Nefunkčný vzťah

zuzana342
27. mar 2022

Ahojte , potrebujem nestranný názor. S manželom sme manželia 11 rokov máme 2 dcérky (7,10) a ja už neviem ako ďalej. A ani neviem kde zacat.... Ako manželia nefunguje cca 2 roky ... Na začiatku som sa snažila ale večne odmietanie.... No zvykla som si a viac som sa neponizovala ...... Domáce práce.... Nepomôže všetko na mojej hlave... V robote sme toho mali veľa ťahali sme 20 služieb do mesiaca . Vyčerpaná unavená a doma ďalšia sichta. Servis auta , tankovania, vybavovačky ,nákupy všetko zabezpečujem ja . Deti - vraj som na ne mäkká . V škole sú 1 . Obe sú šikovné ale aj tak na ne má vysoké nároky. Staršia mi dostala prvýkrát 2 v treťom ročníku plakala . Ja ju utešovala že nič sa nestalo. Muz- aby som to nerobila lebo si zvykne.je toho tak veľa a ja neviem ako ďalej som unavená.... Mám chuť sa zbaliť a odísť . Ten chlap mi nič nedáva ..... Len zo mňa berie energiu lebo sa o neho starám ako o 3 dieťa . A keď ho volám do poradne že nepotrebujeme .... Keď mu začnem niečo hovoriť čo sa mi nepáči... Že som stále protivna a to kvôli tomu so mnou nespí neobijmem má.... možno som občas vybuchne lebo keď mám toho veľa a s ním to ani nehne . Doma len pozera tv hra sa s mobilom alebo rieši svoje koníčky beh bicyklovanie. . Robí tiež na služby a má cca 13 služieb do mesiaca.

pribinak
27. mar 2022

@zuzana342 a čo tá pri nom drzi?

diamond007
27. mar 2022

@zuzana342 veď mu napíš zoznam nech nakúpi v obchode, tankovanie mi nepríde ako príšerná činnosť počas cesty do práce, máš dve veľké deti čo môžu pomáhať s domácnostou, čo čakáš od muža? Že bude variť, prať, upratovať? Bývate v dome či byte? Dievky ti už vedia pomôcť v dome a aj pri varení, treba ich k tomu viesť a nebudeš na to sama. Ja teda okrem toho nedostatku sexu z tvojho príbehu nevidím, že by bolo niečo ,,zle,,

kitycat
27. mar 2022

dnes je tu teda naozaj prehliadka vyberu chlapa...

zuzana342
autor
27. mar 2022

Áno nebije má , nepije ale taký jeho nezáujem o celý chod domácnosti ... Dievčatá sú už veľké pomáhajú ale aby doma chlap ani s palcom nepohol.... Vraj to nieje chlapska robota ???? Sama som si silikonovala kút lebo dočkať sa kedy to on spraví .... Nedočkám sa.... a áno chýba mi aj tá taká opora smiech objatie ...... On je schopný risknúť rezervu aby nemusel tankovať a aj doma musí mať všetko na dosah aby sa musel zohnúť alebo postaviť na špičky .... Napr lieky on ich má na poličke v kuchyni medzi riadom . Ostatne máme v skrinke hore . To len taký príklad ....on netuší koľko platíme byt poistky ....

maminkadeticiek
27. mar 2022

@diamond007 Ze co cakas od muza?Ty si zo stredoveku? 🤦‍♀️

zuzana342
autor
27. mar 2022

@pribinak neviem. Naivita že sa to zmení ..... Deti .... Ľútosť k nemu že nás ,,stratí" ... Že je totálne nesamostatny a že ako bude vedieť fungovať ....strach urobiť krok ....

zuzanockamt
27. mar 2022

@diamond007 A to má muž celý čas doma sedieť na zadku a starať sa má žena? No ďakujem pekne, nech robí aj chlap. A že nevidíš na tom vzťahu nič zlé? Veď to je celé na ... Ale tak niektorým ženám ako tu tak čítam aj toto stačí.

vikes
27. mar 2022

@zuzana342 Čo keby ste ho nechali samého na pár dní a išli sa s babami "vyvetrať". Mohlo by to pomôcť trochu získať nadhľad a ujasniť si ako ďalej. To čo píšete neprospieva vám, ani vaším deťom.

kassandra25
27. mar 2022

@zuzana342 no a to, ze s tebou nespava, nie je vazny problem? Co to znamena? Vysvetli nam to tu. 365 dni v roku ma rozostup 1 meter?

zuzana342
autor
27. mar 2022

@kassandra25 pýtala som sa ho či má problém že sa dá všetko riešiť ...tak ma odbil že všetko je ok. Asi tak . Bývame ako spolubývajúci. Pusu si dame len na dobrú noc ale takú akú dávame deťom 😏 úplný chlad nezáujem .

letfenixa
27. mar 2022

@zuzana342 že je chlap totálne nesamostatny ťa vôbec trápiť nemusí, nie si jeho matka.

zuzana342
autor
27. mar 2022

Mal covid držala som doma tak aby mal kľud a aby o nás ani nevedel . Momentálne som s covidom doma ja . Nemala som to ľahké ... Teploty bolesti ... Zle mi bolo....teraz už som viac menej ok Nič nenavari nepoprata nepouci sa s deťmi .... Všetko som musela ja a to ozaj mala som čo robiť aby som to ustála.a toto ma asi dorazilo... Že mám pocit že pre neho nič neznamenám. Videl koľko síl ma to stálo a nič .

zuzana342
autor
27. mar 2022

Alebo ja som bola z domu zvyknuta že v nedeľu obedujeme spolu ..... Muž si zmyslí ako napr dnes že je vonku pekne tak o 11 sadol na bicykel a už ho nebolo .... Pre niekoho to je v pohode no mne to vadí .... A vie o tom a aj tak to robí ....

janewithane
27. mar 2022

@zuzana342 a vždy to s domacnostou boli takto?

letfenixa
27. mar 2022

@zuzana342 čiže si žije ako single s full servisom.

lenadka
27. mar 2022

@zuzana342 pripomína mi to moje manželstvo. Má milenku. To budú tie služby. Na služby doma má teba.

kitycat
27. mar 2022

myslim, ze ta degradoval do pozicie maminy a uz s tebou nema ani chut spat. Ja len dufam, ze si tvoje dievcata nenajdu rovnakych lenivcov, behat cely zivot s handrou a chlapovi za zadkom...hmm..

laurita285
27. mar 2022

čo si si našla to máš, gratulujem.

Zbaľ chlapa a vyraz ho z domu, načo ti je?

zuzana342
autor
27. mar 2022

@janewithane áno. Kým som bola na materskej tvrdil že som doma mám všetko zvládať a keď nastúpim do roboty tak mi bude pomáhať .... Ale to nieje len o tom dievčatá aj rastu .... Pomáhajú.... No chýba aj taka opora.mozno som naivná ale ešte chcem , potrebujem cítiť že má niekto ľúbi, chcem sa este smiať aj s partnerom ..... Byt si oporou .... Robím na psych náročnom oddeleni . Keď poviem že je to náročné tak mi povie vybrala si si sama. Som tam spokojná napĺňa ma to ale potrebujem sa občas vyrozprávať.... Minulý rok som statnicovala rovnaká odpoveď keď som študovala popri robote sama si chcela ja som ti nekazal.

letfenixa
27. mar 2022

@zuzana342 čiže ťa vôbec už roky nepodporuje, nepomáha, tvoje dcery majú otrasný priklad do života. Za mňa rozvod.

madeline1
27. mar 2022

@zuzana342 namiesto domácich prác rieš vzťah medzi vami, prečo spolu nemáte nič už dva roky...

janewithane
27. mar 2022

@zuzana342 to ma skutočne mrzí. Je úplne prirodzené, že túžiš po opore, partnerstve, blízkosti. Rodičovstvo a popri tom bežný život- práca, domácnosť, povinnosti to da zabrať a nie je fér, že by si mala na to byť sama... držím palce.. neviem posúdiť, či je šanca to nejako lepšie manželovi odkomunikovat aby ti aspoň trošku porozumel alebo pochopí až keď ho pošleš doprec

stefi_k
27. mar 2022

Na čo ho v živote potrebuješ ?

diamond007
27. mar 2022

@zuzana342 a čo spraví keď mu dáš lieky do jeho skrinky?
A že ide bicyklovať? Čo ja viem, šak je pekne vonku, choďte všetci 4ria. A ak to má mať ako ,,tréning,, tak oka, poobede si vyraz ty sama niekam, neviem čo ťa baví.
Nikde nepíšem že nemá pohnúť ani prstom, ale keď je presvedčený že v dome sú ženské roboty a vonku mužské tak nech robí okolo domu. Kto kosi? Kto vám robil plot, záhradu, terasu, sedenie? Ak je na všetko ľavý a je zvyknutý že všetko sa zaňho vždy robilo tak pochybujem že takého muža zmenis. To neprišlo z roka na rok podľa mňa.
Čakáš že bude vysávať, umývať podlahu alebo Kao má pomáhať v domácnosti? Čím viac vie tvoj muž, že všetko robíš a aj čo by si nemusela, nikdy nepohne prstom. Podaj mu lepidlo v sobotu a nech ti niečo prilepí, zasilikonuje, odreže, prizvara. Ja som sa naučila nie chodiť a sťažovať, naopak. Prísť, poprosiť, toto a toto dnes správ prosím. Toto potrebujem. To keď mu podas nožnice že nech ostriha stromčeky ti ich hodí naspäť že nie? Že on nič robiť nebude?
S tým objatím/sexom nepomôžem. Nezmenila si sa veľmi? Či vzhľadovo či povahovo? Keď máte stále dusno doma tak jasné že radšej muž uteká preč.
Hnevať sa že išiel naobed na bicykel? Ani by ma nenapadlo, nevadí, dáme spoločnú večeru.

diamond007
27. mar 2022

@maminkadeticiek nie, z minulého storočia😀

zuzana342
autor
27. mar 2022

@diamond007 bývame v byte.. a vyzerám vždy rovnako a myslím že ani povaha sa nemení zo dňa na deň. A mám 35 a neviem si predstaviť takto byť do dôchodku keď sa to nezmení . ..

oliolijanka
27. mar 2022

@zuzana342 Ja si dovolim aj tu napisat, co uz som aspon tisickrat na mk napisala... chlap sa (k lepsiemu) nezmeni a vynimky potvrdzuju pravidlo.
Predpokladam, ze mas tak 35-40 rokov. Takze je nacase zacat zit sama pre seba, ci s manzelom alebo bez. Panu manzelovi nie si nic dlzna. Dlzna si sebe. Nic mu nemusis vysvetlovat, hladaj a najdi si cloveka, s ktorym vam bude dobre. Rozvadzat sa budes, ked ti to bude vyhovovat.
Od dnes rob iba tolko, aby bolo dobre tebe a detom. Netankuj, lieky odprataj z dosahu deti, ak ich bude opakovane ukladat medzi riady, vyhod ich.
Neboj sa, ze ta nebude mat rad, on ta rad nema.
Na nedelu a ine dni si urob plany, ktore ta spravia stastnou. Bez neho, lebo on by ti to kazil bud svojou nepritomnostou a este horsie svojou pritomnostou.

Takych chlapov, ktorych budes iba obstaravat, varit im, tankovat im a ktori budu u teba garazovat bicykel, aby mohli vyrazat za krasami bez teba, najdes na kazdy prst desat.

Takze 3-2-1... vitaj medzi zenami, ktore sa maju rady!👍😊

ivangeline
27. mar 2022

Stavi tie veci nerobit

nikamt
27. mar 2022

@oliolijanka absolútne súhlasím 🤗

letfenixa
27. mar 2022

@diamond007 to sa ma stále snažiť len 1 strana?