Môžem dať 6 mesačnému synčekovi večer mliečnu kašu?

anicka246
19. mar 2014

Ahojte mamičky, mám 6 mesačného synčeka ktorého som doteraz len kojila, od pondelka prikrmujem, začala som s mrkvičkou, chcem sa spýtať, či mu môžem dať aj na večer mliečnu kašu Hami? Alebo ho mám len stále kojiť ? A ak áno, že mu môžem dať kašu, tak mám mu dať za tým ešte aj moje mliečko? Dakujem za rady

milota164
19. mar 2014

Ahoj , moct asi mozes ale podla mna je to zbytocne , 6 mesacneho by som vecer iba kojila. Ak zvladne prikrmy cez den tak potom mozes skusit kasu , ale ak dobre spi v noci tak by som mu tym brusko nezatazovala.

mirkazbirka
19. mar 2014

Ja som malú začala prikrmovať v 5 mesiacoch, teda len na obed mrkvičku atd, a asi o mesiac som začala aj večer dávať kaše Hami, tak hodinku pred spánkom, úplne pred spaním si ešte trošku cucla mliečka a spávala mi dlhšie, sa budila raz nanajvýš dva krát za noc. Ale to je individuálne, sama uvidíš, či je už mliečko na noc málo a treba aj niečo iné.

cannella
19. mar 2014

Ty sama musis vediet, ci mu na noc staci len tvoje mliecko, alebo nie. Ak mas pocit, ze mu to nestaci, tak potom by som skusila kasu, ale nie Hami (su dost sladke), radsej by som dala Hipp, zlozenim su kvalitnejsie a obsahuju menej cukru.

tisha
19. mar 2014

ahoj @anicka246 ...ja som 6m dcere davala prikrm len na obed. V 7m sme pridali desiatu / olovrant a az vo 8m kasu na 1. veceru (18.00-18.30) a o 20.00, ked ide spinkat este MM. Co sa kase tyka, moct myslim, ze mozes, ale kedze dojcis, aj by som radsej zvolila nemliecne kase. Ja dcerke robim kase z prosnych vlociek, ovsenych vlociek, pohankovych vlociek, spaldovu a ryzovu...velmi jej chutia a krasne v noci spinka, neboli ju brusko.

d_anica
20. mar 2014

Ja by som kašu neodporúčala, mliečnu už vôbec nie. Ak si len tento týždeň začala prikrmovať, tak ešte počkaj. Obilniny skúšať môžete, ale radšej v nejakej ľahšej forme a keď kašu tak s tvojím mliečkom. Načo zaťažovať bábätku bruško umelým mliekom. Dojčené dieťa nepotrebuje umelé mlieko v žiadnej forme.

sense
20. mar 2014

@anicka246 kasu dat mozes, skus najprv ryzovu al. so psena, neobsahuju gluten a nie su moc sladke....ael ak to chces za ucelom ze prespi celu noc al. dlhsie tak to tak byt vobec nemusi.....niekedy to moze byt estehorsie,lebo kasa je tazsia na zaludok ako mlieko..

luvika
20. mar 2014

@anicka246 ja som dala...uz od 4 mes. prikrmujem, hoci stale kojim, lebo bol hladny aj tak. No ale zacala som ovsenou kasou od Alnatury od 4. mes., bezmliecnou a bez pridaneho cukru, a chutila mu aj takato, a neskor som do toho miesala uz aj ovocie mixovane.