Ako zistím, čo chcem robiť?

21. okt 2023

Mám 23 rokov. Pracujem ako čašníčka a neviem čo chcem v živote robiť ale viem, že toto nie.
Chcem sa niekam posunúť, niečo v živote dosiahnuť. Čo mám pre to spraviť, ako zistiť čo by ma aj bavilo robiť v živote. Bohužiaľ VŠ je v mojom prípade veľmi náročná aj časovo aj finančne. Ale keby som našla niečo čo ma naozaj bude zaujímať a aj ma to v živote uživí, tak aby som sa mala dobre nejako to skúsim skĺbiť. Len ako zistit čo robiť.
Hneď od začiatku ste vedeli čo chcete robiť? Som len vadná ?

januska12323
21. okt 2023

Vôbec nie si vadna. Kopec ľudí nevie čo chce robiť. Buď sa to podarí objaviť alebo nie.

ivkav5
21. okt 2023

Nie si vadná, si úplne normálna 🙂
Ja mám 30r., pracujem ale aj napriek tomu neviem čo chcem robiť😅😅😅 Vystriedala som už nejaké práce, no jednoducho som typ človeka, ktorý sa stále hľadá a asi aj celý život bude 😅 Momentálne som tehotná a na to som sa tešila celý svoj život, mám pocit, že som sa narodila pre materstvo a čo sa práce týka, tak popri administratívnej práci, ktorú mám som typ kreatívny- vyrábam rôzne veci, šijem a podobne 🙂 Vždy som inklinovala k takým veciam a nie k normálnej práci, takže bolo pre mňa tiež celkom ťažké sa vôbec zamestnať😅

mikadooo
21. okt 2023

Dostala som sa k tomu ako slepé kura k zrnu 😁. Ale - nie všetky aspekty svojej práce mám rada, každopádne je to ooooooveľa lepšie ako predtým. No nie je to náplňou práce, ALE - hlavne kvôli veľmi fajn kolektívu. Šéfovi som povedala, že ja už tam asi ostanem až do dôchodku, trošku ostal zaskočený, tak snáď ma neplánuje vyhodiť 🤭. PS: predtým som robila to, čo som vyštudovala (na vš), ale hroooozne blbý šéf, nudná práca a do práce som chodila s kŕčmi v bruchu. Teraz nerobím to, čo som študovala.

autor
21. okt 2023

@mikadooo môžem sa opýtať čo si študovala ? Toho sa bojím, že "zahodím" 4 roky a pár tisíc eur a nakoniec to nebudem robiť, lebo ma to nebude baviť.

mikadooo
21. okt 2023

@mikadooo kvalita produkcie - možno by ťa to bavilo, zas neriaď sa mnou, ja som po strednej absolútne netušila čo a kam 🤭. Vzali ma aj na pedagogiku, ale potom som sa rozhodla pre techniku, že to bude lepšie platené ako učiteľstvo. Teraz po rokoch si neviem predstaviť ani to, že by som bola učiteľka 😂 (klobúk skladám pred všetkými učiteľmi). Aktualne robím účtovníctvo a personalistiku...🤷. Posledného pol roka začínam stále viac a viac zabŕdať do nášho BOZP systému... Proste môj život je nevyspytateľný.

bessie12
21. okt 2023

po skole ( vystudovala som casnictvo, ale nie je to pre mna ) som tiez nevedela co chcem robit a vlastne to neviem ani doteraz. Po dlhom case mam opat pracu, ktoru mam rada a bavi ma. Vystriedala som uz niekolko prac, ale len 2 ma bavili. V tvojom veku som odisla za hranice a nelutujem to rozhodnutie, aj ked som musela odist.

ivangeline
21. okt 2023

Pytaj sa ludi,kde ta vidia. Skus nieco sama od seba,co by ta asi tak bavilo. Urcite vies najst...minimalne hobby. ;)

vakatko
21. okt 2023

Zamysli sa, čo ťa baví a v čom si dobrá ??
Si organizačný tip, rada organizuješ plánuješ vybavuješ...... svadby reality eventy....
Si kreatívna, baví ťa niečo vyrábať, tvoriť, navrhovať, zariadovať ...
Máš rada prácu s ľudmi, si komunikatívna, rada pomáhaš charita,deti, beauty ...
Pozri sa na pracovné ponuky čo by ťa bavilo, striedaj zamestnanie, nerob dlho prácu čo ťa nebaví.
Rada cestuješ, chceš sa zdokonalovať v jazykoch, cestuj a pracuj v zahraničí to je dobrá škola do života tam sa nájdeš, zmeníš prostredie spoznáš ľudí, hovorím s vlastnej skúsenosti.
Prajem všetko dobré

janinah
21. okt 2023

Dobrý psycholog tá otestuje.Par ľudí poznám čo si to dali urobiť.aj moja dcéra.Ma to význam.

misickaa4
19. feb 2024

@janinah dobry den, prosim viete odporucit konkretneho psychologa na toto? Resp.ake zameranie hladat na nete?
Dakujem

larinka552
19. feb 2024

Ja som si vybrala VŠ podla rady od rodiny s ohladom na to, ze sa dobre zamestnam a pekne zarobim. Ak by som sa riadila len podla seba a toho co ma najviac bavi, bola by som veterinarka. Niekedy rozmyslam, ake by to bolo ak by som sa rozhodla podla seba a nie podla rad inych 🤷‍♀️

janinah
19. feb 2024

@misickaa4 poznám len v KE

smoothie045
19. feb 2024

Ja mam 24, študujem pedagogiku na VŠ. Nebol to moj vysnívaný odbor, keďže som vždy chcela lepsiu VŠ (a lepsiu kariéru), ale nepodarilo sa. Učenie mi nerobi problem skôr niesom spokojna s finančnym ohodnotením v tejto oblasti. Pracovat v školstve chcem, ale ked nebudem spokojna s peniazmi, urobim si ešte kurz účtovníctva. Keď nechces VS tak možno nejaký kurz v oblasti, ktorá ta zaujíma. Pripadne vyskusaj pracu v inych oblastiach.

domi235
19. feb 2024

@janinah ake testy si dala spravit a u koho?

domi235
19. feb 2024

@vakatko pracujes v zahranici?