Zaľúbený manžel

2. okt 2023

Ahojte. Po asi 4 mesačnom zmenenom správaní môjho muža som na neho pritlačila a priznal sa, že sa zaľúbil. Mame 11 ročne manželstvo a dve deti. Naozaj som si myslela, že sme šťastní a našu bublinu niic nemôže ohroziť. Zaľúbil sa do kolegyne,vraj spolu ešte nič nemali, vraj sa ani nebozkali. Par krát boli spolu na obed, dobre si rozumejú, vraj je to presne žena pre neho. Ale to som bola aj ja, len pred 11 rokmi. Co mam pre Boha robiť? On teraz sam so sebou bojuje, prehodnocuje pre a proti. Ale aký postoj mam zaujať ja? Tlačiť nechcem, tiez nechcem, aby ostal so mnou len kvôli deťom. Milujem ho najviac, ale som rozumná žena. Držať niekoho pri sebe na silu nechcem. Povedal, že mu mam dat týždeň. A potom co? Asi sa rozhodne podľa toho, ako sa vyjadrí ona. Vraj nemá dobré manželstvo a ma jedno dieťa. Ako ďalej?

zuza265
2. okt 2023

Asi by som to nezvladla. Paci sa mi ako zvazujes, rozmyslat co urobit - nam sa lahko hovori posli ho prec, ale to nie je len tak. Ale momentalne by som to brala ako jedinu moznost, aby to prehodnotil. Nech je prec. On momentalne ani netusi o co prichadza. Vidi len tu zenu a caka ako sa rozhodne ona. Pravdepodobne nijak a ostane so svojim muzom. A potom on co? Tak dobre ostane s vami, lebo ta zena neopusti muza, tak ani on vas. Pointou je ale len jedno. A to to ci chce byt s tebou alebo nie bez ohladu na tu zenu. Fakt si myslim, ze ta zena nebude mat gule na rozvod a muz docupita. Ale chces ho potom?

elli333
2. okt 2023

Extremne zla situacia. Velmi tazko povedat co mas robit. Dalej byt poslusna zenuska a cakat ako sa pan manzel rozhodne? Asi len masochista by to dokazal. Asi najrozumnejsie by mi prislo pobalit sa aj s detmi a na cas odist ak mas kam, ale tak, ze s nim uplne prerusit kontakt. Ci sa nahodou aj nezobudi, ale otazne je ci vobec stat o to aby sa zobudil ked ocividne nieje prave stabilny a rozumny typ, nechal sa zblbnut a uveril, ze inde je trava zelensia. Len ci naozaj, takemu by som priala aby riadne spadol na nos a zistil ake to je prist o rodinu a idealne aj o tu svoju " dokonalu" potencialnu milenku. Hlavne vela sil ti prajem

ariannazara
2. okt 2023

Myslím si ze to bude opäť raz chvíľkové pobluznenenie. A potom spat k žene ako to býva. Ale je to ťažká situácia. Drz sa

maminkadeticiek
2. okt 2023

Hoci si rozumna zena,bohuzial mas po svojom boku velmi nerozumneho chlapa,decko.Nie je prvy ani posledny.Ale kvoli nejakemu pubertalnemu zalubeniu zvazovat, ze opustim rodinu s 2 malymi detmi to chce byt naozaj riadny chuj.

maminkadeticiek
2. okt 2023

@elli333 Ale preco by mala ona odchadzat z domu?Brat domov a komfort detom???Z hrdosti?Tak to nie.Nech vypadne dom.Nielenze sa kurvi este mu na to kurvenie aj necha byt,no to urcite.

20erika07
2. okt 2023

Ci 11 r ci 20r spolu, ocitnut sa v manzelstve ako jedna z moznosti, to by som nedala ani keby co. To by bolo pre mna ponizujuce, cakat ako sa moj manzel rozhodne, taku moznost by som mu ani nedala vlastne.

akiana
2. okt 2023

On cason precitne z poblaznenia, a zacne mu chybat “rodinny krb” a stabilita. Takto dopada vacsina nevernych chlapov a mileniek. Ale ci ty ho vezmes naspat, neviem, ci by som to odporucala.

elli333
2. okt 2023

@maminkadeticiek ja len kvoli tomu ci by mu nedoslo, ze co moze stratit. Prist o rodinu a dve deti nieje len tak. Ak vyhodi ona jeho tak stale bude vediet kde sa ona s detmi nachadza a ked ho henta odkopne tak sa moze domov doplazit s prosikom ,ze sa chce vratit. Proste manzelka bude stale tam ,jemu akoby k dispozicii, ale ak odide a nebude vediet kde je a nebude sa s nou moct skontaktovat tak to uz bude prenho iny pocit a presne na taky pocit taketo decka co sa tvaria, ze su dospeli chlapi velmi reaguju. Ved cim myslis , ze ho zblbla ta kolegyna ? Tym, ze jemu chudacikovi sa zrazu srdiecko rozbuchalo az zabudol, ze deti ma doma ....nech mu ho rozbucha naspat zena a potom nech sa ona rozhodne ci mu to dokaze, alebo nedokaze odpustit

hyta
2. okt 2023

Klobúk dole pred tebou, že dokážeš tak triezvo uvažovať v danej situácii. Vidno, že tvoj manžel nerozmýšľa hlavou na krku, ale dačím iným....Ak by s kolegyňou zostal, za pár rokov príde na to, že je to určitý stereotyp a bude sa chcieť vrátiť k tebe, alebo objaví ďalšiu hviezdu? Nevera je dačo, čo by som osobne odpustiť nevedela. Je jasné, že na silu ho doma neudržíš. Držím ti palce, aby si sa čo najlepšie rozhodla pre seba i pre deti.

pribinak
2. okt 2023

Pán má akú prestavu, že on je kráľ sveta a rozhodne sa, ktorá sa k nemu viac hodi ?
No to ni, to ja by som v takejto pozícii poníženého čakateľky nebola ani sekundu

Vyhodila by som ho aj so špinavými ponožkami a osratymi trenkami.
Asi by som nechcela aby bol so mnou len kvôli deťom. To časom nebude fungovať
Čo ti to povedal? Že je taka ako ty pred rokmi? No áno ty debil, ja sa starám o deti, rodinku o teba a domácnosť a ona len o seba

tanyag
2. okt 2023

Zamyslí sa nad tým, že ak ho ona odmietne, ostane s tebou...či nepríde opäť v budúcnosti podobná situácia, že sa zaľúbi do inej a zase bude potrebovať čas na rozmyslenie. Ako bolo spomínané, ja by som mu povedala, nech sa na odsťahuje. Jedine takto si uvedomí, čo má doma. Ale aj tak neviem ako by som sa cítila po boku muža, ktorý by sa zaľúbil do inej a ostal by so mnou. Mohla by som ho milovať neviem ako, proste to naruší úplne všetko, dôveru, úctu, myšlienky v hlave, že čo ak sa to zopakuje, neistota, nervozita. Neviem. Asi by som to osobne nedala.

pribinak
2. okt 2023

@elli333 odísť ona a deti? Nie, kludne môže nastať situácia že panko si tam nasťahuje slečnu dokonalú
A ona aj s deckami zostane natlačená u todicov v jednej izbe

janetinka27
2. okt 2023

ahoj, musi sa rozhodnut - ak chce ale zostat, musi odist z prace a ist robit inam.

elli333
2. okt 2023

@pribinak to bohuzial ano, len ja by som bola taka nasrata , ze instiktivne by som asi usla niekam kde by nevedel kde som...ale to som ja a pravdupovediac ani neviem kam lebo zase je pravda ,ze kebyze isla k rodicom tak tiez by vedel kde jeho zena s detmi je. Proste ju postavil do hroznej situacie kde tak ci tak akosi stale ona taha za kratsi koniec. Joj normalne nervy mam.

2006_1211
2. okt 2023

A presne pre toto by som nechcela aby môj muž chodil s nejakou na obed.

pribinak
2. okt 2023

@elli333 ale majú deti, ty nemôžeš len tak zobrať deti a zmiznúť

trinityf
2. okt 2023

Obdivujem tvoju racionalitu. Ja by som uz penila. Ale je fakt, ze stat sa to moze hocikomu. Plus je, ze vylozil karty na stol. Minus je, ze si dava tyzden na rozmyslenie. Co mu sibe? Bud dva kroky pred nim a premysli si, aby si nezostala bez strechy nad hlavou. Ak je ochotny zahodit manzelstvo za chvilkove pobluznenie, tak ti nie je hoden.

autor
2. okt 2023

Dievčatá, ono to je tak, že žijeme v dome. Nasom. Takže odchádzať nebudem. A deti chodia do školy, mame práce, v ktorých sa striedame pri deťoch, ja sama to nedám. Tu starostlivosť. Zas ho poslať preč. Aby si týždeň užil a spokojný sa vrátil? Ja chápem, že v živote môžu nastať aj takéto situácie, ja pevne verím, že nejak precítne. Ma už dosť rokov na to, aby myslel. Len mne je to strašne ľúto, že týmto teraz prechádzam. A naozaj sme sa mali dobre, ešte pred mesiacom mi vyznával lásku. Len teraz som rozstiepena na milión kúskov a každý ten kúsok chce urobiť niečo iné. Nechcem o neho prísť, no rozhodne nechcem bojovať ako ohrdnuta žena, lebo toto sa mi vždy na ženách priecilo. Ja len to chcem vrátiť späť...

elli333
2. okt 2023

@pribinak viem, ale pride mi to hrozne. Ten pocit ako si on chce nieco premyslat a ona ma zatial doma cakat. Proste da sa partnerovi este nejako horsie podrazit nohy ? A keby len partnerovi, ale aj vlastnym dvom detom.

bubuska
2. okt 2023

Len klud, aj ked to sa lahsie povie ako kona. V zivote cloveka stretnu rozne skusky, to ze sa clovek zapozera do niekoho ineho je podla mna bezna vec. Skor ide o to, ako sa clovek k tomu postavi. Ci do toho sklzne alebo odola. Manzel sa priznal, asi sa mu ulavilo, preniesol teda vsetku tazobu na teba. Rozhodne sa podla toho ako bude chciet ona. Avsak ty by si mala ukazat svoju hrdost ale zaroven aj hrdost. Ukazat mu ze ho lubis, ze chces s nim zostat ale velmi si zranena, neviem ci to budes vediet prekonat ale kvoli detom sa budes snazit. Navrhni poradnu, zatial sa skus dat dokopy, vyplac sa u kamaratky, doma bud pevna, v ziadnom pripade sa neponizuj, ries deti a ich konfort, nemusia vsetko vediet, mozno sa to utrasie, je zbytocne aby ste im tom hovorili. Jasne mu daj najavo, ze ak odide , uz nemusi dostat druhu sancu. Este jedna vec, vela zien ti bude radit, manzela vyhodit a nakreslit hrubu ciaru. Nemam ten nazor, ak bolo manzelstvo dobre, tak sa oplati bojovat. Avsak je rozdiel bojovat a ponizovat sa. Manzelovi musi byt jasne ze mas svoju hodnotu, ze ak odide, tak nemusi mat sancu na navrat a ty si mozno jedneho dna najdes ineho partnera a ktory bude aj mozno byvat s jeho detmi. Vela stastia.

pribinak
2. okt 2023

Aby sa vrátil ……mihol by sa vrátiť ale len za splnenie nejakých tebou stanovených podmienok.

pribinak
2. okt 2023

@elli333 ale ty do toho zaťažujem deti a to určite nie

lienka.7
2. okt 2023

@autorka takže pan sa chce rozhodnúť a ty máš čakať co povie potenciálna milenka? No asi ťažko. Keby mi ešte povedal, že balím si kufre a odchádzam za Marou lebo ju milujem a chcems nou byt, ok. Ale toto? Keď ho nebude chcieť náhodou o týždeň tak potom o mesiac? Dva? Pol roka? A ty budeš ako chudera stále čakať a trpieť kedy si to milenka rozmysli a pusti panka k sebe? No určite! A keď ho vykopne, kam pôjde? Jaj, zase sa vráti k tebe? Máš prosim ta v sebe nejakú hrdosť, uctu?
A ešte dodám, ze aj keby sa náhodou teraz rozhodol byt s tebou, keďže je ti kolegyňa, bude s nou stále v kontakte a môžeš byť do nekonečná ako na ihlice, kedy sa zbali a pôjde za nou. Toto chceš?

suzitok
2. okt 2023

Ja som mala tiež takéhoto experta, že mi to povedal doma pri telke, že niekoho má a že ju miluje. Sranda je tá, že dovtedy sme žiadne problémy vo vzťahu nemali, možno zavážilo to, že sme obaja nikoho iného predtým nemali a on chcel skúsiť inú. Po "premýšľaní" s ktorou ostať z neho vybehlo, že on bude doma s nami a budeme žiť ako doteraz a popri tom bude chodiť k nej a skúšať, s ktorou mu je lepšie.
Bola som nakoniec najväčšia "špina" v rodine ja, lebo som odišla s dvomi malými deťmi od milujúceho muža. Po dvoch mesiacoch jeho veľká láska k milenke vyprchala a on si uvedomil, že mu chýbame a áno, vrátili sme sa k nemu. Vydržalo to zhruba mesiac a už behal znova niekde do Galanty za ďalšou a to už som dala tomu definitívnu bodku.

ckocka
2. okt 2023

Ak to zvládaš, dohodnite si nejaký termín kedy sa rozhodnete (obaja) čo ďalej. Ja by som preferovala asi zatiaľ bývať oddelene, ak by to bolo čo len trocha možné. Že si dáš ty a dáš aj jemu nejaký čas na konečný verdikt nie je slabosť, chce to veľa sebaovládania, ale ak máš pocit že si zaslúžite ešte šancu, a že by si s ním vedela zase fungovať, bola by hlúposť len pre nejaký pocit hrdosti a zadosťučinenia páliť mosty.

nikpa
2. okt 2023

Takže ty teraz vlastne čakás v zálohe ako sa panička rozhodne, podľa toho ťa muž zoberie na milosť alebo nie. A na budúci mesiac keď si to ona náhodou rozmyslí tak ťa pošle do prdele. Tak áno? Tvoj muž je sebecký, zbabelý úbožiak. Ty by si ho mala zbaliť a poslať kade ľahšie. Alebo ti ešte zostáva mu robiť slúžku a matrac a čakať kedy odíde. Važ si samu seba a nechaj zo seba toto robiť. A ďalšia vec, ozaj veríš že spolu nič nemali? Ona sa teraz akože na základe čoho rozhoduje, ze spolu boli párkrát na obede?? Neblázni 🤦

lubisvecko
2. okt 2023

Uf, toto nemas jednoduche. Bolo by dobre, keby kym sa rozhodne aby bol sam. Aby mal priestor pre seba, svoje myslienky a hlavne aby si uvedomil o co moze prist. A to zisti jedine tak, ze nebude s tebou.

rebrambora
2. okt 2023

Osobne som nazoru, ze ak je clovek vo vztahu spokojny a vsetko je ako ma, nezalubi sa. Cize nezila si nahodou v bubline len ty?
Raz by mi niekto povedal, ze som len jedna z moznosti, skoncil by.
Nuz ako ti zeny hore radia, ze je len poblazneny a 'vrati sa', to by som nedala. Doprosovat sa? A tie rady, ze odist z prace a nestretavat sa s inymi? 🤦🏽‍♀️ prosim vas
Ze sa priznal, je fajn, ale pre mna by to bol koniec. Cakat kym sa rozhodne? Nooo way.

zuzana9393
2. okt 2023

Nevšímaj si tu reči aký je tvoj chlap debil,chuj a podobne. Evidentne vám to 11 rokov pekne klapalo a neviem či môže existovať manželstvo bez krizi. Možno ňou práve prechádzate. Precitnut samozrejme musí on. Každý robí chyby. Aj to,že sa priznal svedčí o tom, že si ťa váži a nechce tá ťahať za nos. V prvom rade som si tiež pomyslela, že buď vyhodiť jeho aspon na čas, alebo odísť. Aby sa spamätal. Ale máš tam deti, ktoré nemusia vedieť o všetkom. Mali by(dúfajme), len zbytočný stres. Fakt netusim, čo by som robila na tvojom mieste. Asi by som mu svoje pocity povedala. Že, nevieš, či vôbec ešte o neho stojíš. Nič iné ako dlhé a úprimne rozhovory vám nepomôžu.

irusa
2. okt 2023

len nejak mi uniklo, či aj tá jeho kolegyňa ma o neho záujem, či to nie je len jednostranné ???