Návrat do práce po materskej

4. okt 2023

Ahojte. Chcela by som sa vás mamičky, ktoré ste absolvovali návrat to práce po viac rokoch, ako ste to zvládli. Ja som bola na reťazovej materskej viac ako 5 rokov. Nebolo to vobec tak, že by som len sedela doma na zadku. Práveže som sa snažila stále si niečo nájsť. Študovala som pár semestrov VŠ, pracovala som part time z domu pre call centrum, dokonca som založila vlastnú malú firmu a asi rok sa jej venovala. Pred materskou som pracovala na vyššej manažerskej pozícií s nadpriemerným platom, ale aj zodpovednosťou a vyťaženosťou. V práci si dovolím povedať , som bola vždy dobrá. Darilo sa mi, vypracovala som sa na túto pozíciu sama tvrdou prácou, prichádzali úspechy a povýšenia. Vždy som sama seba vnímala proste ako človeka, ktorý sa rýchlo učí a práca mu ide. No a teraz som sa vrátila do práce po materskej. Do povodnej práce som sa vrátiť mohla, ale odmietla som. Kvoli deťom, lepšej pracovnej dobe, vzdialenosti a menšej miere zodpovednosti a stredu som vzala inú prácu, ktorá má polovičný plat a náplň práce oveľa jednoduchšia. Myslela som si, že nastúpim a pracujem, že tam proste nie je čo sa učiť alebo nerozumieť. Pracujem asi 10 dní, ale baby, ja si pripadám ako z pomocnej školy. Stále sa mýlim pri úplne jednoduchých úkonoch, prehliadam veci, aj keď to po sebe kontrolujem, robím preklepy a podobne. Minimalne polovica úloh, ktoré spravím majú nejakú chybičku. Ja som zo seba úplne zhrozená a mám pocit, že som asi osprostela o 5 levelov. Predtým som zvládla viesť oddelenie v nadnárodnom korporáte, teraz neviem správne vyklikať jednu základnú faktúru. Tak by som len rada počula skúsenosti, či sa vám stalo niektorej niečo podobné. Ja dúfam, že sa to nejak rozbehne a ma osvieti a nabehnem na svoj niekdajší štýl práce. Ale bojím sa, či som proste na tej materskej neprišla o polovicu svojich mozgových buniek a sú nenávratne preč 😀

marcellka32
4. okt 2023

Daj tomu čas, napíš po 3 mesiacoch

ropucha6
4. okt 2023

Ja som sa vratila len po par mesiacoch doma naspat na manazersku poziciu a tiez si pripadam trochu dezorientovana 🙂 Chyby nerobim, len mi vsetko proste trva dlhsie. Davam tomu len cas.

lenushas
4. okt 2023

Ano, treba pockat ako tu bolo napisane tak 3 mesiace. Pocas materskej sa pouziva kratkodoba pamat a ina cast mozgu, ako v praci 🙂. Uz po mesiaci nastane zmena, len si treba verit.

rebeka345
20. nov 2023

Cítim sa tak isto,tiež som sa vrátila do práce po 4 rokoch a mám pocit ,že nám IQ húpacieho koňa. Je to fakt zlý pocit , sebavedomiu to nepridáva. Veľmi ťažko sa mi pamätajú veci ,ktoré som mala pred deťmi v maličku.