Avent hrniec 4v1 - čistenie

alex2019
29. jan 2022

Ahojte, ak mate niekto avent hrniec 4v1 ako ho cistite? lebo ja mam poroblem, ze za prve su tam casti, ktore neviem poriadne umyt a kam sa dostane voda (a zial trocha aj prikrm) a kam by sa z mojho pohladu vobec dostat nemala , tj do toho vrchnaka, ktory je akoby dvojity, no a potom tiez tie plasty, ostava to zlte od oranzovej zeleniny. Dost som sa na ten hrniec tesila, lebo prvemu som naparovala normalne v hrnci s takou tou nerezovou naparovacou vlozkau a x krat mi vyvrela voda a prihorelo to tam lebo som zabudla, no ale sice ako napad je ten avent hrniec super ale to cistenie je dost problematicke. Do umyvacky to davat nechcem, a neviem ci sa to vobec moze, lebo niekedy nam ostane na riade taky akoby zvysok cohosi, akoby po tom umyvacom prostriedku, co samozrejme na beznom tanieri oplachnem ale tu sa to velmi neda lebo napr do toho vrchnaka sa nedostanem, no a propste rozhodne nechcem aby som daco take mala na nadobe v ktorej varim babatku. Takze som teraz taka celkom sklamana, varim v nom denne ale ozaj sa bojim ze napr v tom vrchnaku casom zacne vznikat nejaka plesen. Dakujem za vase rady a skusenosti.

lucijalucy
29. jan 2022

Bohužiaľ, je to tak skonštruované 😬
Ja som vždy proste len "vylievala" vodu cez tie dierky čo sú vo vrchnáku, pleseň nevznikne, cez tie dierky sa to suší. A to zažltnutie je trvalé, to bohužiaľ ničím nepôjde dole. Z toho som tiež bola sklamaná lebo to nie je lacná vec a mohli si dať záležať na kvalitnejších materiáloch, alebo aspoň nejakej šťastnejšej farebnej kombinácii.

claudi2011
27. sep 2022

@alex2019 ahoj neprišla si na nič ? Ja mam tak isto zafarbený a v rohoch je ako keby niečo usadené. Skúšala som to dať aj do umývačky ale vôbec to nezišlo 😔 je mi až odporne v tom malej variť. Čítala som tu na koniku vraj z eurony aktívny kyslík je dobrý a jednej pani to pomohlo na avent tak som ho objednala rovno.

kajkanka
9. apr 2023

@alex2019 ehm baby viete o tom, že tú dierkovanu časť viete dať dole, však? Prvé razy to ide trošku ťažšie, ja som pouzivala nôž lebo mám slabé nechty, ale normálne to ide či už na staršom alebo aj novšom modeli. Veď to je strašný humus neumyvat to, keď na tom naparujete aj mäso alebo ryby.
Tu máte od cca 5:18 ako sa to umyva:

https://www.youtube.com/watch?v=XxExN_cGPBw
daniela_p
5. jún 2023

Baby a ostatne často nádobu a ten vrch plus “sekáčik” môžu ísť do umývačky riadu ?