Ako to mať v...alebo, ako sa obrniť pred neprajníkmi?

medulienka81
29. jan 2020

Ahojte, zažívate to aj vy? Ako sa voči tomu správať. Moju prácu mám rada, je to až také ze splnil sa mi sen. Do nikoho sa nestarám, snažím sa byť milá na všetkých v kancli.. A aj tak sa nájdu ľudia čo ma riešia.. rozoberajú výzor a rodinu a proste kraviny. Nebaví ma sa dozvedat stále čo ten a co ta povedala na moju adresu. Nechápem čo toto je za hnusnu dobu.. nech si všetci riešia svoje životy.. Ja mam svoj život, svoje starosti a neviem ako sa proti takýmto negatívam obrnit.

miriam1983
29. jan 2020

@medulienka81 povedat hm a otocit sa. Ked zareagujes,tak to este rozviris 😉

moonlight1210
29. jan 2020

@medulienka81 poviem ti to inak: vies, ako sa hovori - priatelov maj blizko, nepriatelov si drz este blizsie.
(Ludovit xiv by ti vedel rozpravat 😁 ).
Takze tie reci pustaj jednym uchom dnu a druhym von, ale udrzuj ludi, aby ta radi informovali. Nikdy nevies, kedy sa vdaka tomuto dozvies veci, co sa ti mozu zist (napr. ta vopred varovat. Ani nebudu ludia tusit, aku dolezitu info ti v ramci klebetenia dali. Ale ty sa vdaka tomu vyhnes nejakemu problemu.).

Ono je to krasne, zit len ten svoj zivot. To by slo - na nejakom pustom ostrove. No kym zijes v spolocnosti, je rozumne udrzovat si aspon nejaku hladinu informovanosti, ako potom lamentovat, ze ta ktosi znenazdajky podrazil.
Navyse, cim viac si v styku s roznymi klebietkami, tym viac spoznavas povahu ludi. Vies tak posudit, ktore klebety su brak (a mozes ich pustit z hlavy) a ktore relevantne (a treba im venovat pozornost).
Mozes za to v duchu ludi sudit, ak chces a nemusis sa naoplatku na klebeteni podielat. Ale nezatvaraj si informacne kanaly.

A ver, ze tym, ze sa tym info otocis chrbtom, ta ludia neprestanu rozoberat. Len ty nebudes tusit, v com v tych klebetach “lietas”. Obcas to moze byt skodlive.

jana_eyre_2
29. jan 2020

To ze niekto stále rozoberá život druhých ľudí je fakt.. ľudia to robia od nepamäti, intrigy vládli v každej dobe, nie je to dobou.. aj mňa rozoberaju, je mi to jasné, ale stále som nepochopila jednu vec, čo tým sleduje človek, čo mi o tom povie.. čo by som asi podľa neho mala urobiť s tou informáciou o sebe ktorá koluje v okolí?

Tebe to vraví kto? Vysvetlila by som mu, že ťa to nezaujíma, nech si vravia čo chcú a kým o tom nevieš, netrápi tá to.. tak priamo by som poznamenala, že ak ma chces zranovat, hovor mi to ďalej..

nevludna
29. jan 2020

Robila som vo viacerych firmach, v kancloch, predajniach...nikdy som sa nestretla so ziadnym ohovaranim...neklepes rada aj ty o ostatnych?;)) lebo potom sa k tebe pridaju aj ini a povedia ti aj o tebe co ostatni povedali.

Ja som nikdy nezacala ohovaranim, lebo to vobec neriesim kto co a ako, je to pre mna skoda casu...takze som ani nezaregistrovala nejake ohovaranie inych, nieto o mne.

Ak sa to naucis mat v prdeli, tak uz si to automaticky tvoj mozog nebude vsimat (ako si tvoj mozog automaticky vsima, ked sa o nieco zaujimas-tie co nevedia otehotniet, vidia vsade len tehotne, kto chce kupit nejake auto ho zrazu vsade vidi a ty napriklad vidis same ohovaracky).

medulienka81
autor
29. jan 2020

@jana_eyre_2 vraví mi to jedna v kancli a nechápem načo.. Jedine preto ze mi chce ublížiť asi.. Poviem ze ma to nezaujíma ale zamrzí ta to... A snažím sa jedným uchom dnu a... Len niekedy je to ťažké

medulienka81
autor
29. jan 2020

@nevludna ja som sa nestretla s tým tiež.. Až keď som sa vrátila po dvoch materských... Odvtedy furt mal niekto niečo na moju adresu.. Zase išla na ocrku a to co si obliekla.. A mam tu aj muža len trosku vyššie tak jak naschvál sa dozviem aj na neho niečo... A to zamrzí keďže ho ľúbim. Neviem snažím sa to nerieši v tej hlave načo aj... Súkromie si strážim.. Dobre si rozmyslím co tu nahlas poviem. Co už... jedine co mňa zaujíma sú moje deti môj muž nase radosti a starosti.

jana_eyre_2
29. jan 2020

@nevludna ja som bola vždy tvrdo proti ohováraniu, som tá tichá voda, ktorú mnoho ľudí považuje za divnu a možno preto majú ľudia dojem že ma potrebujú akosi popostrcit a povrtat sa v mojom živote.. nie raz som sa o sebe niečo dozvedela.. ja len k tomu, že zato že je niekto ohovárany, nemusí ohovárať sám - pri toľkých charakteroch na svete by bolo zvláštne spoliehať sa na takýto vzorec..

@medulienka81 no buď chce kolegyňa byť fér a povedať ti o tom, alebo tá fakt chce zraniť.. v oboch prípadoch by som jej polopatisticky vysvetlila, ako to namna pôsobí a či jej to vážne robí dobre..

sherynkamalinka
29. jan 2020

Veľmi dobre to poznam, aj ja to zažívam bohužial odkedy som sa o seba zacala trosku viac starať. Tá je aká chudá, isto je za tým milenec, ako dobre vyzera, to nemoze byt len tak isto je za tym niekto kto ju financuje...a pod. Ano mrzi to, problem je, ze ked mi to povie tretia osoba stylom Daj si pozor na xz lebo ta ohovara, akoze co mam robit? ako si dat pozor? Nic zle nerobim, vzdy som usmiata a asi práve to ludi hneva ze aha ako sa ma dobre tak do nej mozeme kopat.....ja uz neviem ako to riesit

tom_i
29. jan 2020

@medulienka81 závistlivcom sa najlepšie pomstíš ak budeš zo dňa na deň lepšia, že ťa ohovárajú, treba povedať beriem na vedomie, polepším sa. Mňa keby mohli tak už asi skopú zo schodov, ale dá sa povedať, že aj keď so zaťatými zubami musia so mnou spolupracovať. A to ich škrie najviac.

osky
29. jan 2020

Kym ta rozoberaju,si in...
Bud rada ,ze si v kurze.
Ked prestanu,celkom na teba zabudnu😉

ada93
29. jan 2020

@medulienka81 Áno, aj mne sa to stalo. Som maximálne nekonfliktný typ, snažila som sa robiť všetko na 110%. Starala som sa sama o seba, klebety ma nezaujímali, ani som sa nezapájala do takých vecí. Nadriadení boli spokojní s mojou prácou, došlo to do takého štádia, že práve kvôli tomu som bola tŕňom v oku starším kolegyniam, ktoré sa báli o miesto a začali kuť intrigy. Každý týždeň som bola z nejakého dôvodu na koberčeku, hádzali na mňa chyby, ktoré som nespravila atď. Pre moju psychickú pohodu som si našla inú prácu a dala som výpoveď. Nie je to jediná robota na svete, v ktorej môžeš byť šťastná a bude ťa baviť.

ysseba
29. jan 2020

Mne keď ide niekto niekto povedať "vieš čo o tebe povedal ten a ten?" Tak dotyčnému roznášačovi klebiet poviem niečo v zmysle: "neviem a ani to nechcem vedieť, je mi to jedno". A keď mi to stále chcú povedať, tak stále hovorím "fakt to nechcem vedieť". A keď mi niekto zvestuje klebetu bez upozornenia - keď mi to len tak medzi rečou šplechnú, tak poviem "nabudúce mi takéto veci ani nehovor, mne je to jedno". A takto isto reagujem aj keď mne niekto hovorí niečo nepekné o druhých. Tiež reagujem podobným štýlom. A vieš čo by som ešte podotkla? Že pre mňa sú najväčšie špiny práve tí, ktorí roznášajú klebety. Ani nie tí, ktorí ich vytvárajú. Ale hentakí čo s jedným ohovárajú, tvária sa ako kamoši a potom utekajú za tým druhým a všetko mu povedia (väčšinou ešte aj prifarbia). Nemusí mať každí každého rád, no pre mňa sú najhorší tí čo sú falošní a hrajú na dve strany 😖

veronaela
29. jan 2020

@medulienka81 opýtaj sa tej dotyčnej, ktorá ti to referuje, že prečo to hovoria pred ňou.
Pretoze ak by ťa neohovarala aj ona alebo nedajbože si ťa zastala , tak by ťa pred ňou neohovarali.
Zapamätaj si , že keď ťa ohovárajú , určite ti niečo závidia. Určite vidia to že muž má dobru pozíciu a určite že sa máte dobré atď. Buď rada aspoň ti je čo závidieť 😉

ysseba
29. jan 2020

@medulienka81 A myslíš, že je to pravda? Čo keď si to tá dotyčná vymýšľa? Tá ohováračka tam bola aj pred tým než si išla na MD? A čo keby si sa opýtala tej čo na teba údajne hovori? Napr. tej čo mala reči, že si išla na OČR. Že by si ju niekde samú odchytila, napr. po ceste na wc a normálne s pokorou sa jej opýtala, že "tebe vadilo, že som išla na očr?"
Takže máte v robote typickú "kancelársku krysu" 😀

medulienka81
autor
29. jan 2020

@veronaela tak to ma tiež napadlo aj som jej to raz povedala ze co ona im nato povie. A som jej aj povedala ze asi sa pripája aj ona. No každopádne jej neverím už nič. A ruku do ohňa za ňu nedám

medulienka81
autor
29. jan 2020

@ysseba určite prifarbuje, keby ste ju celý deň počúvali pochopili by ste aký typ človeka to je.

veronaela
29. jan 2020

@medulienka81 never a kašli na to , ľudia si vždy niečo najdu. Stačí že je jedna p.ca v kolektíve a už to ide . Neplytvaj svojou energiou na to, že budeš riešiť čo kto povedal, nepovedal , keď ich budeš konfrontovat aj tak budú klamať, do očí ti nikto nepovie nič. Typické. Namiesto toho vždy pridi usmiata, spokojná a stastna, nech neprajníkov aj jeb*ne z toho

basska_b
29. jan 2020

@medulienka81 Ja by som asi zmenila prácu. Je to vyslovene na teba smerované tie útoky, to sa nedá ignorovať. Budú ťa furt riešiť, lebo nemajú čo lepšie na robote. Takí ľudia sa môžu nájsť všade, dá sa ich ignorovať + zároveň sa k ním správať korektne, ale to skôr v bode, keď ohovárajú tak nejak všetkých a nie takto že teba priamo stále. Preto volím osobne radšej mužský kolektív v práci.

medulienka81
autor
29. jan 2020

@basska_b však to ze je to všade. Vzdy som si myslela ze chlapi sú takí není ale tí tiež dokážu hnusno posudzovať a urážať.. Za chrbtom samozrejme

ikonica
29. jan 2020

@jana_eyre_2 taky clovek chce mozno ranit, pichnut si, pokazit ti den alebo ta s niekym rozhnevat...

lucpro1
29. jan 2020

tak by si sa k nim mala otocit a proste nejak zareagovat, nech proste vedia, ze to vies, ze ta riesia. mozno je to len strach z toho, ze si sikovna, tak si proste musia nejak rypnut, ale mas pravdu, teraz je hrozne zavystliva doba aludia hrozne radi riesia niekoho ineho

medulienka81
autor
29. jan 2020

@ysseba možno prifarbuje.. Bola aj predtým len ja som bola inde

1didiana1
29. jan 2020

@medulienka81 jednym uchom dnu, druhym von. takto je to najlepsie riesit!

ferala
29. jan 2020

@medulienka81 ach, týmto som si prešla aj ja a viem, že to nie je príjemné. Musíš sa jednoducho voči tomu obrniť a nech si vyprávajú čo chceš. Nechala by som ich tak a neriešila by som. Lebo keď to začneš riešiť, tak znovu môžeš dopadnúť tak, že výjdeš z toho ako ty najhoršia.

medulienka81
autor
29. jan 2020

@ferala presne tak.. Ešte by sa to otočilo všetko proti mne... Celé zle

ferala
29. jan 2020

@medulienka81 a to sa najčastejšie stáva. Preto si to netreba všímať a riešiť si iba prácu a ísť z tade preč. Viem, že je to ťažké, ale pokiaľ ťa práca baví, tak nemáš iného východiska.

lauritkatesty
29. jan 2020

To je uplne fuk co urobis.nikdy kazdemu nevyhovies. Vtip pre ilustraciu :

medulienka81
autor
29. jan 2020

@lauritkatesty perfektne pravdivé 👍

mirka807
30. jan 2020

Vždy je jednoduchšie riešiť druhých ako seba. Závisť ti je čudo, ale pokiaľ sa o tebe hovorí tak je dobre. Keď nebude bude zle. Jednoducho to musíš ignorovať a nevšímať si. To je jediný spôsob ako si to nepripúšťať k srdcu. To chce len kludnu hlavu 😉

marca12
30. jan 2020

@medulienka81 robila som v zenskom kolektive a je mi na grcanie z nas zien. Akonahle jedna mala volno,vsetky ju zacali osierat a komentovat za take veci az som nechapala. Normalne som mala strach si zobrat dovolenku 😀 ale ja som nepatrala nikdy po tom,co o mne hovorili a aj sme boli dohodnute,ze nechcem vediet. Nepomoze ti nic,len si naivne povedat,ze si pre ne zaujimava a ony chudery znudene nemaju co robit a tie,co ti povedia,ake reci poculi,su tiez riadne husy a zrejme sa vyzivaju v tom,ze ta to potom trapi. Zmenit to,nezmenis,len to treba hodit za hlavu. Vzdy budu ludia,ktori ohovoria za vsetko,cokolvek spravis,nikdy im nevyhovies