Alternatívy mlieka

13. feb 2022

Viete mi poradit nejake dobre alternativy ( nahrady) mliecnych vyrobkov ? Ktore su chutovo podobne ako klasicke mliecne vyrobky ? Lebo napr. niektore mlieka ktore som skuala boli velmi sladke :(
Zo zdravitnych dovodov kravske mlieko by som nemala pit .

Za kazdu radu dakujem

anjelicek26
14. feb 2022

Nemozes laktozu alebo kravske mlieko? Je to dost rozdiel...syn nemoze laktozu a to obmedzujuce nie je, kupujem bezlaktozove, aj ked to je ano chutovo chlp sladsie... muz nepije kravske s "presvedcenia" alias upgraduje s vegetariana smer vegan 😂 A kupuje si vsetky rastlinne mlieka na striedacku, jogurty vynechal uplne a aj ine veci, proste prekopal jedalnicek a uz mu to tak nechyba... najradsej ma lieskovcove/mandlove mlieko na ranne müsli, kokosove si dava do kavy, na pitie ziadne, to mu nechyba... jogurty si tiez da ked tak s kokosoveho mlieka. Ale ty mas zdravotne problemy, proste uprav jedalnicek, ked ti nahrady nechutia. Aj tak dospely clovek ziadne mlieko k zivotu nepotrebuje, aj ked sme si na to "zvykli".

marianarem
14. feb 2022

S tym sa treba zmierit, ze podobne nechuti nic. Alternativy maju vzdy chut toho, z coho su vyrobene. Mlieka - treba pozerat zlozenie, niektore byvaju dosladene. Mne na pitie chuti najviac mandlove, ovsene alebo kesu, ale aj makove, do varenia sa niekedy velmi hodi kokosove. Nahradu smotamy na varenie mam najradsej sojovu z dm, v niektorych jedlach ani skoro nepoznat rozdiel, ak su ostatne chute dost vyrazne. Jogurty mi chutia kesu, kokosovy a ovseny z dm. Co sa tyka syra, mali sme minule akoze cheddar od znacky Nurish tusim. Musim povedat, ze chut syrova celkom bola, no na konzostencii bolo poznat, ze to urcite syr nie je. Ale da sa to celkom pouzit.

kacena4
14. feb 2022

alternativy su pidla mna nechutne mame alergiu na bkm a dcera ich neznasa

autor
14. feb 2022

@anjelicek26 ktavske mlieko nemozem