Mám oznámiť tehotenstvo na Úrad práce?

miriam29
27. júl 2010

Zaujímalo by ma, že ked som sa šla registrovať na urad prace, ale predtým som bola dobrovoľne nezamestnaná, a ked mi teraz nájdu nejakú robotu, a ja som tehotná, a neoznámila som im to v čase , ked som sa šla evidovať, či by to nemal byť problém, ked im to poviem potom......lebo ako tehotnú ma už málokto zamestná..

trinitka87
27. júl 2010

@miriam29 na up musis chodit tak ci tak, aj ked si tehu, jedine ak by si bola na pn, nemusis tam chosit a nebudu ti ponukat ani pracu. len musis dolozit kopiu pn aby mali aj oni ako doklad.

lenkabuckova
27. júl 2010

@miriam29 to je úplne jedno, z vlastnej skúsenosti viem že oni robotu nehladujú. Oni to síce povedia, že ti budú hladať prácu, ale nehladajú. A ak máš v materskej knižke dátum neskorší ako si sa bola zahlásiť, tak im povieš že si o tom nevedela. Až od toho dátumu, ale nepovedali ti nič že ked zostaneš tehotná, tak im to máš nahlásiť, takže aj to im môžeš potom povedať, keby niečo.Lenka:-)).

sssimi
27. júl 2010

@miriam29 ty nie si povinná oznamovať svoju tehotnosť nikomu. Ani na pohovore nie je povinnosťou oznamovať to. Vôbec ich to nesmie zaujímať. Jedine keby už si v pracovnom pomere, tak nahlasuješ svoje tehotenstvo kvôli preradeniu na pre teba prijateľnú prácu.

ludka140281
27. júl 2010

ahoj,ja som to mala tak isto a este v 7 mesiaci tehotenstva som mala nosit peciatky,ze si hladam pracu 😠 kazdy kto uvidel listok a brucho,len sa cudoval,ci tam maju rozum,dokonca rizikovo tehotnu posielali a dlhodobo nepracujucu uz ani nie...potom mi doktor dal potvrdenie,ze mam lezat doma,akoze marodku...tym to skoncilo...skus ak si uz vo vyssom stadiu tehotenstva oznamit na urade,mozno ti uz listok nedaju,inak mne povedali zakon je zakon a som nezamestnana,tak si mam hladat pracu....o tehotenstve tam nebola rec.......zachrani ta asi len marodka ako mna 😒

latvia
Odpoveď bola odstránená
Zobraz