Tréningové nohavičky na odplienkovanie

16. apr 2024

Dobrý deň, dávali ste niekto deťom látkové cvičiace nohavičky na odučenie od plienok? Syn má 15 mesiacov, na nočníku sa krásne vyciká, skoro zakaždým keď ho tam posadím. Ale nepýta sa (skúšam to 2 mesiace). Preto som uvažovala, že by som mu kúpila látkové nohavičky, v ktorých bude cítiť, že je pocikaný, ale zároveň nebudem mať doma ocikanú podlahu. Pomohlo to niekomu pri učení na nočník? Ďakujem.

anavixy
16. apr 2024

Zrejme na to este nie je pripraveny, inak by sa po 2 mesiacoch skusania uz pytal. Kam sa ponahlas? 🙂 treningove nohavicky su super, urcite sa to da aj bez nich, ja som ich kupila na von, ked nebudeme mat hned nocnik poruke, kym si dcera zvykne na to, ze nemoze pustit do plienky. Na tych co mame my je napisane ze zvladnu mensiu nehodu, ci nepretecu ked sa do nich komplet vycika neviem. V podstate sa daju vyuzit aj tak, ako to mas v plane ty, ale ci je to dobry postup neviem… osobne by som urcite este pockala.

blumie
16. apr 2024

Moja ma 20m, teda 1r 8m a odplienkovala sa 2t dozadu. Nechcela vobec tie nohavicky, chcela obycajne ako sestra. Uz na 3ti den vsetky potreby hlasila.Sice hovori na vsetko "kako" ale snad ked sa rozsiri slovna zasoba, tak bude rozoznavat.
Za mna tvoj syncek nie je pripraveny. Odplienkovanie by malo trvat max. 1- 2tyzdne, ak nechape, tak dat pauzu a skusit neskor znova.

falcogirl
16. apr 2024

Za mňa sú tréningové nohavičky zbytočnosť. Prvá dcéra si pýtala hneď normálne nohavičky, odplienkovala sa sama v 16. mesiacoch, bola rovno bez nehôd. Druhá dcéra má čerstvo 17 mesiacov, potrebu si uvedomuje, oznámi alebo dobehne k nočníku, len nie vždy stíha a trochu pustí do plienky. U nej si viem predstaviť, že by tréningové nohavičky využila, ale ona vie, že má nacikané aj v plienke, takže jej ich neplánujem dávať. Nezachytia plnú dávku, iba cvrk a dieťa musí byť zrelé, inak budeš aj tak veľa prezliekať.
Podľa mňa posádzaj ďalej na nočník, nech má syn návyk a keď bude pripravený, začne sa pýtať sám.