Od akého veku môže dieťa piť neprevarenú vodu?

lusia222
20. jún 2013

Ahojte,chcem sa opytat odkedy moze male dieta pit cistu vodu z vodovodu bez toho aby sa musela prevarat,dakujem.

lindasrdiecko
20. jún 2013

@lusia222 Podla dtesu vod, ktory som sice videla uz davnejsie je voda v slovenskych vodovodoch najkvalitnejsia, kvalitou prekonala vsetky balene stolove vody, dokonca kojenecka Lucka dopadla zo vsetkych najhorsie, co ma dost zarazilo. Tolko k testovaniu ;) A kusok nasich skusenosti, drobciatku som obcas nestihla prevarit vodu do cajika, kedze je Hipp granulovany, parkrat som zaliala iba vodou z vodovodu. Prvykrat asi v 8-om mes. V tychto horúčavach davam iba vodu z vodovodu, neprevaram, ale davam si pozor na teplotu vody, radsej davam teplejsiu, ladova moze oparit creva. Nespozorovala sam ziadne "neziaduce" ucinky. Snad som pomohla ;)

linda20111
20. jún 2013

@lusia222 ahoj, ja som cca od 2mesiaca davala cajik s vodou z vodovodu nie prevarenou.. cistu vodu pit nechce, viac mu chuti caj.

andrejka1974
20. jún 2013

u nas je super voda a tak jej ju davam od 2 mesiacov neprevarenu 🙂 🙂 🙂 🙂

michaelkanr
20. jún 2013

teplu vodu z vodovodu nie je dobre pit, radsej zohriat studenu. aj v kaviarnach a restikach ohrievaju studenu vodu a ani doma nikdy pri vareni nedavam horucu vodu z vodovodu. ja osobne davam mojmu 6 mesacnemu vodovodnu🙂 zaciname pit len teraz, ale podla mna je zdravsia ( aspon na slovensku na vacsine miest), nez balena-tu prevazaju cez pol republiky, svieti na nu slnko atd, co je velmi skodlive. potom uz skor v sklenej flasi, ale kto by sa s tym natahoval, vsak?

cicamica1980
20. jún 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

tepla voda z vodovodu je UZITKOVA, nie je na pitie
http://www.copijeme.sk/myty-a-fakty
citajte hned prve

@lindasrdiecko

althejka
20. jún 2013

tiez som zacala s obycajnou vodovodnou v 7mom meiaci maleho

jana121212
20. jún 2013

@lindasrdiecko urcite mohla dopadnut balena voda horsie ako vodovodna, ale zalezi co testovali. problem vodovodnej vody je, ze ma urceny maximalny obsah dusicnanov, ktory moze obsahovat a toto maximum nevyhovuje malym detom, je to pre nich prilis vela. vodovodna moze mat okolo 50mg na liter, dojcenska do 10 mg na liter. a z tej vodovodnej tie dusicnany neodstranis. dospelemu tych 50mg nevadi, ale pre dieta je to vela

lusia222
autor
20. jún 2013

@cicamica1980 takze ty vobec nepijes vodu z vodovodu?

evabb35
20. jún 2013

@lusia222 záleží od toho akú kvalitnú vodu a s akým zložením máte studenú vodu vo vodovode.

nikolet_89
20. jún 2013

@lusia222 ahoj ja som vodu prevarala do roka a mliecko do 15m

ikke
20. jún 2013

TEPLA voda z vodovodu naozaj NIE JE NA PITIE.
na pitie je studena voda, dobre odtecena a to plati aj pre male deti. ak sa vam zda studena, treba ohriat studenu vodu!
ja som detom neprevarenu vodu davala az vtedy, ked zacali s prikrmami, cize okolo 4-6 mesiacov.
a ano - je dobre si zistit, ci nemate vo vode privela dusicnanov...

lindasrdiecko
20. jún 2013

Napisala som len co som videla a ake mam skusenosti, avsak @cicamica1980 ladova voda nie je v takto horucom pocasi vhodna z dovodu obarenia criev ani pre dospelych, prevarate si doma vodu na bezne pitie? ak ano, tak mate moj obdiv, @jana121212 test bol zamerany na pitnu vodu, nie na dojcensku, o to viac je zarazajuce, ze lucka neuspela ani v teste pre dospelych :(

Trosku od temy: @nikolet_89, mliecko myslite kravske? ako dietatko reagovalo, mliecko stale prevaram, z toho mam vacsie obavy ako z vodicky...dakujem za info

nikolet_89
20. jún 2013

@lindasrdiecko ano kravske

cicamica1980
20. jún 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@lusia222 praveze pijem iba z vodovodu, studenu nacapujem do dzbanu, necham odstat, aby sa oteplila na izbovu teplotu a vyprchal chlor. a mam 2 dzbany, aby ked dopijeme prvy dzban, tak ked ho naplnim, aby sme nemuseli cakat, kym sa voda otepli

@lindasrdiecko neprevarame. studena je kvalitna. dam do dzbanu a oteplenu /necham odstat/ na izbovu teplotu pijem.
pre deti som vodu este neriesia, dcera ma 4 mes. ale asi jej budem davat najprv prevarenu, vychladenu, alebo normalne z dzbanu neprevarenu.

jaja018
20. jún 2013

@lindasrdiecko ja som malej dávala kravske mlieko od 4 mesiacov prevarene a od 6. neprevarene. (nie krabicove ale priamo od kravicky).

Vodu som malej prevarala asi do 2. mesiacov ale občas sa stalo ze ked som nemala prevarenu tak som jej dala normalnu.

aristka
20. jún 2013

ja som od pol roka dávala prevarenú vodu z točky ,len keď boli chorý vodu z vyššou mineralizáciou...a od 10 mes.neprevarenú..mlieko dávam od roka a len zohrejem ,nepreváram lebo je pasterizované...

zuffovaeva
20. jún 2013

Ahojte, my sme dali nasu vodu z vodovodu na rozbor a je vynikajuca, dusicnany pod 10 mg, vhodna aj pre kojencov. Vodny zdroj je karlovesske rameno, cize ca polka bratislavy ma tuto dobru vodu. Ale myslim ze na vacsine slovenska je obsah dusicnanov vo vode podla noriem pre kojencov, na slovensku sa mozme pochvalit velmi dobrou vodou. Ibaze ju tak nepropagujeme ako sa to robi napr. v Rakusku. Lobby vyrobcov balenej vody?
Inak tu vodovodnu tiez necham odstat aby sa vyparil chlor a dostala izbovu teplotu. Aj chutovo je potom lepsia, chuti mi dokonca viac ako balena voda.

leelyanah
26. jún 2013

@zuffovaeva kde ste si davali robit rozbor vody a kolko stal, ak sa smiem spytat?

zuffovaeva
28. jún 2013

@leelyanah ja som to dala urobit po znamosti.. ale pozri na nete rozbor vody, robi to dost firiem., myslimeaj vodarne. Kompletny rozbor vyjde na ca 100 eur, ale robia vacsinou aj po polozkach. tebe staci iba par poloziek, hlavne dusitany a dusicnany, ja som davala este tvrdost vody. To by malo byt potom do ca 20 eur odhadujem..

petula8
11. júl 2013

ja dávam od jedného roka neprevarenú vodu

kvieta
11. júl 2013

Asi od 5-6m. som začala dávať neprevarenú vodu z vodovodu. Od cca 1,5r. plnotučné mlieko trvanlivé neprevárané, pretože je pasterizované. Dcéra nemala nikdy žiaden problém. Aj teraz 80% pitného režimu v lete tvorí čistá voda, zvyšok domáci bazový, jablkový sirup, sem-tam hlavne vonku džús, v jeseň-zime voda a čaje sladené medom. Med som začala dávať v 2 rokoch, nie však peľový. Propolis v 3r.

baklik
11. júl 2013

@kvieta a ktory je ten nepelovy med?

kvieta
11. júl 2013

@baklik Dostať kúpiť med, ktorý obsahuje aj peľové zrnká. Ale aj ten chcem vyskúšať, len sa k nemu neviem dostať. Peľ stimuluje imunitu a je veľmi výživný. Asi som sa v tej rýchlosti zle vyjadrila🙂

petula8
12. júl 2013

ja dávam od jedného roka neprevarenú vodu 😉

lenlenka
12. júl 2013

Balené vody nekupujeme vôbec (plastové fľaše + dlhodobé skladovanie v ktovieakých podmienkach), voda z vodovodu ako taká je síce OK ale videli ste niekedy rúry, cez ktoré tečie? My už dlho používame filter na vodu z vodovodu, máme ten najkvalitnejší, ktorý kombinuje UV lampu a uhlíkový filter. Voda má úplne inú chuť, nie je ťažká na žalúdok (z vody nalačno mi malý aj zvracal), super sa pije a používame ju aj na varenie - ešte aj polievka či čaj chutia lepšie. Takže u nás vodovodná od malého malička, len filtrovaná 🙂 Syn ju miluje, nepije žiadne džúsy ani ochutené vody, nechce to.

semancikova
2. okt 2016

@linda20111 ahoj mam3mesacneho chlapceka mozem mu v pohode davat vodu z vodovodu?nemusim kupovat dojcensku vodu?dakujem

gretocka
2. okt 2016

tak u nas sa voda akakolvek zacala pit po 6. mesiaci, ked sme zacali prikrmovat. Zo zaciatku sme bud prevarali vodu z vodovodu alebo davali balenu - tak cca mesiac-dva. Potom sme uz vodu z vodovodu neprevarali, ale davali priamo.
Len na jednu vec chcem upozornit, ani pre deti ani pre dospelakov nie je vhodne pouzivat na "surove" pouzitie teplu vodu. Radsej studenu vzhladom na moznost vyskytu bakterii v teplovodnych rurach.

07022007
2. okt 2016

Od narodenia sa moze pouzivat voda z vodovodu,treba samozrejme prevarit

semancikova
3. okt 2016

Pouzivam dojcensku len mi chybla tak som prevarila z vodovodu na3krat lebo som sa bala ci mozem

evittam
3. okt 2016

@semancikova Ty si prevárala vodu z vodovodu 3x? Dobre som to pochopila? A kvôli čomu - ak sa smiem spýtať? 😕
Samozrejme, že môžeš dávať vodu z vodovodu - ja som dávala čajík - čiže som vodu prevárala. Ty si myslíš, že čo je v tých PET fľašiach pod názvom "dojčenská voda"? Platíš 2x za to isté a zbytočne. A ešte ani nevieš ako dlho tá voda stále v tých fľašiach niekde v kamióne pri super teplote a potom v skladoch a v obchodoch.....Od cca 5.-6.mesiaca som kľudne dala aj neprevarenú vodu ak som nemala po ruke prevarenú. 🙂