Cysty na vaječníkoch

xkarolina
17. feb 2022

Ahojte , už dlhšiu dobu mám problém s cystami na vaječníkoch. Prvý krát keď mi praskla cysta bolo to akútne a vyžadovalo operáciu. Teraz chodím ku gynekológovi asi raz za dva mesiace na injekciu ktorá mi ich pukne keď sú ešte menšie. Gynekológ mi navrhuje riešenie, brať antikoncepciu aby sa netvorili. Ja som ale radikálne proti. Nevedeli by ste mi poradiť nejaké iné riešenie ako sa ich zbaviť ?

kiki68
17. feb 2022

@xkarolina mne povedali, ze najlepsie je otehotniet a vyradit cyklus. Potom vraj nejake alchemilkove veci su dobre ( to mi sestricky povedali)

janetinka27
18. feb 2022

@xkarolina ahoj a z coho mas tie cysty? je to cysta, ktora vznikne z neprasknuteho folikulu? lebo toto mam ja, folikul narastie, ale nepraskne a vznikne cysta. ale cysta zatial vzdy zmizla. ja si picham preto kazdy cyklus ovitrelle alebo pregnyl (ale ten sa tazko zhana).

janetinka27
18. feb 2022

aha a este som chcela dopovedat, ze ono je dolezite tie folikuly naozaj pukat, lebo on potom prerastie do cysty a nevznikne teda zlte teliesko a nerastie ani progesteron. praveze stale rastie estradiol. ja tak chodim na odbery krvi a ked mi folikul nepraskol, tak estradiol rastol ako divy a sliznica nevyzerala dobre. takze pukam si to kazdy mesiac, najhorsie je vystihnut spravny moment, ale aj ten moment mi urcuju podla krvi, takze je to trohu o nervy 🙂

evina0
21. feb 2022

@xkarolina ahoj roky som sa trápila s cystami mam diagnózu aj endometrioza. Pred 12 rokmi mi ju aj operovali.tiez ma doktor dotlqcil časom na antikoncepciu no po roku a pol som ju musela vysadiť.vyskysala som asi 3 druhy a nesedeli.potom som natrafila na bylinne výrobky ako vlozky a podobne a všetko sa mi krásne upravilo.uz 4 roku neberiem žiadnu HAK a ani cysty sa mi netvoria.bylinne výrobky používam presne 2 roky a som nadmieru spokojná.cysty sa tvoria keď sú rozhadzane hormony v tele a to sa dá krásne spraviť aj bez HAK.ak chceš napis mi do správy co si už skúšala alebo ci dával už lekár, rada ti poradím viac.