Práca elektrikára v Nemecku, Rakúsku - aké sú vaše skúsenosti?

zaba21
6. júl 2020

Viem, že tu je veľa žien, čo majú mužov čo pracujú v zahraničí. Potrebovala by som nejaké informácie, skúsenosti ako to tam chodí. Priateľ prišiel o prácu a uvažuje aj o práci v zahraničí, keďže tu sa mu zatiaľ nedarí nájsť si prácu. Robil celý život ako elektrikár vo výrobných firmách, má však 58 rokov a má obavy, či by to zvládol. Otázky čo ho zaujímajú : ako to funguje, keď pracujú na živnosť cez slovenskú agentúru, ako sa rieši zvyčajne ubytovanie, doprava, či je potrebné sa prípadne registrovať aj v príslušnej krajine. Budem veľmi vďačná za každú informáciu.

mogaa
6. júl 2020

@zaba21 ak robí cez slovenskú agentúru všetko za neho vybaví agentúra.....teda čo sa týka práce, ubytovania, niekde aj strava. čo sa týka dopravy tak je to indivduálne pokiaľ je to krajina je sa cestuje letecky - tam tiež agentúra vybaví letenky a aj potrebné všetky potrebné papiere či očkovania.....ale Nemecko a Rakúsko - tam chodia chlapi väčšinou autom....

evica01
6. júl 2020

Ahoj. Nevyznam sa v tom, len mi tak napadlo, ci neskusi "iba" Cechy. Aj tam chodia chlapi pracovat.
Ale viac neviem nic.
Drzim palce 😊

zaba21
autor
6. júl 2020

@evica01
On si prioritne hľadá prácu na Slovensku, len sa mu zatiaľ nedarí. A rozmýšľal aj nad ČR, ale keď už by mal byť mimo SR, tak by skúsil možno aj to zahraničie, kde si lepšie platové podmienky.

vilma7
11. júl 2020

@zaba21 a jazyk ovláda? Ja som vo Švajčiarsku ale žiaľ kvôli veku to asi také jednoduché nebude.

zaba21
autor
11. júl 2020

@vilma7
Ďakujem za reakciu, už to nie je aktuálne, našiel si už prácu na Slovensku, v auguste nastupuje.