Je vhodné dávať barefoot obuv po súrodencovi?

katuska93
25. sep 2023

Ahojte,
riešime dilemu či dávať alebo nedávať topánky po staršom súrodencovi. Pri bežných topánkach sme sa zhodli na nie, otázka je, či dávať barefoot po súrodencovi, keď sa dá nová vložka. Pretože podrážka je úplne minimálna, takže sa tam teoreticky nemá čo zošlapať. Na druhú stranu zas niektoré deti zošúchajú aj podrážky zvonku... čo ale nie je náš prípad, aspoň nie nejako viditeľne. Nič moc som k tomu nenašla, čo myslíte? Alebo aspoň pri mini topánkach do dajme tomu dvoch rokov, keď ich dieťa malo max jednu sezónu, s tým, že sa vymení vložka? Či ani to nie?
Vďaka

nika23t
25. sep 2023

@katuska93 ja by som určite dala po súrodencovi. Viem, že je veľa mamiciek, ktoré by také niečo nikdy neurobili, ale ja som dávala, niektoré topánky boli ako nové, resp. minimálne opotrebované. Vymenila som vložku a deti si topánky posúvali. Pri dnešných cenách radšej takto, ako kupovať nejaké nové lacne, v ktorých bolia nôžky a ktovie, ako sa v tom deťom chodí.

banalu
25. sep 2023

@katuska93 Ak sa da nova vlozka, tak nie je problem... niekde na inst davnejaie to vysvetlovala aj nejaka fyzio, ze je to ok, lebo chape, ze nie kazdy ma na nove a tak bazarove treba aspon vybavit novou vlozkou. Len si nepamatam meno.

matkav21
25. sep 2023

ak tomu druhemu dietatu sedia a vidis, ze nie su zoslapane, tak by som dala. Nedala by som ak by jedno dieta malo uzku nohu, druhe siroku a videla by som, te tie topanky nesedia na tu nohu dobre.

anavixy
25. sep 2023

nazor fyziopodologicky. Takze za mna ano, ak nie su znicene a zoslapane a sedia na nohu, tak kludne.

janina1127
25. sep 2023

@anavixy Tiež si takto myslím, však to na topánke vidno, či nie je schodená a podobne. Dá sa nová vložka a topánočky sa môžu ďalej využiť.

nyphadora
25. sep 2023

@katuska93 ak sedi na rozmer nohy a nie su velmi zničene- schodene, a ked starši surodenec nema problem s nohami, tak je to ok ☺️, aspon ja by som dala.

mandymoore123
25. sep 2023

@janina1127 tie vložky na konkrétne topánky kupujete priamo u predajcu ? Do barefoot topánok napr ?

zorkahorka
25. sep 2023

Ano, dala

stannkal
25. sep 2023

@katuska93 ja v tom nevidím vôbec žiaden problém pokiaľ sú topánky zachovalé. Dcérke kupujem normálne z bazáru čiže po cudzích deťoch a mam zatiaľ dobre skúsenosti. Ani vložku netreba vždy vymieňať, akurát pri letných z hygienického hľadiska. Pri ostatných podľa stavu.

ailiba
25. sep 2023

@katuska93 pytala som sa na to fyzioterapeutky a vraj zalezi na tom, ci maju rovnaky typ nozky. Ak ano, tak pokojne mozes.

latia
25. sep 2023

@janina1127
@banalu kde prosím kupujete nové vložky do BF obuvi?

banalu
26. sep 2023

@latia v predajni som videla, alebo normalne online. Ak potrebujes konkretne poradit a nemas predajnu po ruke napis tu do poradne bf obuvi a urcite ti daju konkretny typ.

katuska93
autor
26. sep 2023

ďakujem krásne, dievčatá, v podstate ste sa všetky zhodli 🙂 Idem teda len vložky dokúpiť