Hrča na vagíne

8. sep 2023

Ahojte, mate niekto skusenost? Uz niekolko tyzdnov mam taku hrudku/hrcku tazko to opisat na velkych pyskoch, na kraji vaginy uz skoro pri tej priehlibine medzi vaginou a stehnom , tazko sa to vysvetluje :/ najprv som si myslela, ze je to zarasteny chlp/vyrazka to sa mi obcas stane, no toto mam uz asi 3 tyzdne a nemizne to, je to akoby prirastene k pokozke, no zvonku to nie je vidiet, preto usudzujem tiez, ze to vyrazka/chlpok asi nebude. Je to trochu bolestive, hlavne ked mam uzke rifle a tlacia mi nato, je to tvrde, nepohyblive, ma to asi 1,5cm. Nemam ani pocit, ze v tych miestach su uzliny, no nie som lekar… Samozrejme isla by som ku gynekologovi no najblizsi termin koniec oktobra :/ dakujem za rady

andreakotesova
8. sep 2023

Bartolinitída. Treba ísť k dr.

autor
8. sep 2023

@andreakotesova tieto zlazy su ale skor pri vstupe do posvy,ze? Ja to mam praveze uplne na obacnej strane pyskov, smerom k stehnu

andreakotesova
8. sep 2023

Ja som to mala opuchnuté az k stehnu.

autor
8. sep 2023

@andreakotesova aha a operovali vam to? Alebo len nejake lieky?

lubkovaandrejka
8. sep 2023

Ahoj, vies co,mala som to tiez 2x, k dr.som sa ani nedostala,mala terminy az o mesiac a toto nepovazovala za akutne. Hrcu som mala ako ty popisujes, pregooglila som pomaly polovicu internetu :D predpokladam,ze to bolo z tesnych gatiek, ale vzdy mi na to pomohlo to,ze som si to natierala ichtamolovou pastou cez den a na nocsom si to natierala tea tree olejom. Neviem co z tychto dvoch pomohlo,tak ked sa mi to spravilo druhykrat pouzila som zas to iste a vstrebalo sa to. Tak vyskusaj,ved za skusku to stoji 🙂 Snad ti to pomoze rovnako ako mne.

aduskatt
8. sep 2023

mne to len rezali a čistili peroxidom, k tomu ATB, týždeň v nemocnici, potom sa mi to už nezopakovalo

lubkovaandrejka
8. sep 2023

Este dodam,ze do tyzdna to zmizlo. Prve asi styri dni to bolo rovnako velke, na piaty den mensie, siesty minimum a siedmy nic.

dankabetka
8. sep 2023

Ahoj, mala som asi to iste co opisujes a doktor to vtedy nazval bartoliniho cystou, najprv to prepichoval ihlou...ale nepomohlo, skoncila som v nemocke, tam to vyoperovali, lieky som nemala ziadne, je tomu uz 20 rokov, od vtedy mam pokoj. Sestra mala presne to iste v tom istom roku zivota ako ja, jej to tiez vyoperovali a uz sa jej to nezopakovalo.

andreakotesova
8. sep 2023

Áno