Koniec rodičovskej a mám len 2 dni dovolenky

marcika17
30. apr 2022

Ahojte. Chcela by som sa poradiť. 10.8.2022 dcéra dovŕši 3 roky. Už teraz viem, že ma do práce nevezmú z dôvodu, že moje miesto je zrušené a iné mi nebudú vedieť ponúknuť . Určite sa budú snažiť ukončiť dohodu a chcem aj odstupné, keďže som bola vo firme viac ako 5 rokov a mám zmluvu na dobu neurčitú.
Ako dosiahnuť maximálnu podporu v nezamestnanosti, keď mám len 2 dni dovolenky (čerpala som pred nástupom na materskú). K akému dátumu by mala byť dohoda o ukončení pracovného pomeru?
Ďakujem

matullienka
30. apr 2022

@marcika17 treba jeden deň odpracovať alebo zobrať lekára aby sa obnovilo poistenie a preplatiť dovolenku ale neviem koľko ste mali mzdu pred nástupom na md tak ak vám nedajú to odstupné a máte len 2 dní dovolenky je dosť možné, že Max podpora vám nevijde. A vieš o tom že nárok na dovolenku ti vzniká aj počas materskej?

marci77
30. apr 2022

ano, presne to som chcela napisat, ze narok na dovolenku vznika aj za obdobie materskej dovolenky....
ano, treba trvat na tom, aby vypoved bola zo strany zamestnavatela, aby vyplatil aj odstupne ....a idealne sa dohodnut na cerpani 1-2dni dovolenky a ostatnu si dat preplatit

pridajte sa aj do skupinky, tam hore je pripnuty prispevok o cerpani toho 1dna, pozrite
https://www.modrykonik.sk/group/2172/

marcika17
autor
1. máj 2022

@matullienka áno, viem, že aj počas materskej. Na materskú som nastupovala v júli a vyčerpala som dovolenku pred tým, za január februára, čo som mala ďalší rok trvanie materskej, tak mi vyšlo 2 dni. Plat som mala dobrý, materská mi vyšla cez 1200 eur. Rozmýšľala som nad tým, že po rodicovskej sa ráta podpora aj z tých posledných dvoch rokov pred nástupom na rodičovskú dovolenku v určitom pripade. Tam som mala, tiež dobrý vymeriavací základ. Každopádne ďakujem za odpoveď. Rozmýšľam, čo bude lepšie a ktory dátum by bol lepší vo výpovedi alebo dohode.

marcika17
autor
1. máj 2022

@marci77 áno, viem. Vysvetľujem v komentári nižšie, mne okrem tych dvoch dňoch dovolenky a odstupného, nebudú mať čo vyplatiť 🙂 ďakujem pekne za odpoveď.

matullienka
1. máj 2022

@marcika17 ak si počas RD nemala iný príjem malo by to stačiť na Max. Podporu

marcika17
autor
1. máj 2022

@matullienka nie nepracovala som popri RD. Ďakujem pekne