Výpoveď dohodou

21. jún 2023

Ahojte, potrebujem poradiť.
Pracujem ako učiteľka a teraz k 30.6.chcem dať výpoveď s 2 mesačnou výpovednou dobou (budem čerpať dovolenku cez jul a august). Moj sef ale akosi špekuluje a chce, aby som dala výpoveď dohodou k 31.8.! a ze zvyšok dovolenky mi preplatí. Ja k tomu dátumu ale uz budem zamestnaná inde. Neviem o co tu ide. Viete mi poradiť? Chcem sa držať pôvodného plánu s výpoveďou k 30.6. Neviem ci je to špekulácia,aby som odrobila ešte v lete alebo?
Ďakujem

janai1
21. jún 2023

To máš jedno, v oboch prípadoch skončíš k 31.8.
S celou dovolenkou manipuluje zamestnávateľ takže ak aj dáš výpoveď s 2 mesačnou, dovolenku ti stále nemusí dať

maranco
21. jún 2023

Výpoveď dohodou nie je a na dohodu treba dvoch.
Výpoveď je jednostranný úkon, len mu ju doručíš a lehota plynie.
Dohoda je, že obaja podpíšete a tam si dohodnete presné podmienky kedy skončíš.

prečítaj si ako sa správajú šéfovia a ako môžeš reagovať
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/sef-mi-odmietol-podpisat-vypoved/
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/vypoved-48/

duunlo
21. jún 2023

Je to zvlastne ved budu vtedy prazdniny, naco by ta tam chcel? Jedine, ze si zamestnana cez nejaky program. Podaj vypoved ako chces k 30.6. nakolko mas uz inu pracu, aby sa ti to neskomplikovalo a proste plynie ti vypovedna a cerpas dovolenku.

1zuzka1
21. jún 2023

Vypoved dohodou neexistuje. Su dve moznosti: 1. vypoved s dvojmesacnou vypovednou lehotou, t.j. k 31.8.. 2. Dohoda o skonceni pracovneho pomeru k datumu ako sa dohodnete.

martina7578
21. jún 2023

Poberať dva platy by nebolo zlé. Ja by som to skončila k 31.8. Ak sa mám počas leta v škole pár krát "ukázať" riešila by som to takto.

anjelicek26
21. jún 2023

Ak podas vypoved, dovolenku ti nemusi dat, ale moze sa rozhodnut, ze ju proste vyplati... mne tiez tak, ratala som s dovolenkou a proste nie, tahat do posledneho dna a poslali len peniaze... ja som uz chcela mat svaty pokoj, ale oni stale hladali nahradu...