Návrat na pôvodnú pracovnú pozíciu po materskej

tatiana234
2. dec 2023

Ahojte mate skúsenosti? Mala spm dobrú prácu dobrú pozíciu a obsadili na ňu slečnu s pracovnou zmluvou ktorá je riadne na túto pozíciu nie ako zastupovanie v rámci materskej viete mi poradiť či mi po 3 rokoch vrátia pozíciu alebo ako to funguje?

Ďakujem

buberova
2. dec 2023

Ja som bola ako tá slečna. Nepreradili ma, ale pani po materskej dostala inú ale podobnú pozíciu

koniarova
2. dec 2023

Mali by. Ale málokedy sa to stáva,ak je slečna šikovná. Nedajboh máš ešte len jedno dieťa a druhé planuješ.

zuzanaete
2. dec 2023

Tvoju poziciu ti drzali pocas materskej. Pocas rodicovskej drzia pracovne miesto. Takze zalezi od firmy, ako sa dohodnete. Ci sa vratia na povodne miesto a slecnu preradia alebo tebe ponuknu podobnu poziciu.

melanta
2. dec 2023

Asi ťažko niekto tu na mk bude vedieť, čo presne urobí v tvojom prípade tvoj zamestnávateľ. To skôr ty môžeš vedieť, ako sa to deje vo vašej firme v takýchto prípadoch. Ale podľa mňa aj v rámci jednej firmy to bude rôzne a závislé na konkrétnych ľuďoch. Môžu ti vrátiť pôvodné miesto, môžu ti ponúknuť lepšie, horšie.

lilianka28
2. dec 2023

@tatiana234 Na svoje pôvodné miesto máš nárok sa vrátiť len po skončení materskej dovolenky(34 týždňov). Po skončení rodičovskej dovolenky ťa už zamestnávateľ nemusí dať na pôvodné pracovné miesto, ale musí ti dať podobné a hlavne zaradenie v tej istej mzdovej triede ako pred nástupom na MD. Takže platovo nemôžeš ísť nižšie.
Všetko ale závisí od konkrétneho zamestnávateľa - teda v tvojom prípade po 3 rokoch ťa nemusí dať na pôvodné miesto, ale aj môže.

lenka_vi1
2. dec 2023

Moja aktuálna situácia. Mňa nechajú na zastupovanej pozícii a baba keď sa vráti dostane inú pozíciu. Takže pozíciu ti vôbec nemusia držať hlavne keď tá druhá je šikovná.

petamich
2. dec 2023

povinnost uz nemaju, takze zalezi od konkretneho zamestnavatela

mogaa
2. dec 2023

Pozíciu ti musia držať počas materskej, počas RD už nie, tam ti musia držal len miesto - môžeš prestúpiť na inú pozíciu...

domiklik
2. dec 2023

@tatiana234 zamestnávateľ je povinný držať tvoju pracovnú pozíciu len pocas materskej. Ak nastúpis po rodičovskej, a tvoj PP stále trvá, môže ti ponúknuť pracovnu pozíciu rovnakej úrovne vrámci spoločnosti. Alebo sa rozlúčite s odstupným a preplatenou dovolenkou, ktorá sa ti počas materskej/rodičovskej nakumulovala

zuzanaete
2. dec 2023

@domiklik Pocas rodicovskej dovolenka nenabieha, iba pocas materskej.

domiklik
2. dec 2023

@zuzanaete áno pravdu máš, len pocas materskej