Môžem dať pol ročnej dcérke mliečnu kašu?

bejatka22
2. mar 2013

Máme niečo vyše pol roka zatiaľ bola len dojčená..začali sme s príkrmami a neviem či jej môžem dať mliečnu kašu..ďakujem za rady žienky 😉

mariannan
2. mar 2013

ak jej bude chutiť prečo nie 😉

ktore
2. mar 2013

uz ano.a ty lozes uz aj lepok davat.kojene deticky mozu leok ovela skvor ako deticky na um.takze mozes kupit aj kasicku z keksikmi.a a td.

talcik111
2. mar 2013

moj maly ma 5 mesiacov.je plne dojceny.v stredu sme boli u lekarky a povedala ze na vecer mu mam davat mliecnu kasu. nic ine zatial nejedol. jedna sa o kasu ktora sa zalieva vodou, je bez lepku. Od nestle alebo hami. ma ju aj nutrilon sa mi zda. Je to ryzova mliecna kasa. takze my papkame takuto mliecnu kasu.

lejlla
2. mar 2013

ano mozes,lepok sa zavadza prikrmovanym detickam uz skor,aby sa zistila pripadna alergia v skorsom veku...

hradnapani
2. mar 2013

tak podlatoho, co viem ja, (a tak som aj robila), pri plne dojcenych detoch treba zacat bezmliecnou kasou. Napriklad ryzovou ci prosovou, iba sa zaleju vodou. Mliecnu som zacala davat az po nejakych dvoch, troch mesiacoch.
a kedze sa pytas tu, pediatricka ti na poradni nedala ziadne usmernenia?
Ale ako vidim, niektore radia zacat aj rovno mliecnou...
Odporucam ti vsak poriadne si nastudovat zlozenia najma mliecnych kasi, v niektorych je kopa zbytocnych pridavkov a cukru (skryty aj pod nazvom maltodextrin)

atrami
2. mar 2013

nedávala by som, dieťa by si malo postupne zvykať na nemliečnu stravu. Pokial je dieťa plne kojené ako 1. príkrm sa odporúča zelenian, po 2-3. týždňoch ovocie za ďalšie 2-3 týždne kaša. Za toto obdobie si žalúdok zvykne na záťaž nemliečnou stravou. Pokial chceš možeš dávať troška kaše s ovocím na desiatu/olovrant. Niektorým deťom kaša príliš zaťaží žalúdok. Pokiaľ sa vyskytuje v rodine alergia- akákoľvek, s potravinami obsahujúce lepok by som počkala.

veronikadz
12. mar 2013

ahojte mamicky chcem sa pytat moja mala ma 8 mesiacov chcela by som ju prikrmovat s kasou sunarkou neviem ci mozem jej robit s plnotucnym mliekom ..........................lebo ona pije sunar:::::::::::::::::::::::::::::ale neviem velmi jej nechuti tak chcem vyskusatt Dakujemmm vamm mamickyy