Návrat do korporátu po rodičovskej

7. apr 2023

Ahojte, baby ktoré pracujete v zahraničnych korporatoch (ibm, KPMG, henkel, Johnson, atď..) kde ste pred nástupom na MD/RD boli len "radové" analystky, nie seniorký ani SME ani manažérky, proste len bežné analytické pozície- ako sa vám vracali späť do takejto práce? Bolo to ťažké po 3 rokoch nabehnúť do toho znova? Mali ste nanovo všetky školenia? Zaujíma ma to, za chvíľu to budem riešiť, a niesom v kontakte s kolegami, len viem ze veľa toolov sa pomenilo, a s cím som robila ja pred 2 rokmi tak to sa zmenilo už 5x, ale mam obavu ako do toho nabehne späť, a hlavne do toho tempa... Prosím poradte..

savanna
7. apr 2023

Ja som sice nebola na materskej, ale zo skusenosti z dvoch korporatov - kolegyne, kt. sa vracali z materskej, nemuseli nanovo absolvovat ziadne skolenia - jednoducho nabehli naspat do prace. Ano, tooly sa stale menia, ale princip prace zostava rovnaky, cize procesy uz poznas, oprasis si trochu vedomosti, kolegovia ti ukazu novy tool a pojde to. Zvycajne kolegyne po materskej v pohodicke nabehli naspat do chodu prace bez problemov, mozno je to skor trn kulturny sok, byt opat v tom pracovnom tempe, ale pojde to urcite.

floki1994
7. apr 2023

Zavisi akeho mas aj mazera...neboj sa toho urcite rataju s tym ze ta zabehnu a zaskolia takmer ako novacika...mali sme to tak s kolegynamj ktore sa vracali po RD...urobili sme im pekne ako leby nanovo shadowing a vysvetlili im co sa pomenilo...vacsinou aj ta fluktuacia v timoch je obrovska v korporatoch takze vela kolegov tam uz nemusis mat 🙂 ja som stihla posun na senior poziciu teraz tesne pred materskou ale sama som zvedava kde bude vsetko o rok 🙂

janagem
8. apr 2023

U nás baby prešli školeniami - welcome back to the company a potom ešte týždňové ohľadne danej pozície - ale to je kvôli tomu, že naša pozícia je analyst ale špecifická na veselosti.