Máte digitálny infračervený bezdotykový ušný teplomer?

liv1
5. nov 2011

Máte s ním niekto prosím skúsenosti? Je spoľahlivý? Rozmýšľam či ho kúpiť, lebo máme veľa digitálnych ale všetky merajú nanič. Moja malá zle znáša meranie v ritke, lebo mám aj starý klasický ortuťový, ale nechcem ju tým stále stresovať. Ďakujem vopred za odpovede.

lili777
5. nov 2011

Ja mám infračervený bezdotykový čelný teplomer. Je výborný. značka thermofocus. Kúpili sme v lekárni, ale bol dosť drahý. Neviem si ho však vynachváliť. Určite odporúčam kúpiť takýto poriadny, ak sú peniaze nazvyš.

tinki
6. nov 2011

ak bezdotykový, tak ozaj poriadny a značkový. My sme si kúpili z lidlu a je o ničom. Nemám normálny teplomer, ktorým by som zmerala skutočnú teplotu. Škoda tých ortuťových.

lillah
6. nov 2011

ja mam braun a je uplne nanic a pritom nebol najlacnejsi....vraj su velmi dobre tie na celo ale nemam ho tak neviem z vlastnej skusenosti len z pocutia.

janea
6. nov 2011

ahoj,ja mam tiez ten z lidlu,bezdotykovy do ucha , po prepnuti snima teplotu aj z cela, teda ,,, teplota sa nim sice da merat,len ma celu stupnicu posunutu o 2 stupne;) !!! cize normalna je ked namera cca 34,5 a ked nameria 37,5 ,,, to uz je v skutocnosti na ortutovom 39,5 ,,, takze naozaj "super" pomocnik, uuuplne nanic su tam tie svetielka, ma svietit cerveno pri horucke, zeleno ked je teplota ok,,,, no ine ako zelene som svietit nevidela, aj ked mal maly horucku ako hrom,,, dalsie vec je,ze manual k tomu teplomeru je ako hrubsia knizocka,,, takze zaver: teplomer z lidlu pouzivam, ale ucila som sa to priblizne pol roka a mam napisanu tabulku, kolko je po preratani skutocna teplota, 🙂 (tiez dufam, ze tu v teme najdem nejaky skvely tip ako zmerat teplotu - ortutovy tepl dietatu nedam, digitalny-meria nepresne, v ritke si maly zmerat nenecha, naplasti su nepresne, takze v podstate tiez neviem ako tu teplotu zmerat,,,, a to podla mna ten lidlacky teplomer nepatri k tym najlacnejsim,,,stak nejakych13e)

diid
7. nov 2011

Ja mam tiez najdrahsi infracerveny celovy teplomer Exergen (50eur) a je na prd. Nepouzivala som skoro vobec, klasicky digitalny do ritky bol stale najlepsi, ten celovy daval uplne ine hodnoty s porovnanim klasickeho.

stipec
7. nov 2011

Ahoj, my sme mali tiez tento problem, a dlho sme testovali, reklamovali az sme nakoniec nasli to "prave orechove" - Microlife NC 100 bezkontaktny digitalny teplomer, ktory mera absolutne presne ako ortutova rychlobezka - predtym sme mali klasicku ortutovu rychlobezku - ale v zadocku bolo nemozne teplotu zmerat - i ked priznam merala najpresnejsie. Tiez sme mali rozne rychlobezky digitalne - Termoval, lenze bol problem lebo tie hocikedy namerali odveci 36 stupnov aj ked dieta horelo a po kontrolnom merani s ortutovkou do zadocku malo 39. Klasicke teplomery len liehove namiesto ortuti - dlhe meranie a problem striast "ortut" naspat dole, potom sme mali rozne digitalne ale katastrofa hocikedy namerali aj 34 stupnov. A navyse to trvalo dlho a to mi deti neboli ochotne a schopne cakat bez pohybu. Tento bezkontaktny Microlife NC 100 meria za par sekund a meria sa nim od stredu cela, nad obocim a meranie koncis na spankoch - iba jeden pomalsi jednoduchsi pomyslenej ciary a je fakt presny, pokial meras ako je v navode. Stal cca 53 Eur, ale investicia sa vyplatila z kazdou chorobou co mame len dakujem, ze sme do neho investovali.

rybka08
7. nov 2011

mame Microlife IFR 100 a maximalna spokojnost. Mame ho asi rok, lutovala som, ze sme ho nemali od zaciatku, naozaj velka pomoc, presny, rychly. Oplati sa investovat.

rebecca2006
7. nov 2011

super vďaka za túto tému, ja mám z lidliu a má o malý na hranie, podĽa mňaje nepoužiteľný. Po kúpe tohtoyáyraku som prestala v idli kupovať elektroniku. Ale čakáme druhé bábo a chcem si pýtať na Vianoce kvalitku, tak prečítam odpovede a napíšem ježiškovi

vejinka
7. nov 2011

mame topcom starsi model novsi sme reklamovali teraz cez vikend . Mladsi mal 40tky po ockovani a ten topcom ukazoval 37 a nejake drobne.doteraz meral dobre najprv sme vymenili baterky ale stale zle meral. Muz ho zaniesol do nayka a kupil v kaufiku tento cerveny starsi model. Ten prvy stal 40ecok a tento 13ecok. Topcom je specialista na zdravotnicke potreby tak sme mu verili. Este mam doma aj digi a nudzovo merala tym. Ked citim teple celo meram oboma a verim vlastnym senzorom matky

maska1
7. nov 2011

my máme microlife nc 100 a sme s ním max. spokojní...Kubko máva každé dva mesiace vysoké horúčky, takže my ho naplno využívame, najviac sa nám osvedčil v noci, keď malý spí,nemusím ho preberať a dávať dig. teplomer do riťky. 😉

panki
7. nov 2011

Tiež som kúpila ten Microlife NC 100 asi pred mesiacom, lebo mojej malej nebolo možné zmerať teplotu žiadnym spôsobom a som s ním spokojná. Keď sa s ním pracuje tak ako je v návode je fakt spoľahlivý

tyta
7. nov 2011

Mame ten z Lidl, ale neodporucam. Niet nad klasicky ortutovy, chranim si ho ako oko v hlave 🙂. Jedine na toto meranie sa mozem spolahnut. Od roka jej ho pridrzim pod pazuchou a nejako ju na tych par minut zabavim. Nemam pocit, ze by ju to stresovalo.

katka3012
8. nov 2011

najlepsia je klasika ,ortutovy

euphoria
20. dec 2011

Ahojte, tie ktore ste uprednostnili pri vybere microlife NC 100 pred IFR 100, preco ste si ho vybrali? Ja sa neviem rozhodnut..Tiez som mala micorlife,usny, no zrovna mi ho dnes dcera rozbila a kedze obe deti horuckuju, musim kupit este dnes...poradte pls

jana776
20. dec 2011

Ja mam znacku Medisana, je to tiez bezdotykovy na celo a je super. Meria za chvilocku, presne a nemusim malu vyzliekat. Najme ked mala horucky tak som ju mohla aj v noci merat hocikedy a nezobudila sa. Velmi odporucam.

zajaciq
20. dec 2011

my mame tiez ten z Lidlu co sa da aj do ucha zastrcit aj merat celna teplota a krasne funguje, dokonca podla neho kontrolujem aj izbovu teplotu, ktoru stale meria defaultne, vidno na displeji.
Treba poriadne citat navod , studovala som ho na zaciatku 2 hodiny. 😎 a potom to ficiiii. dokonca sa nam do neho dostala voda, vidno podliaty displej a aj tak ukazuje dobre.

A to neviete , ze najlepsie zmieriate teplotu rukou ? Ved citim kedy mi decko horiii a kedy je OK. A propo, je uplne jedno ci ma dieta 37 alebo 39, antipyretika sa podavat nemaju, pretoze znizuju imunitnu odpoved organizmu na zapal/infekciu co v tele prebieha. Paralenom (velke zlo) ci Nurofenom (mensie zlo) len pritlmite symptom - horucku - ale tento symptom je funkcny ! to nie je choroba ...
A este pre mudre hlavy do peciva, davat diazepam nad 39, je socialisticky, vedou neovereny, blud. Dieta, ked ma dostat febrilne krce, tak ich dostane aj po podani diazepamu. Za to vam vsak pediatricky urcite nepovedia aku galibu takyto liek narobi detskym oblickam 😠

bv_alexandra
20. dec 2011

tyta tiež len ortuťový. dokonca som si ho dala priniesť v troch ks z ukrajiny. ja ostatným neverím. 🙂 😉

poleva
20. dec 2011

Microlife NC 100 meriam na čielku
ortuťový má nevýhodu že musíš zobudiť bábätko a tak zmerať...nie je to vždy ideálne,a pri dvojičkách už vôbec nie,budenie,plač,obliekať zobliekať,atd
s týmto som veľmi spokojná,odporúčam - super meranie a rýchle

petka55555
20. dec 2011

ja som mala infracerveny chicco drahy za 69€ a uplne na nic meral aj o 1,5 stupna hore dole, ked som odmerala tri krat za sebou,zakazdym uplne ina teplota...raz mi ukazala 37,5 a pritom mal maly skoro 40!!...tiez by som rada kupila nieco poriadne... 😉

evusaa
20. dec 2011

ja ma 5v1 topcom a zatial som max spokojna, meria teplotu bez dotyku na cele a v uchu, meria vodu na kupanie, mliecko aj stravu http://www.topcom.sk/sk/staroslivostodieta/prod...

lencita
20. dec 2011

ja mam digitalny do ritky, zatial si necha v poho zmerat, neni s tym problem- kupovany v lekarni. doma mam este ten digitalny do ucha ale nato ma este drobec male usko a ten som porovnavala s ortutovym a namerali rovnako 😉 takze ja som s digitalnymi spokojna 🙂

simisi
20. dec 2011

my mame doma klasika digitalny,meria rovnako ako aj rychlobezka....nasa dr ma ten uzasny co meria na cele,bezdotykovy a po poslednej skusenosti u nej,ked mala horela,doma namerana teplota 39 a u nej 36.9,nech sa nehneva...neverila by som mu 😒

erikkubica
13. júl 2015

Viem, že toto sem moc nepatrí ale rozhodujem sa kúpiť teplomer lebo podľa nie ortuťového a nie digitálneho mám priemerne 37.5 už posledných niekoľko mesiacov a to na 23 ročného muža je dosť si myslím dlhodobo.

Ako čítam vaše príspevky každý hovoríte, že digitálne bezkontaktné sú aké zlé až na zopár výnimiek, ktoré si prečítate ich návody ako správne používať. Ostatné baby/ženy vy čítate príspevky tých ktorým to funguje alebo iba zbytočne pridávate skúsenosti ktoré sú zlé lebo nesprávne používate niečo?

Skúšal už niekto z vás digitálne teplomery na mäso? ktoré sú schopné merať od -40 do +200 a podobne? ukazujú teplotu a jej zmenu v reálnom čase a pomerne presne, dotknete sa pokožky alebo dáte do podpazušia (pozor na tie ktoré majú konček ihlu, treba ich nejak zaistiť), a hodnotu sledujete zopár sekúnd a priemerná teplota ukázaná bude tá pravdepodobne správna.

230804
22. júl 2015

Ja pouzivam klasický digitalny teplomer pre dospelych z lekarni. S bezdotykovym teplomer nemam dobru skusenost nakolko pri vyssich teplotach meral bludy. pre dospeleho mozno fajn ale pre dieta urcite. staci ye je viac spotene , pohne sa alebo nieco ine a uy to ovplyvni vysledok merania.

jarkakovacc
25. okt 2015
Používateľ jarkakovacc je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarkakovacc.

Mali sme a nič moc teda, meralo to hocijako, rozdiely medzi meraniami boli naozaj divoke...skúšali sme všetko možne no potom ked bola mama v nemocnici tak tam mali taky bezkontaktny čo meral presne. Objednali sme si niečo podobne z netu z truelifecare.cz a možem odporučat.

j_a_n_k_a
25. okt 2015

Mame infra Topcom a meria presne rovnako ako ortutovy, porovnala som niekolkokrat. Nebol ani drahy. Teplota sa ale nemeria na strede cela ako si vacsina ludi mysli ale na spanku.

buttergirl
10. nov 2015
Používateľ buttergirl je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od buttergirl.

Myslim ze to tu uz niekde spomenute, tiez mame teplomer znacky truelifecare a mozem ho bez problemov odporucit. Meria presne a nebol ani drahy.