom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kaktusik007
16. sep 2022

tak ja som bez chlapa dlhe roky, uz cez desat.... uprimne, ani nemam na to cas 🤣 ako matka samozivitelka sa musim riadne obracat, aby som nam zabezpecila normalnu zivotnu uroven..... Asi tri roky dozadu sa ku mne nieco priplietlo, ale - aj ked som sa akokolvek snazila a hovorila si, ze oki, je to prostacik, proste v konecnom dosledku som to nedala 🤣 neviem ci ostanem sama do konca zivota, nikdy nevies dna a ani hodiny, no uz som si zvykla ze o vsetkom rozhodujem sama. A tam podla mna by bol kamen urazu - ked som bola s ex, snaxila som sa riesit veci spolocne - lenze niektorym ludom proste nevysvetlis - tak sme boli casom kvoli nemu v takych financnych .... ze dovi dopo. Takze ja osobne som fakt asi aj rada ze som sama, financne zodpovedam iba sebe. A chlapa, ktory by uniesol ze zenska ma byt, chalupu, chatu, nove auto a je zvyknuta na drahu elektroniku --- takeho som za poslednych desat rokov naozaj nestretla.

kaktusik007
16. sep 2022

@elizabet173 preco uplne zufale rozhodnutie? ano, bolo to sakra narocne - ale posunulo ma to a dnes som uuuuplne inde. Aj ked beriem, moje rozhodnutie vychovavat deti sama vyplynulo z neunosnej situacie, az tak uuuuplne dobrovolne to nebolo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miriam11
16. sep 2022

Túžim tak žiť. Len ja a detí a mať pokoj od chlapov. Kvôli hypo, deťom však tak žiť nemôžem.

danica2711
16. sep 2022

a tie deti už máš? Dúfam, že nie, pretože s danosťami, ktoré sama definuješ "nedokážem s nikým žiť, leziem mu na nervy, som harpia, nedokážem vytvoriť domov a podmienky pre šťastný život" nebudeš ani ideálna matka, dieťa takú matku nepotrebuje. Skús najprv popracovať sama na sebe, ak sa ti podarí niečo zmeniť, možno sa na teba prestanú lepiť aj tí debili a môžeš začať uvežovať o normálnom živote

kaktusik007
16. sep 2022

@elizabet173 aha, tak ja som to pochopila zas inak 🤣 ale ano, ak zena ide mat sex bez ochrany s tym sby bola sama matkou a dieta otca nemalo --- to je zufale, to suhlasim.

autor
16. sep 2022

Ďakujem za odpovede. Ja si nemyslím, že som harpia ani nič podobné, ale rozmýšľam nad tým. Alkoholik sa môže stať aj človek so vzdelávaním, podnikateľ, žena... Nepohybujem sa v žiadnej feťáckej spoločnosti. Môj prvý chlap chodil na vysokú a nič iné nerobil iba tam chlastal. Druhý chlap bol môj šéf a po čase začal fajčiť trávu a chodil na trojdňové víkendové chlastačky. Ďalší bol úplne normálny, má normálnu slušnú rodinu, aj ja mám slušnú rodinu, máme peniaze, nič nám nechýba. Ale začal popíjať a stal sa z neho za roky alkoholik. Samozrejme aj ja mám nejaké chyby, ja napríklad fajčím.

autor
16. sep 2022

@elizabet173 ja mám deti, žiaľ z chlapa sa stal alkoholik

autor
16. sep 2022

@danica2711 keď tak nad tým rozmýšľam, áno som harpia lebo netolerujem lenivé hnidy a alkoholizmus. Samozrejme nemám nič proti tomu keď si človek príležitostne vypije, ale už aj k tomu mám odpor. Vadí mi to. Samozrejme zo začiatku kým je chlap normálny, nie som harpia. Ale to je na dlho... Neviem ako to robia iné ženy, že majú normálnych chlapov

autor
16. sep 2022

@kaktusik007 napríklad ja keď som spoznala tohto chlapa tak som robila handmade a celkom sa mi darilo. Chcela som to rozbehnúť, ale ja som robila hlavne večer a jemu to vadilo, lebo večer "chcel mať kľud". Tak som sa na to aj vykašľala a našla som si prácu. Napríklad aj teraz mu vadí keď večer napríklad umývam riady. Ale ja chcem mať taký život, že keď si o pol noci zmyslím, že idem umývať okná, tak budem umývať okná

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kaktusik007
16. sep 2022

mna zivot naucil - nikdy sa neprisposobovat tak ze stratim vlastnu tvar. Ved on Ta zmanipuloval - lebo jemu to vadilo. A akoze nemoct umyt okna o polnoci? Dobre, ak ich umyje on na druhy den. Ja neviem, mna taketo zabomysie vojny uz fakt nebavia, rovnako ako ma nebavi sa druhemu prisposobovat a brat na niekoho az taketo ohlady. Asi aj preto som sama 🤣

autor
16. sep 2022

@miriam11 hypotéka sa dá po rozvode rozdeliť

miriam11
16. sep 2022

Viem, u nás je plus ešte zložité delenie majetku...

llucciaa
16. sep 2022

podľa mňa každý potrebuje niekoho, ale vie byť človek šťastný aj bez partnera, to akože si myslím je úplne normálne a je to dobré, keď sa človek naučí spoliehať sám na seba a byť so sebou šťastný ;)

lenkakravcova
16. sep 2022

Hm, ja som so svojim spokojná. Nie všetci musia piť alebo drogovať. Takmer 100% istotu máš pri praktizujúcich muslimoch a bahajcoch, že tí sa alkoholu a drogám oblúkom vyhýbajú. 😀 (ak ti to k niečomu v budúcnosti pomôže)

autor
16. sep 2022

@lenkakravcova ale ani s domácim násilím a mnohoženstvom nie som stotožnená 🙈

oslo1
16. sep 2022

Ja som Sama. A nechcem partnera.
Manzel zomrel v Marci a Este stale to boli.
Svokra mi aj nadhodila, ze by som si casom mohla niekoho najst. Tak som sa jej opytala, co pozna niekoho lepsieho ako mojho manzela.
Takze hlasim sa do klubu samotnych mamiciek. Manzel mi vo vsetkom velmi chyba.
Syn teraz zacal chodit do skoly a ja do novej roboty, takze na nic aj tak nemame cas.

lenkakravcova
16. sep 2022

Neboj to ani ja. 🙂 nepatrím do smeru, ktorý by násilie na ženách považovali za správne (ktorý normálny človek by aj?). A manzelske mnohozenstvo ti na SR asi nehrozí, ak nerátam mimomanzelske nevery, ktoré sa tu riešia asi dennodenne a ktoré islam zakazuje.

lenkakravcova
16. sep 2022

Inak autorka, keď si dala takú odpoveď, tam ty veríš, že ja som v manželstve bitá alebo že môj muž má viac žien? 😀 Alebo vychádza len z typických predsudkov? 🙂 Na Slovensku žije vyše 3000 muslimov a teda neviem o nikom, kto by mal viac žien alebo mlatil svoju manželku.
Mlatenie žien je bežné v nižšie vyspelých regiónoch a osadách, bez ohľadu na vierovyznanie.
Nehovoriac o bahajcoch, ktorych si úplne vynechala a ti teda priamo zakazujú všetko násilie a majú monogamiu.

Mne z toho co píšeš príde, že si veľmi sklamaná mužmi, tak automaticky predpokladáš to najhoršie čo je možné.

danica2711
17. sep 2022

@oslo1 viem, že je to mimo tému, ale strašne ti držím palce, dievča

kassandra25
17. sep 2022

Tu nejde o nic ine, iba o to, ze si treba dobre vsimat... mat oci otvorene, kolke sa vydali kolom 40tky, a dovtedy bol s nimi taky ci onaky debilek....., vobec nato netreba mysliet a si to pritahovat do zivota. Da sa stretnut aj slusneho, solidneho, hlavne kompatibilneho vo viacerych veciach si treba vyhliadnut a takeho nenajdes ihned mozno..... venuj sa svojej praci a konickom, priatelom. Ludia su vselijaki. A urcite, aj ked pride uz konecne On, pozor, nezlakni sa, aj On bude mat svoje chybky, zatvorit oci a zahryznut do jazyka. Neboj sa a mysli pozitivne. Vela stastia.

mandzula
17. sep 2022

@autor zaujal ma tvoj nazor s umyvanim okien o polnoci. Moj muz bol zvyknuty zacinat zit o desiatej vecer, zacal si holit bradu, potom vysaval chlpy, co pre mna nebolo pripustne, kedze som o pol 6 stavala do prace, dieta do skoly. Ak chcel so mnou ostat, musel zmemit rezim. Vztah je o mnohych zmenach sameho seba, lebo ak clovek bude tvrdohlavo trvat na svojich zvyklostiach, ktore si mohol dovolit ako samostatna jednotka, tak aj sam ostane. Nehovorim, ze si treba nechat skakat po hlave, no bez ustupkov na oboch stranach to proste nepojde.

autor
17. sep 2022

@mandzula veď ja som sa mu prispôsobila a čo mám z toho?

mandzula
17. sep 2022

@autor musis najst takeho, ktoremu sa prisposobit oplati. Ale aj ty musis byt ta, ktorej sa oplati prisposobovat.