Aká je bazálna teplota v pošve?

5. mar 2021

Baby prosím vás aká je cca bazalna teplota v pošve ? Vedela by som podľa nej zistiť či mám ovulaciu ? .. mám to veľmi ťažké s určením ovulácie :/ popripade ako ste vy zistili kedy máte ovulku ? Podľa hlienu neviem teda keď namiesto hlienu mám v gaťkach veľmi mokro .. fakt neviem tak sa pýtam vás skúsenejších 🙂

miadi
5. mar 2021

S hlienom je to jednoduchsie cez plodne dni mas najviac mokro. Plodny hlien je ako bielko suroveho vajicka. Potom ked mas ovulku mozes citit jemne krce Niekto si to nevsimne je to ako ked mas krce v crevach.. ked uz bola ovulka hlien je kremovy .. a ked sa zadari tak nebudes mat suche dni ako pred mrchou ., ale budes mat vlhke a viac biely vytok bez zapachu leucorrhea. Idealne je snazit sa den dva pred ovulkou. Spermie cestuju do vajcovodu cca 12h a vajicko je žive iba 12-24h spernie maju zivotnost 3-5dni.

autor
5. mar 2021

@miadi strašne zložité mi to príde všetko keď neviem kedy presne mám ovulku :/ ráno som sa zobudila s úplne priehľadným výtokom ako keby vodou a niekedy sa aj jemne naťahoval , nebol to taký klasicky krémový biely výtok ako mám bežne dni , takze myslis že to by mohla byt ovulka ? Predsa cca pred pól rokom som vysadila HAKA tak sa snažím zistiť 🙂

miadi
5. mar 2021

Znie to ze mas ovulku. Nie je to komplikovane je to lahsie ako si merat teplotu staci si len vsimat telo .. ale ked chces su aj testy na ovulaciu rovnake ako teho testy.

nevenka
5. mar 2021

Bazalna teplota sa meria cely cyklus, teda ak v posve, tak po skonceni MS, predovulacne teploty su nizke, po ovulacii teplota stupne a drzi sa vysoko, mne v den MS znovu klesla. Pouzivam appku Ovuview a tam pekne ukaze aj krivku. Ten hlien je u mna matuci, ale v zasade okolo ovulacie byva mokro a ten taky vodnaty az bielkovy hlien. Bazalna teplota sa meria vzdy v cca rovnaku hodinu hned po zobudeni, este pred vstanim z postele.

zuzanaete
5. mar 2021

Bazalna teplota je velmi individualna. Kazda su musi odsledovat meranim svoju teplotu, aby vedela povedat, ktore hodnoty su predovulacne, ovulacne a poovulacne.

sssimikkk
5. mar 2021

Hlien je jednoduche sledovat, pokial dni predtym s partnerom nemavate sex. Ak mate sex cely mesiac, neda sa urcit tak lahko, ci ide o ovulacny hlien alebo este vytekajuce zbytky semena. Daju sa vraj robit nejake "pokusy" s vodou aby si zistila ci to je ovu hlien alebo semeno, ale teda je to urcite menej spolahlive ako bazalka/ovulacne testy ;)

autor
5. mar 2021

@sssimikkk skusim tie ovulacne testy to bude asi najlepšie 🙂

any_soj
6. mar 2021

Ovulacne testy ti ukážu, že telo sa pripravuje na ovulaciu, ale nie či prebehla (môžu byť pozitívne a predsa cyklus bez ovulácie). To ukáže len teplota. Pocit mokra oproti hustejšie mu hlienu je určite príznak blížiacej sa ovulácie ale opäť, nepotvrdzuje, že prebehla. Teplotu môžeš merať kľudne aj v ústach pod jazykom. Nech merias hocikde, musí to byť plus mínus polhodina v rovnakom čase, po aspoň 4 hodinách spánku, prvá vec čo ešte v posteli urobíš. Teplomer na dve desatinne miesta. 3 po sebe nasledujúce vyššie teploty musia byť vyššie než 6 predchádzajúcich (čiže potrebuješ minimálne 9 dní), a aspoň jedna z nich o aspoň 0,2°C vyššia. Preto treba na 2 desatinne miesta teplomer. Lebo s jedným ti napríklad ukáže 37,0 a 37,2 a myslíš, že už, ale reálne nie je rozdiel dosť veľký, lebo je to cojaviem 37,04 a 37,16, len ti to ukáže teplomer zaokrúhlene.