Súkromná škôlka - podnikanie

28. feb 2023

co si myslite je to dobry napad na podnikanie?Sestra ma vzdelanie, prerobili by sme bungalov, v okoli je veľa malych deti moznost statnej skôlky v nedohladne.Stale ma namotava, ze aj Hablovicova, Pariskova, Bitto Ciganikova maju skolky a deti budu vzdy...bojim sa, ze nenajdeme ucitelky ja mam svoju pracu, ktorej sa nechcem vzdat.Sledujem inzerciu a stale hladaju ucitelky.Nemame veľke oci, ale za dom by sa hypo neplatila a vybavenie sa mi nezda tak narocne na financie

zuzinka888
28. feb 2023

Ako kazde podnikanie ma svoje rizika. Ak byvas v meste blizko mesta sla by som do toho. Stat yz ma garantovat skolku vsetkym 4 rocnym detom- logicky nebudu brat tie 3 rocne kym sa nepostavia nove. A to bude chvilu trvat- dlhu chvilu. V dedinkach kde ma namicka zarobit 600€ a dat dieta do skolky za 400 asi bude problem. No v mestach - cim vacsie mesto vacsie platy- budes mat deticiek dost.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evica17
28. feb 2023

Ak by si mala nejakú špeciálnu škôlku tak by aj rodičia boli ochotný viac zaplatiť. Napr montessori škôlku ? Lesnú škôlku ? Len sa do toho nevyznám no čo k tomu treba,len viem že toto je celkom populárne.

martinp288
28. feb 2023

Neber to ako útok na teba, ale ako otvorenie očí.
Nápad dobrý, ale nerealizuj ho. Už len to tvoje nastavenie, že chcem podnikať, ale mám rada inú prácu ktorej sa nechcem vzdať nejde dokopy.
Škôlku a jej dobré meno musíš vybudovať hlavne ty. Nevybuduje ti to žiadny zamestnanec. Ak vyskočí nejaký problém, tak povieš že počkajte, teraz som v práci, ktorú mám rada ?
Vybudovať podnik je ako starať sa o malé dieťa. Je rozdiel, či dieťa vychováva rodič s láskou, alebo opatrovateľka za peniaze. Takže aj tak na to pozeraj, že ty si ten rodič a zamestnanci sú opatrovateľky.

nique
28. feb 2023

Dlhodobe podnikanie v tejto oblasti je narocne. Som ucitelka MS, pomahala som rozbehnut sukromnu skolku a zaroven uz ako matka som aj dala dieta do sukromnych jasliciek. Vybudovanie je narocne, ale potom pride este tazsia faza - moderne mamicky, ktore chcu vsetko pre stastie svojho dietata. Aj ked mu casto skodia. Su v tom scasti aj hormony. Matky pocas materskej alebo kratko po materskej su take rozhodene, maju vlastne problemy. No a ucitelka v MS je ten najlepsi hromozvod (po manzelovi).
Nechcem ta demotivovat, ale je to realita.

oli18
28. feb 2023

Ja poznam 2 pripady. Jedna po par rokoch (cca 10tich) toto podnikanie ukoncila. Druha rozsirila, pristavila priestory a zvacsila kapacitu.

oli18
28. feb 2023

@martinp288 ved sestra ma vzdelanie, pise, ze ju namotava. Sestra by sa tomu venovala naplno, ona popri zamestnani. Dobry napad pre pripadny neuspech. Neostali by obe bez prace, len jedna.

cecilia29
28. feb 2023

Momentálne je po škôlkach dopyt, u nás v obci nie je a v susednej je aj štátna a aj súkromná. A co som počula, súkromnej sa darí dobre. Ak by mala nejaké zameranie mohli by to prilákať "premotivovane " mamičky. Teraz už nedávajú deti do škôlok ktoré sú najbližšie ale.do takých, ktoré niecim zaujmu.