Čajík pre dvojmesačného chlapčeka

fronculka
23. máj 2014

Ahojte baby, prichádza leto a maličký pije feniklovy čajík ktorý je dobrý na vzduvanie ale môže len 50 ml na deň. Dávam mu ho ráno a večer aby mal pekne vetriky 🙂 ale čo cez den leto je horúce určite potrebuje viac tekutín. Čo ste dávali vy aký čajík?

miku1
23. máj 2014

@fronculka Ak ho kojíš, tak nič viac nepotrebuje 🙂 Ak ho nekojíš, tak mu dávaj vodu, je to lepšie ako čajíky 🙂

lorela
23. máj 2014

2 mesačnému žiaden čajík.
Pokiaľ je bábo dojčené, vystačí si s materinským mliekom; treba mu častejšie ponúkať prsník, hlavne v letných horúčavách.
Pokiaľ dojčené nie je, môžeš v malých množstvách čistú prevarenú vodičku, aj to len za podmienok, ktoré by mohli viesť k dehydratácii (lebo v umelom mliečku má predsa vody dostatok).

Tekutiny prichádzajú na rad až s prvými príkrmami, výnimku tvoria situácie, kedy má dieťatko vysokú teplotu, hnačky alebo sú letné tropické dni a môže vo všetkých prípadoch dôjsť k spomínanej dehydratácii.

siska53
23. máj 2014

@fronculka suhlasim s miku. A ak,nekojis,tak,tiez len,cistu vodu.nech si nezvyka na sladke,ak teda idw o granulovany caj.

surriana
23. máj 2014

len čistú vodu,neuč ho odmalička na nejake čaje to je všetko hnus,len čo doňho budeš zbytočne dostávať cukor.najlepšia je aj tak čistá voda.čaj sa do pitného režimu nepočíta,či už u dospelích alebo u dieťaťa.Pitný režim je čistá voda.

cerez
23. máj 2014

Opakovať sa nebudem a súhlasím s dievčatami. Ak už je predsa len na UM, čajík by som vymenila za vodu.

junovka
23. máj 2014

aj ked je dieta kojene, v horucavach mu to nestaci.Bud dojc.vodu Lucku, ja som ju prevarala a ked ma problem tak od Hippu Spokojne brusko.Vyslovene feniklovy nie je stale dobre pit.Popripade vo vode som zvykla vyvarit zopar zrniecok rasce a toto moje deti pili.

edvelyn
23. máj 2014

@fronculka jaaj tieto zeny su vsetky take mudre... poznam vo svojom okoli vela deti ktore vodu pit nechceli..zacali s cajmi a az ked mali tak rok zacali pit vodu...opytaj sa radsej v lekarni aky cajik je vhodny pre tak mLe babo ale urcite nedavaj granulovany ten je sladky..radsej bylinkovy ale najlepsie sa opytat pediatra...a je blbost ze kojenemu dietat staci mlieko...kamaratka mala bejby v lete a uz ako trojmesacny pil vodu a caje lebo mlieko mu nestacilo a bol smädny..

siska53
23. máj 2014

@edvelyn mala som,dve pediatricky,obe mi povedali,ze kojenym,detom,staci,materske mlieko, v lete staci castejsie prikladat-predne mlieko je od smadu. Jedine naozaj v extremnych horucavach trosku vody. Moja mala do roka takmer nic ine,len,moje mlieko nepila,nevedela sa z nicoho naucit pit. Ked som bola v nemocke,tak jej lyzickovali vodu,lebo odmietala prenos tekutin inym sposobom,ako cez moj prsnik,a kedze uz bola na prvych prikrmoch,tak lyzicku uz poznala. Predtym a ani potom,az do toho roka,pila fakt len,moje mlieko. Teraz ma 25m a uprednostnuje nastastie cistu vodu,len obcas dostane daky cajik,alebo jej dame ochutnat trochu dzusu,ked pyta,samozrejme riedeny vodou.

edvelyn
23. máj 2014

@siska53 no ved v poriadku ja som povedala resp. napisala svoj nazor..kazde dieta je ine

monhla
23. máj 2014

@siska53
@siska53 Ani moje baby nepoznali do 6m nič iné ako MM. Žiadny čajík ani voda. Ani v 40stupňových horúčavách. A obe sú zdravé a nikdy neboli dehydrované 🙂

@fronculka Skús najprv čistú vodičku. Ak nezaberie, daj vkľude čajík. No skús ho zriediť. Napr. kamoška dávala malej sypaný čajík, no namiesto 1 lyžičky na 50 ml jej dávala až 100 ml vodičky a postupne 150ml, aý si malá zvykla aj na vodičku. Teraz má 4 rôčky a vodu má rada. Ale aj sladšie malinovky 🙂
Ďalšia kamoška boli zo zásady proti sypaným čajom, vtaj kôli množstvu cukru a tak dávala vrecúškový. A tiež ho robila "slabší" s pridaním vodičky.
Značku Ti asi nikto nepovie, lebo každému vyhovuje niečo iné. Ja som si objednala vzorky BIO čajíku sunar pre najmenšie detičky a malej chutil /no je pravda, že už mala 8-9 mesiacov/ a tak som ho kúpila a dávala som ho občas na zmenu k čistej vode.

nanci
23. máj 2014

My sme davali od zaciatku aj popri materskom mliecku cajiky (su od 1,tyzdna),a dojcenecku prevarenu vodu.Vo velkych horucavach,si myslim,ze caj alebo voda izbovej teploty organizmus aj trocha ochladi.Ved aj malym detom je teplo,a preto su take umrncane v lete.Ja mam taku skusenost od starych mam,a aj my vraveli,ze predtym sa davalo stale napit detickam po kojeni.Vobec im to neposkodi.Moj nazor:iba mliecko v horucave nestaci. 🙂

fronculka
autor
23. máj 2014

No kojím len mliecko mám dosť husté niekedy mu nejde ani vykakat preto sa pýtam na niečo vhodné na leto viem že je smednucky čajík mi len tak hlta no vyskúšam niečo z vašich rád 🙂

fronculka
autor
23. máj 2014

A feniklovy čajík musím dávať pretože je to chlapček a bez neho vetriky nemá veľa sa puči a je mrzuty keď mu nejde

matthiasko14
23. máj 2014

Ja mam 6 tyzdnoveho chlapceka ktoreho nekojim a pit mu davam cierny cajik....do 200ml namocim vrecusko dvakrat ... len aby sa mierne vodicka zafarbila...odporucila mi to moja mama a moja pediatricka mi povedala tiez ze cierny je najepsi ze sa nemam dat nalakat v obchodoch a lekarniach na rozne caje,,,a cukor mu davam len ked mam pocit ze sa nevie vykakat lebo mi tiez nasa lekarka povedala ze ak mu dam do cajika cukor podpori mu to travenie a aj sa v poho vykaka 🙂

zitaje
23. máj 2014

@fronculka hustota mliecka nesuisi s tym, ci sa vie vykakat 😅
Ked kojis, netreba nic ine, mlieko je tekutina.
V lete v horucavach treba castejsie ponuknut prsnik, babatka sa zvyknu len napit, nie najest, t.j. vypit iba tzv. predne, redsie, vodovejsie mlieko. Na zasytenie je potom zadne mlieko, ma ine zlozenie, je hustejsie, vyzivnejsie.
Dvojmesacne plne dojcene a prospievajuce dieta isto nepotrebuje ziadne cajiky, ani v lete. Navyse podavanie caju flaskou moze pokazit prisavanie.
Takze ka som za castejie prikladanie, lepsie nez cajiky 🙂

briketa
23. máj 2014

@fronculka ak Ta to trapi len koli teplotam v lete, tak Ta mozem ubezpecit, ze ani u nas v juznej Kalifornii kde je leto cely rok nedavame nic ine ako iba mlieko.