Koľko zjedia vaše detičky?

idemo
21. jún 2022

Ahojte. Mám 6 mesačného chlapčeka a už mesiac a niečo skúšame príkrmy. Najprv sme skúšali zeleninku (spôsobom 3 dni po troške), máme zasebou všetku zeleninku čo môžeme a pomaličky skúšame na desiatu aj ovocie. Malý je ja MM (kojený je na požiadanie a kedže sú teraz horúčavy pije viac aby nebol dehydrovaný). Problém je že ajkeď by sme už mohli spapať viac zeleninky stále doňho viem dostať iba trošku ( max. 30g) ovocie tak isto (to mu dokonca ani nechuti veľmi).
Ako ste to mali vy? Mám ho tlačiť alebo proste len dať koľko si sám požiada. Keď tu čítam že detičky zjedia na obed masovozeleninovy príkrm aj 150ml tak ma ide poraziť.

vikikr225
21. jún 2022

@idemo Bude väčší tak zje viac. Určite by som ho nenútila.

elizabet173
21. jún 2022

@idemo nie, určite by som ho nenútila, sú síce detičky, ktoré zjedia päť krát toľko, ako tvoj, ale aj detičky, ktoré aj v 7. či 8, mesiaci príkrm vytrvalo odmietajú.

jaskolka
21. jún 2022

6 mesačný máloktorý uje na posedenie 150 ml príkrmu.
Deti sú veľmi individuálne, môže byt ze par dni ti bude jesť zle, potom týždeň by zjedol aj teba a zase 2 mesiace budeš do neho tlačiť 3 lyžičky.
Daj mu, kolko zvládne. Postupne sa rozjedia deti, ale stále bude striedať fázy, aj to, čo rad jedol, sa mu môže zmeniť a opačne.
Určite by som nepchala do neho nasilu.A neváž, koľko zje, stále som sa čudovala, či fakt ženy vážia jedlo pre dieťa. Ja som mu buchla na tanier od oka a dala, kym otváral ústa. Keď zavrel a odmietol, ok, jedenie skončilo.

marianarem
21. jún 2022

@idemo Urcite netlacit. Mne tiez doktorka povedala, ze mal by zjest 150ml, ale to som jej hned povedala, ze k tomu sa ani nepriblizi, tolko ani mlieka nevypil vtedy pri jednom krmeni. Tak mi povedala, ze sa mam riadit nim a tak aj bolo. Tie mnozstva nie su univerzalne platne, to ani nie je mozne, aby kazde dieta zjedlo rovnako. Skor sa to udava orientacne, aby si niekto nemyslel, ze ma nalozit ako dospelemu. Treba si vsimat, ci dieta pri svojej strave prospieva, rastie, pribera a celkovo vyzera zdravo.