Jedálenská stolička Pég Perego verzus Ikea

bbebe
12. nov 2020

ahojte. mala ma zatial len 4 mesiace, je kojena cize s prikrmami zacnem cca v 6 mesiaci ( moozno skor ) lubi sa mi dost ospevovana jedalenska stolicka peg perego len mi pride strasne velka ( ale to kazda stolicka ) a tak rozmyslam ci je naozaj nutne mat taku velku stolicku alebo staci taka ta obycajna lacna z ikei? ( o peniaze mi nejde, skor o prakticnost ) prve prikrmy by som jej dala v hojdatku kedze sediet este nebude a ta z ikei mi pride pre starsie deti. este podotknem ze doma nemame jedalensky stol cize krmit ju budem z gauca, cize sediet budem nizko. dakujem

hettinka
12. nov 2020

@bbebe niet nad IKEA stoličku. My sme pri prvom mali klasiku - bolo to drahé, velké, ťažké a zle sa to čistilo. Pri druhom som kupila v IKEA a poslúžila super. Ked bola špinavá, celú som postavila do sprchového kúta a vysprchovala. Brali sme ju aj na cesty, lebo sa da lahko rozložiť a nezaberie tolko miesta.
Kym boli malinkí (tiež som nekojila a príkrmy sme dávali od ukončeného 4. mesiaca), krmila som staršiu v autosedačke - vajíčku a mladšieho v tom vibrovacom lehátku. Od pol roka, ako začal sedieť potom už v tej stoličke.
Ak nemáte stôl, prikúpila by som k nej aj ten pultík a majú aj taký zmenšovaci nafukovaci vankušik pre menšie dioeťa.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucindav
12. nov 2020

@bbebe je to o priorite, alebo tvojej konkretnej situácii..ja som nemala hojdatko, stoličku Peg perego som teda kúpila a aj používala ako kresielko, nie len na kŕmenie, aj keď som ešte vôbec neprikrmovala. Mne začal maly sedieť až v 9,5 mesiaci takze som využila riadne a ešte aj budem využívať nejaký čas.. čistenie nie je taká katastrofa, hoci do vane ju teda nedávam 😊 dá sa polohovať aj výška sedu, tak gauč nebude problém, tiež som kŕmila aj z neho.

deedol
12. nov 2020

mam skusenost s oboma. ikea je ovela spratnejsia, lahsia, dobre sa cisti, ale nie je vobec polohovatelna. maleho som zacala prikrmovat tusim v 5m a on nesedel sam az do 11m - mali sme doma peg peregro a som rada, ze som ho mohla napolohovat a trocha menej mu nicit chrbat 🙂 ale stolicka bola fakt obrovska, sice potah sa dal dat dole, ale komu sa chce po kazdom krmeni sa s tym natahovat. v 1,5r siel maly za svoj stolik a stolicku som rychlo darovala :D

freeja
12. nov 2020

@bbebe tiez sme obchadzali obchody a vyberali jedalensku stolicku do nemlatom, az sme skoncili pri obycajnej ikeackej. Nelutujem, lahko sa cisti, ucel splni, spokojnost

ckatka
12. nov 2020

My sme ikeu používali od 8 mesiacov (už sedel). Bola super....využitá hádam do 3,5 roka. Ľahka, spätná umývateľná...lacná...
Lenže malý k nám prišiel v tých 8 mesiacoch...keby je menší a nesedí...neviem ako by som to vyriešila...

bbebe
autor
12. nov 2020

dakujem vam 🙂

aleshka_supermama
12. nov 2020

@bbebe my máme pep perego siestu a som spokojná, ikea stoličku mame u babky a aj u nás v reštaurácii ale tieto stoličky sa nedajú porovnať 🤷‍♀️. Pep perego stoličku viem pekne zložiť a dat vedľa skrine nikomu nezavadzia výšku stoličky si vieš pekne nastaviť tiež ju občas krmim z gauča a sedadlo je väčšie ako z ikea. Takže ak ti nezáleží na € jednoznačne ber pep perego.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bbebe
autor
13. nov 2020

@teegreen dakujem, na to som tiez pozerala ze to nebude uplne ok 🙂

bbebe
autor
13. nov 2020

a to peg perego je iba jedna taka ta oblubena? Prima papa sa vola ci je ich viac?

tulipanicek
13. nov 2020

Ak ti to pomôže mali sme oboje. Najprv Peg Perego a bola super že ke polohovateľna a dala sa využívať viac menej hneď. Nedám na ňu dopustiť. Teraz sme ju predali a mame Ikea ale to už má mala 16 mesiacov a na tej je zas super že nezaberá toľko miesta ale teda v tej môžeš kŕmiť dieťatko až keď stabilne sedí a to byva bežne okolo 10 mesiacov. Takze ja by som to znovu urobila rovnako. Najrpv Peg Perego a potom predať a kúpiť Ikea.

jankalukasova
13. nov 2020

@bbebe mam obe... peg perego prima pappa zero 3, ktora by mala byt od narodenia (ale isto nie je...) maly v nej bol uplne strateny... povedala by som tak od 3-4 mesiacov, podla velkosti dietatka. Polohovatelna je super pre tie mensie deticky,.ma vyssiu chrbtovu opierku, co je super, kedze tie deticky nie su az take pevne. Tuto polohovatelnu som vyuzivala na rozne cinnosti, nie len na papanie. Dcera z nej rada pozerala do akvarka napr.. no a ikeacka bola na cestovanie a potom cca od roka, ked uz pekne decka sedeli, boli pevne, tak aj na doma. Udrzba je samozrejme jednoduchsia na tej ikeackej...tam nie je o com. Ale.ked nemate jedalensky stol a budes krmit zo sedacky, tak by som isto volila vyskovo nastavitelnu. Ta ikeacka je k sedacke dost vysoka.

oblecenie99
13. nov 2020

@bbebe Tá Peg Perego je určite dobrá,my máme u našich "len" Zopu,takú polohovateľnu a je super,ale zaberá hrozne veľa miesta.Velmi vela.Neviem si tu stoličku predstaviť v nasom mensom byte 😳 Doma máme IKEACKU,podľa mňa je úžasná,skladná,perfektne sa čistí.Nas jedol v tom kresielku a keď už sedel stabilne (tak medzi siedmym a ôsmym mesiacom),začali sme používať tu ikeacku.Keby som nemusela riešiť priestor a cenu,asi by som išla do tej polohovateľnej,tu využijete aj skôr a potom dlho..