Hrčka v prsníku

16. okt 2022

Ahojte. Asi pred rokom som si nasla bolestivu na dotyk, malu hrcku v prsniku. Bola som samozrejme hned na gynekologii, moj lekar robi aj sono prsnikov (ale velky odbornik nie je, mnoho zien sa stazuje, ze je dobry len kym nemas problem) a povedal mi,ze sa nemam coho bat, ze je tam malicky fibrom a nejake cysty, ktore netreba riesit. Cca pred pip rokom som zacala mat intenzivne bolesti v tej hrcke a vlastne v celom prsniku. Mam odsledovane,ze to suvisi s cyklom, napr. najviac ma to boli a taha od ovu do menzesu. Hrcka sa mi zda trosku vacsia. Mam to znovu riesit alebo je to cysta, ak to takto ovplyvnuje cyklus a vlastne ziadne ine priznaky pocas roka nevznikli. Nechcem byt za hysterku, gynekolog sa tvaril, ze zbytocne to riesim, ze toto ma milion zien. Vdaka.
Kedysi daaavno som v tomto prsniku uz jeden fibrom mala, ale rastol velmi rychlo, museli mi ho vybrat a prave aj do tohto miesta mi vystreluje bolest.

zmrzlinka2021
16. okt 2022

Išla by som na sono k inému lekárovi

autor
16. okt 2022

@zmrzlinka2021 ano, rozmyslala som nad tym, ale potrebujem vymenny listok. A kto mi ho da?

queen_mary
16. okt 2022

Obvodny lekar.

Ale podla mna to nebude nic vazne, ono na sone je dost dobre vidiet, ak ide o nieco podozrive.

zmrzlinka2021
16. okt 2022

Nepotrebuješ, môžeš byť aj samoplatca

cheeta
16. okt 2022

Ku gynekológovi výmenný lístok netreba, pokiaľ viem. (A psychiatrovi...?)

janinah
16. okt 2022

Hrčka sa sleduje každý polrok čo ja viem.vypytaj si VL na sono aj na mamografiu.ak nedá tak zmeniť gynekológa.

autor
16. okt 2022

@janinah no vidis a on ma na kontrolu vobec nevolal, iba klasicky za dva roky na preventivku. Ono ide o to, ze on nedava VL, kedze sono prsnikov robi on sam priamo na ambulancii. Ale dakujem, budem asi "drza" a budem si ho pytat.

@cheeta teba ani nejdem komentovat...

adulka07
16. okt 2022

Ja mám tiež fibrom...našiel mi ho lekár na prevencii - sonom...pre istotu som bola na biopsiu...a sleduje mi to 1x ročne

maminkadeticiek
16. okt 2022

On je fuser,ty si divna.Ma nejaky zazracny zrak ze ta dokaze takto zdiagnostikovat pohladom???Gynekolog maximalne tak prehmata a jeho ulohou je poslat na sono.Aj ja som mala len malu hrcku pocas kojenia a povedal ze je to pravdepodobne mliekovod ale ihned ma poslal s vymennym listkom na prednostne vysetrenie.Toto je jasne zanedbanie a tebe sa cudujem ze si sa nechala len tak uchlacholit a odisla bez seriozneho vysetrenia.Obvodak ta na sono prs myslim nemoze poslat.Chod na gyndu,nech ti da papier a bez na sono.

autor
16. okt 2022

@maminkadeticiek je to gynekológ, ktorý neposiela na sono ani tehotné v 12tt, lebo robí toto sono sám a zároveň robí sono prsníkov v rámci preventívky každej žene. Takže ja som divná, ak si po jeho sone (ktoré sa netvárilo neseriózne, pretože prehmatal a dlho robil sono obidvoch prsníkov. Prepáč, ale nie som lekár, aby som vedela zhodnotiť, či to bolo alebo nebolo seriózne vyšetrenie) nevyžiadam predsa len výmenný lístok k inému lekárovi, áno?