Čo všetko potrebujem pre bábätko?

anna1991
26. mar 2013

Mozem spitat nemohla by my niektora z vas napisat co vsetko potrebujem kupit pre babetko na prv tri mesiace?

stanislavao
26. mar 2013

tazka otazka. kocar, postielku, plachty, vanicku, drogeriu = samponik, mydlo, palicky na cistenie. lieh na cistenia pupocnika. kvapky ophtalmo septonex na cistenie ociek. oblecenie si vobec nemusite kupovat ziadne vystrelky, polodupacky a podobne blbosti. bavlnene body, pancusky, alebo dupacky. ponozky. mikinky, ci svetriky, tenke ciapocky. a vsetko zalezi od obdobia, kedy cakate babo. tenku deku, hrubu deku, fusak, autosedacku = vajicko, deku do vajicka. flaska aspon 1-2 pre istotu. stacia male 125ml.

galaxy
26. mar 2013

Toto je môj zoznam, možno pomôže:
Oblečenie od veľkosti 56 - 68 + možno zavinovačka/ perinka
Prebaľovací pult - podložka ( nemusí byť)
Postielka - matrac, plachta, deka, vak na spanie
Kočík + príslušenstvo
Autosedačka
Fusak
Hrubšia deka
Kozmetika - telový krém, vlhké útierky, mydlo, nožničky na nechtíky, vatové tyčinky, kefa na vlásky, detský olej, krém
na zapareniny, lieh na pupok
Bavlnené plienky
Jednorázové plienky
Vanička
Odsávačka mlieka
Sterilizátor
Monitor dychu
Opatrovateľka
Cumlíky
Flašky
Malé lyžičky
Teplomer

miselkat
26. mar 2013

Suhlasim s galaxy, s kozmetikou neprehanat, v porodnici davaju vzorky, cumlik staci jeden, nevies, ci ho dieta bude chciet, nejake osetrujuce kvapky alebo masti ti poradi pediater. Dieta velmi rychlo rastie, takze netreba prehanat.

zivika
26. mar 2013

@galaxy ti to pekne rozpisala, len z vlastnej skusenosti, by som si dovolila trosku ju poopravit 🙂
prebalovaci pult (podlozka)-musi byt 😀 je to velmi prakticka vec, neviem si predstavit, kde by som maleho bez neho prebalovala...teda predstavit si to viem, ale kedze pri prebalovani sa stavaju rozne nehody (dieta sa pocika akurat, ked mu rozopnes plienku a aj hovinkom sme neraz pult zamazali 😀) a ocistit putl je jednoduchsie ako iny povrch...
fusak-tebe konkretne netreba, kedze mas termin v juni, riesit ho staci na zimu
monitor dychu a opatrovatelka-nie su nutne, tam zalezi od teba, ci chces investovat...
sterilizator, odsavacku a flasky-staci riesit az po porode, ak budes kojit, nebudes to potrebovat, ak sa ti kojit nepodari, je dobre mat vyhliadnutu znacku, ktoru chces a potom niekoho (muza, mamu, kamosku...) vyslat, nech kupi 😉
mydlo a telovy krem-nepotrebujes, najlepsie je bejby umyvat len cistou vodou...keby mal drobec nejake supinky, alebo iny kozny problem, aj tak vam najskor predpisu speci krem...

co sa tyka oblecka, velkost 56 nekupuj zbytocne vela, babo rychlo rastie, takze ti staci par ks body s kratkym aj dlhym rukavom, opalovacky, pyzamka, nejaky svetrik, nohavice, tenka ciapocka...

to je podla mna taky zaklad, potom je uz na tebe, co dokupis navyse, je toho kopec, co sa da drobcovi nakupit 😉

zuzi0911
26. mar 2013

z kazdeho druhu oblecenia po 3 kusy(kabatik,kosielka,dupacky,gate,ponozky,ciapocky......)perinka a zavinovacka stacia po 2,latkove prsty cca 10 kusov,deka.uteraciky 3....cumlik,umele flasky,noznicky,vat.tycinky,lieh,teplomer,vanicka.........,postielka a veci do postielky,kocar.a ostatne dokupis ked sa ti bude zdat ze potrebujes a aj budes potrebovat 😉 a kozmetiku ja som pouzivala nivea ale uvidis aku budu pouzivat v porodnici

ivani
26. mar 2013

@anna1991 tak ako pise @zivika, nekupuje vela oblecenia lebo babo rychlo rastie, v nasom pripade to bolo tak ze za 3 tyzdne uz musel mat 62 velkost, a vsetky 56 isli prec. monitor ani vysielacku sme nemali. prebalovaci pult je na nezaplatenie. prvy mesiac som maleho prebalovala aj 12 za den, a ked by som sa mala ohybat nad postel tak o krize pridem, prebalujem na posteli az teraz ked ma 10 mesiacov lebo uz nevydrzi v klude lezat. ale stale mam pult v izbe lebo tam mam plienky a vsetky somariny co potrebujem mat po ruke. kabatik ti uplne staci 1ks, budes mat letne babo ako ja a ozaj 1 uplne stacil ale ten uz kup 62. lieh sa na pupcek uz nedava, dava sa repik, ja mam kozmetiku biodermu kupaci gel a sudokrem na ritku. spaci vak je super vec, paplon nemusis vobec kupovat. teraz by som napr uz nekupovala kocik za 800 eur ale hocijaky obyc za par korun. a este je dobre mat nepremokavu podlozku na matrac, ked sa nahodou babo prekaka aby ti to nevsiaklo do matracu

ivanka.7
27. mar 2013

Oblecenie - par kuskov z 50tky a 56tky, potom 62ku uz viac. Najviac sa ti podla mna oplatia body s dlhym a kratkym rukavom a celotelove overaly. Riflicky a tricka neries, tak malemu babatku je to fuk. Nejaku ciapocku, troje ponozky, jedny capacky a jednu mikinu keby nahodou bolo chladnejsie.

Kocik - je na tebe aky.

Autosedacka - uz na prevoz z porodnice.

Prebalovacia podlozka - alebo pult, to je na tebe. Neviem odkial si, super su take nafukovacie podlozky z IKEA a na to kupit take potahy tiez v Ikea.

Postielka - do nej velmi odporucam mantinel, potom samozrejme matrac, plachty (viac, aby si mohla prezliekat), zvaz aj nepremokavu plachtu/podlozku, na prve tyzdne sa zide. Na zakrytie staci deka. Paplon, vankus ani navliecky ti prvy rok netreba.

Latkove plienky - na odgrcnutie, podlozka pod hlavicku, do kocika, k doktorke.

Vanicka - je ich xy, mozes kupat aj vo velkej vani a kupit len take lehatko do vane, ale ja mam na prveho polroka s vanickou lepsie skusenosti. Mala som tvarovanu na stojane a super na chrbat a stacilo mi malu drzat jednou rukou.

Teplomer - najviac sa mi osvedcil s ohybnou spickou na meranie v zadocku.

Osuska - tiez lepsie mat viac, nemusis kupovat klasicke osusky, na zaciatok staci aj vacsia plienka, su jemnejsie ako frote osusky, vybornu skusenost mam s Kikko bambusovymi plienkami (na zaciatok stacia aj 70x70 cm alebo maju aj 90x100 cm, tie su tiez super).

Odsavacka na sopliky - nevies, ci bude tvoje babo chore alebo nie, ja mam z lekarne taku hadickovu, ze to taham ja, stala asi euro-dve. Mala este nebola chora, takze by sme inu ani nevyuzili.

Kozmetika - menej je viac, kup si detske mydlo a bambucke maslo na pripadne suche miesta na kozi a viac ti skutocne netreba. Vatove tycinky a tampony sa hodia na vselico, to budes mat aj tak doma. Ostatne veci kupuj, az ked ich budes potrebovat. Lieh na pupok sa uz dnes velmi nepouziva, detske oleje a kremiky a samponiky a podobne somarinky tiez nie. Najlepsia je cista voda. Vlhcene utierky len na cestovanie a pod. zbytocne drazdia kozu babatka.

Cumle, flase, odsavacka, sterilizator - tiez nekupuj dopredu, staci ti aj neskor, pripadne odsavacku si vyber typ a ked ti bude treba, posles po nu dakoho z rodiny, nech ti kupi. Ak budes kojit cumle ani flase ani sterilizator zrejme nevyuzijes, takze zbytocna investicia.