Dospelí ľudia a škôlkarske bacile

mandy29
22. nov 2017

Odkedy zacali chodit do skolky chlapci co je uz vyse 3 rokov,vkuse ked su oni chory som chora aj ja.Od alergolologicky som dostala imunar ci ako sa to vola na posilnenie imunity,dobrala som to a bum po tyzdni ked ochoreli oni tak aj ja...vkuse zapalene dutiny...davam si c-ko,d-cko,zinok,propolis,med a vkuse sa na mna nachyta nieco...ako z toho vonku?

katulienkax
22. nov 2017

Ale to aj my a aj ini co ich poznam. Akurát mi pomáhajú trocha antihistaminika od ORL , mávam miernejšie priebehy.

25daniela
22. nov 2017

Casom sa to spravi, u mas to bolo take iste, kym aj posledne dieta neprezilo to svoje budovanie imunity..
Ja som mala aj mrtvy zub v puse s krasnou korunkou, preto nikto nevedel, ze je strasne pokazeny a z toho som mala opakujuce sa zapaly dutin a nepomohli ani od imunologicky preparaty na posilnenie imunity ani vitaminy. Iba cas a to ze zubar odhalil ten zub a odoperovali mi nasledky po nom a to ze deti vyrastli zo skolky..

mooonika1975
22. nov 2017

Musíš to prejsť, poznám, robím v škôlke, prvý rok som mala až zápal prsníka z jedného vírusu/bacilu, rok som sa z toho dostávala, potom som mala zapálené tak ucho, že som ohluchla na chvíľu, proste je to brutus.....

miselkat
22. nov 2017

Ja to mam tiez tak. Od syna skolkara som stale chora, on odo mna nikdy ☺. U nas funguje sinupret, kalciovy sirup, cibula s medom.

mandy29
autor
22. nov 2017

@25daniela mne sa inak aj tie dutiny zacali dost neprijembe opakovat po vytiahnuti hornej osmicky,ostalo mi kusok kosti,vytlacila sa von ale dostala som zapal celustnych dutin a odvtedy sa vkuse s tym trapim :(

mandy29
autor
22. nov 2017

@mooonika1975
Ale povedz mi v com su tie skolkarske bacily ine nez tie co bezne nachytas vonku?jak je mozne ze kym som deti nemala som bola chora raz max.2x do roka...?

eeffka
22. nov 2017

@mandy29 ja mam deti 2 a chora nie som absolutne. Crevne chripky neratam ak dovlecu. Ako bezdetna som nebola chora 10r. Bezne prechladnutie nepovazujem za chorobu. Mas proste slabu imunitu. Neviem ako chodia poobliekana ale ja som studeny odchov. Ponozky mam v zime clenkove. V lete bosa. Tielko mam 1 aj to na lyzovacku. Okno v kancli otvorene. Rano umyjem hlavu a idem s vlhkymi vlasmi von. Nohy mam vecne ladove ale ja to ani nevnimam.

mandy29
autor
22. nov 2017

@eeffka praveze alergologicka mi kontrolivala imunitu krvnymi testami a je v poriadku preto nechapem co furt od nich nachytam...popravde ja tiez v zime chodim v kotnikovych ponozkach,neznasam tie vysoke ponozky...neznasam byt naobliekana a tielko nemam ani jedno 🙂

janickacrazy
22. nov 2017

@mandy29 Ja mám 3 deti a takmer nikdy od nich nič nenachytám, takisto ako píše eeffka, bežné nachladnutie nepovažujem za chorobu, ATB som nebrala asi 10 rokov. Deti tiež nebývajú nejak často choré, maximálne tak raz, 2krát do roka. Ja som taký samoliečiteľ, snažím sa hned dávať nejaké prírodné preparáty, ked začnú len prvé príznaky. Liečim celú rodinu, už mám v tom celkom prehľad. 😂 Málokedy potrebujem ísť k lekárovi, vždy sa snažím vyliečiť to pokojom na ložku, čajíkmi, medom, atd. Črevné chrípky moje deti vobec nemali ani ja. Tiež sa snažím ich veľmi teplo neobliekať, napr. ani teraz nedávam punčochy ani sebe ani deťom. Doležitý je aj pobyt vonku za každého počasia, aj ked je hnusne.

siska53
22. nov 2017

@mandy29 aj my tak. Zlepsuje sa to vekom.deti. Oni vxdy len prechladnuti a my sme.to vzdy tak schytali,ze az.
Ale.fakt je to lepsie vekom,tiez sme behali na imunologiu,testy na imunitu ok,imunita v poriadku. Zaver - mate skolkarov,musite vydrzat. Nepomohli ziadne cecka,propolis,imunoglikany..nic,ani tie ribomunily.
teraz uz je lepsie v tom,ze uz len 4x do roka som chora,muz odkedy sa vratil vlani z Ciny,bol len raz chory a mozno raz tak lahko prechladnuty a deti uz tiez lepsie,schytali tento rok vlastne len obaja ovcie kiahne a maly mal.asi gastritidu a mala bola chora v marci a nasledne po kiahnach par mesiacov schytala sarlach. Maly je uz skolak a mala predskolacka..

A liecili sme sa neskot olejmi-silicami potieranie,inhalacia,to bolo 100x lepsie nez vsetky tie cecka. Apod.

A mne este i muzovi odporucili Decko brat (deti beru v zime),z krvi nam.zistili deficit a i to moxe byt za znizenou imunitou.
U mna este alergia na chlad, napr.ja studene napoje nemozem a v zime.ma vonku vzdy boli hrdlo.

1988majka
22. nov 2017

@mandy29 je to tak ze medzi detmi koluju ine bakterie a virusy ako na ake je zvyknuta nasa dospelacka imunita (ktora uz ,,zabudla,,na tie bacily z detstva). Takze to co deti rychlo vylezia sa u nas taha ovela dlhsie. Mozno pomoze aj Imunor alebo aj ine pripravky na podporu imunity si mozes dat - ako rakytnika a hliva..alebo tiez cas..ked sa po opakovanych infekciach imunita prebuduje a zacne lepsie bojovat proti tym detskym bacilom. u nas typicky priklad - maly mal iba soplik a ja som mam uz 7tyzdnov dutiny plne hnisu a stale nie a nie to prejst

mandy29
autor
22. nov 2017

@1988majka No s tym bojujem aj ja teraz,chlapci su uz davno ok a ja take hnusne zlte sople,cele dutiny ma bolia,v noci to zlezie do priedusiek,rano sa neviem dokaslat :(

luna116
22. nov 2017

@mandy29
Ahoj, od detí sa skôr nakazíš ako od dospelého, pretože u detí prevažujú vírusy a tie sa šíria jedna radosť vzduchom a pod., kdežto u dospelých prevažujú choroby spôsobené baktériami a teda sa im nasadia ATB a skôr to prejde. Ja by som začala denne prečisťovať nos roztokom morskej vody, napr. nejaký izotonický Physiomer, ten má super trisku, potom ruky - ešte častejšie umývať mydlom, inhalácia - keď budú zdravé, navštevujte spolu soľnú jaskyňu, príp. môžeš kúpiť nejakú soľnú fajku. Antihistaminiká u nás tiež podstatne skracujú ochorenie - fenistil, levocetirizín, ...

babulkomale
22. nov 2017

@mandy29 kamoska chytila v clenkovych ponozkach v zime paradny zapal achilovky 😕
Ja zas ked vidim v mraze ludi v clenkovych ponozkach a teniskach, rozum mi zastava 😀 nosim podkolienky, ale tiez chora nebyvam a to ani od syna ked nahodou bol zo skolky.

mooonika1975
22. nov 2017

@mandy29 lebo deti zalahnute, a vylezia, ruku na srdce, ktorá z nás na to má? Že ľahnúť a vylezat to

maminecka2
22. nov 2017

@mandy29 "Dusinka, to je vekom!" 🙂
Mozno prisiel cas ked by si sa mala zacat poriadne obliekat, od studenych noh naozaj byvaju infekcie dychacich ciest. A zvaz ORL vysetrenie dutin, mozno tam je chronicky zapal, polyp, cysta a pri malom prechladnuti sa hned ozyva. Ak su to zakazdym dutiny je to pravdepodobne.
Nos a dutiny cistit preplachom- v lekarni maju take konvicky, ma to ozaj dobry efekt.

mandy29
autor
22. nov 2017

@maminecka2 vsak to ze ja od vytrhnutia tej osmicky a nasledneho zapalu celustnych dutin som bola na orl jak na klaviry,u mna je to mozno aj prepazkou.ked som mala 15 rokov mi ju operovali a ze vraj sa to po nejakom case vrati naspat.vkuse sa mi chyti aj oko,zahnisa...a stale len dutiny na jednej strane.zacne ma boliet od celusti az po oko :(

maminecka2
22. nov 2017

@mandy29 A este na to ORL chodis? Robili CT dutin? Ak si dlho nebola nalez sa mohol vyrazne zmenit. Ak stale len dutiny a este na jednej strane tak neverim ze je OK. Ak je priehradka kriva tiez to moze mat vyrazny podiel.
Ak na tom povodnom ORL nic neriesili bude lepsie poobzerat sa po inom...

janifer
23. nov 2017

@mandy29 cibula, cibulovy sirup s medom.
A najsilnejsie prirodne antibiotikum? CERSTVY cesnak 3x denne po struciku ale pozor nie nalacno a nie vecer. Ja jem cesnak kazdy den celu zimu, aj na zapal mocoveho mechura aj na kvasinky premnozene je (ak si mala vela krat ATB treba budovat imunitu v creve probiotikami a prebiotikami).
A teraz skusame rakytnik, eukalyptovy olej, kvapky Pinio nasal vyrierame si s nimi nos. Aj tie inhalacie mozu byt super. Tymianovy olej zhanam a svagrina okrem toho tymianoveho oleja aj koloidne striebro pouziva 1 strek do kazdej dierky v nose.

janifer
23. nov 2017

@mandy29 inak nas skolkar bol od septembra 2x po 3 dni a odvtedy je doma. Nedam si decko mordovat, proste 3 rocne decko nevie smrkat sopel a nevie sa poriadne obliect a ked ho ucitelky neobriadia, ide holy von...
a doktorka ma nazor, ze ked su tie deti zavrete v izbe tak bacil lahsie preskoci ako v nakupnom centre, tam vzduch viac cirkuluje

ronyy
23. nov 2017

@mandy29 ...v skolke kam chodi dcera je 3 kombinacia bacilov...streptokok,menigokog a neviem este co...katastrofa😐a to chlapcek co v septembri nastupil siel rovno na operaciu usiek...ked som videla na vlastne oci zriedenu mydlovu vodu na miesto mydla postavene na miesto kam deti nedociahnu...ked dcera vyskocila na umyvadlo aby ho dociahla...je mi do placu😓doma deti vedieme stale umyvat ruky ....uz neverim pani ucitelkam ze niesu rady ked maju maly pocet deti.....ked rano odovzdavam dieta ucitelke s nadchou=kam to speje?Vazim si tie ucitelky nema ich kto zastupit...nevyuziju pravo nevziat dieta ocividne chore..chory slovensky system.

katarinamarkova
23. nov 2017

@mandy29 toto nemajú na svedomí škôlkárske bacile. Tie len dopomôžu k tomu aby sa tvoj opakovaný nepreliečený problém zas a znova objavil, ukázal.
Ak máš nejaký chronický problém, zápal, ložisko, v dutinách....môže to byť ok, ak je vonku pekne a tvoje telo zrovna nezápasí s iným vírusom, bacilom....akonáhle stretne iný vírus, bacilka, úplne banálneho, ktorý zdravému nič nespraví, tebe spraví veľa, lebo okrem toho, že tvoje telo akoby udržuje na normále chronický problém v dutinách - stojí ho to veľa síl, musí začať aj vojnu s bacilom, vírusom novým čo sa potom takto prejaví.

sama vieš, kedy problém vznikol. sama vieš, odkiaľ to vždy začína - iná možnosť ako preliečiť ten tvoj skrytý zápal niekde v dutinách po 8mičke jednoducho nie je.
Ak ti nevie pomôcť aktuálny doktor, aké dlhé obdobie to je? koľko mesiacov? rokov? po tej 8mičke? tak ho jednoducho vymeň!

a otužovanie je super vec 🙂 aj členkové ponožky - ale len v lete, resp. v zime na chvíľku - ak je človek zdravý!

mandy29
autor
23. nov 2017

@katarinamarkova ano len casto som zacala byt chora ked nastupil starsi do skolky,8-micku mi vytiahli rok na to...akonahle prvy syn ochorel v skolke zacalo sa to so mnou tahat...vo vyteroch mi bol najdeny ten isty bacil ako u syna...

katarinamarkova
23. nov 2017

@mandy29 momentálne na tie zelené soplne priedušky dutiny atd, berieš čo? čo povedal lekár?

katarinamarkova
23. nov 2017

@mandy29 toho bacila - môžeš povedať o aký ide? preliečili ste ho poriadne? vyležala si to?

mandy29
autor
23. nov 2017

@katarinamarkova nebola som s tym u lekara,liecim sa domacky,zmes bylinkovych cajov,cesnak ,propolis,med,preplachujem nos slanou vodou...ale obavam sa ze skoncim u lekara,len neviem kedy,lebo od oktobra som nadtupila do novej prace tak nemam kedy ist k lekarovi :(

mandy29
autor
23. nov 2017

@katarinamarkova streptokok ten bol prelieceny poriadne a minuly rok hemophil parainfluenze ale vytery po prelieceny bol ok

mandy29
autor
23. nov 2017

@katarinamarkova Este chcem skusit si dat uniflox...lebo ono to teraz zacalo prefuknutim vetrom,zahnisalo mi oko,medzitym prisli chlapci zo skolky zo soplom...a uz zhruba 3 tyzden sa to so mnou taha...prv to oko,potom tyzden relativne klud,potom nadcha jak fras a nasledne zlte sople a do toho citim ze ma pobolieva to oko...tak predpokladam ze je tam nejaky virus...mozno to stiahnem unifloxom...skusim si ho davam odo dnes,tak uvidim...

katarinamarkova
23. nov 2017

@mandy29
môžem sa ešte spýtať? To pri každom takomto probléme liečiš čajíkmi, medíkom a niekoľko týždňov čakáš že či prejde?

vírus by po pár dňoch bol preč a ty fit. Toto vyzerá na zanedbanú bakteriálnu infekciu, ktorú treba preliečiť. antibiotiká + oddych.
Nie som vonkoncom zástanca antibiotík, ale ak mesiac trvajú problémy ako hnisavé oko, zlté sople, bolesti oka, celé dutiny ťa bolia, ráno sa nevieš dokašlať.....tak je fakt najvyšší čas navštíviť doktora, inak si zarábaš na dobrý chronický problém.

katarinamarkova
23. nov 2017

@mandy29
@mandy29 ešte ma napadlo.....
- nepracuješ v klimatizovanom prostredí???