Čo a kedy treba začať nakupovať?

timcyta
3. nov 2022

Ahojte dievčatá 😁 som prvorodička úplný nováčik a neskúsená bytosť som na začiatku tretieho a asi si tým každá prešla ( snáď v tom nie som jediná 🤣) by som najradšej chcela okamžite všetko nakupovať! Samozrejme viem, že to nie je vôbec potrebné a treba si zachovať chladnú hlavu 🤟🏻
Pretooo sa chcem opýtať... Kedy ste čo začali nakupovať?
Ja som si stiahla jeden zoznam so všetkým čo potrebujem ja aj bábätko, ale budem rada ak mi poradíte nejakú logickú stratégiu čo kedy a ako?!
Ďakujem a pozdravujem všetky nedočkavo bláznivé budúce mamky 🫶🏻😁

tessa2299
3. nov 2022

@timcyta ahoj, vies mi prosim ta poslat ten zoznam? 😊 a pripnem sa ti tu, mna to tiez zaujima.

timcyta
autor
3. nov 2022
timcyta
autor
3. nov 2022
lenkakravcova
3. nov 2022

@timcyta v tom zozname je dosť veci, ktoré pravdepodobne nevyužiješ.

tessa2299
3. nov 2022

Dakujem. 😊 ja urcite budem nakupovat veci az po 20tt 😅

7lenka11
3. nov 2022

ja som prvorodička v 7. mesiaci a máme len oblečenie (niečo sme dostali od kamošky po 2 deťoch, všetko ostatné je z výpredajov), jeden cumeľ a jednu fľašku.. tiež ma lákalo už skôr nakupovať, ale počkala som.. gro veci ideme nakupovať teraz v novembri, niečo nám chce podarovať rodina v rámci Vianoc.. takže najväčšie nákupy mám naplánované na posledné dva mesiace pred pôrodom
inak neriaď sa jedným náhodným zoznamom, je v ňom kopec zbytočností.. radšej sa pýtaj kamošiek mamičiek alebo si načítaj viac zdrojov... my sme boli s mužom v piatok na predpôrodnom kurze a bolo tam veľa mamičiek, čo už má nakúpené všetko, a pôrodná asistentka, ktorá viedla kurz, im pri viacerých veciach povedala, že nakúpili buď zbytočné veci alebo zlé varianty (napr. odsávačky sopľov, dojčenské fľaše atď)
takže pokoj, veľa čítaj, zisťuj si a urob si vlastný dôkladný zoznam..

jaskolka
3. nov 2022

Ten zoznam je prehnaný, tam tretinu, alebo aj polovicu veci ani nevyužijes.
Základ je postieľka, kocik, plienky, vanička nejaké oblecko, nie veľa kusov, lebo z tých malých veľkosti ti bábätko rýchlo vyrastie.
Prebalovaci pult, alebo podložka, ak ch es preballovat tak, že si budeš šetriť chrbát.
Ak chces, tak hniezdo, nosič.
Veci ako fľašky, cumle, strelizatory, ohrievače fliaš, to zbytočne kupovať vopred, lebo ak budeš dojčiť, tak to nema význam.
Odsavacka hlienov odporúčam na vysavac, je to najlepšie. Teplomer, najlepšie bez dotykový. Kozmetika, a podobne, to všetko ti stačí kúpiť potom, plus aj postupne budeš zisťovať co ozaj potrebuješ.
Také veci, ako hojdacie kresielko, hracia deka, kolotoč, a podobne fakt všetko stačí potom po pôrode
Nezabudni, že veľa vecí aj podostavas, takže aj s rým by som sa ešte riadila.

lamonita
3. nov 2022

Kvapôčky na prdiky🤣🤣🤣🤣 určite nekupuj všetko. Ak budeš kojit, flasa ti je nanič aj sterilizátor. Ak budeš na UM tak zase odsavacku ti netreba. S týmto počkaj až po pôrode podla mňa.

kati301
3. nov 2022

ja som v 6.mesiaci, prve babo. v septembri sme kupili nabytok, teraz postupne kupujem oblecenie, latkove plienky, osusky. ideme cez vikend objednat kocik /dodanie podla pani v obchode 2mes+/, celkovo chcem teraz este chodit pozerat co vladzem a chce sa mi a na januar si uz necham len veci, ktore mozem objednat z internetu a nemusim skusat (kozmetika, lieky, veci do porodnice). a snazim sa ked niekam ideme nieco kupit tak pozriet co este potrebujem a kupit viacero veci naraz. (napr ako teraz pojdeme do Aladdina objednat kocik a spravim tam vacsi nakup ostatnych veci (postielka, autosedacka, fusak, zavinovacka, mojkacik, podlozka na hranie a tak).
ja som strasny planovac a mam na kazdy mesiac presny plan co kupim a odskrtavam si :D zoznam som si spravila ja sama, podla uvazenia a rad. (ano bavi ma to) 😂

betulinka1
3. nov 2022

@timcyta zacala som nakupovat az po 28 tyzdni. Vtedy som si povedala, ze ked vydrzal v brusku tolko, tak uz prežije 😉. Podla zoznamu som sa neriadila. Mala som letne dieta a vedela som, ze v lete v teplách to nejako nebudem musiet riesit. Cize zoznam si urob podla seba, podla toho kedy sa narodí. Moja rada nekupuj vela, pretoze kazde 2-3 mesiace dieťatko rastie, Cize vela veci ani nestihol vynosit. Okrem toho ak ti nieco chyba, tak dokúpiš. Co som nala pripravene bola kvalitná odsávačka, monitor dychu, postieľku, hygienické veci, dobru zavinovacku, kocik, sedacku do auta. Ja som nakupila cez bazos balik oblecnia od narodenia do 6 mesiacov, podla mna tam bolo 200 kusov oblecenia. A musim povedat, z bol paradny a veci ako nove, vela este s vysackou, uz som dokupovala len naozaj to co mi padlo do oka. Mala som na predavajucu stastie. Podla značiek nakupovala v anglicku alebo jej niekto to oblecenie nosil. Okrem toho ti kazdy z rodiny, kamosky este donesie este dalsie mnozstvo oblecenia. Cize s oblečením by som sa netrápila.

mimi2019
6. nov 2022

Ja som nakupovala od 10tyzdna tehotenstva a kym sa narodil, ukocikovala som sa v obyvacke 😆. Ked sa narodil, kocik neznasal a chcel byt len v nosici. Pri dcere som sa poucila a kupila viac zbytocnosti nez som mala pri prvom dietati 🙈. V zozname vyssie je kopec zbytocnosti. Co sa tyka oblecenia: poobzerajte sa po rastucom obleceni a idealne nieco prakticke na obliekanie napr.overaly na zips su supis a tie bez noziciek vydrzia dlhsie 👍, take male trojuholnikove podbradnicky zachrania vela oblecenia pri grckani, aj prat sa bude menej. poobzerajte sa po dobrej odsavacke mlieka namiesto flasiek. Sterilizator vedia nahradit male sterilizacne sacky do mikrovlnky ale aj hrniec s pokrievkou, ci horuca voda z kanvice. Postielku je dobre kupit na viac rokov, ale zo zaciatku pri dojceni je proste jednoduchsie mat drobca pri sebe v posteli. Hniezda su podla mojho nazoru iba lapace prachu, (dobre to vyzera na soc.sietach) lepsie kvalitna zavinovacka - nemam na mysli tie z coho trcia rucicky a radsej klinovy matrac-reflux bude to, s cim budete bojovat hned na zaciatku a dietatko je treba polohovat, teda nieco co ma polohovacie valceky ale to zachrani aj zrolovany uterak Autosedacka resp. Idealnejsie autovanicka ale ak neviete ktory kocik kupte nieco co pasuje na viacero podvozkov ako maxi cosi alebo cybex. Nosice a satky pasuju pre kazde dieta ine aj pre kazdu postavu ine-najlepsie si pozicat ked sa mimco narodi a nechat si ho nastavit-inak to budu bolave krize a chrbat.v BA babywearhouse na Luznej v Petrzalke, idealne uz s mimcom. Za mna skvelou pomockou bol kidvak resp.hacka-je to skladne, zavesit sa to da do stropu aj na stenu a ma to pruzinu-teda uhopkate miminko bez bolavych ruk a to hupkanie ich proste upokojuje, ci ide o nosic alebo fit loptu alebo kidvak alebo vytrvalost rodica. Pamatajte, ze nie vsetko funguje na kazde dieta rovnako a na kazdu novu vec si musia najpr zvyknut. Univerzalna rada: hladajte prakticke veci, ktore sa daju pouzit na viac obdobi, su funkcne, budete ich vediet uskladnit, preniest, pripadne budu sluzit pre dalsie dieta. Na konci tohto celeho budete mat cloviecika ktory nechce plny satnik znackoveho oblecenia, hraciek a skvely kocik, ale maminku len pre seba.

mimi2019
6. nov 2022

A este k monitoru dychu: ak ste z BA, za vratnu zalohu Kramare zapocicaju monitor dychu az na 6 mesiacov.