Mám opačne otočenú maternicu a lekár ju chce palpačne otočiť

4. apr 2022

Ahojte gynekolog mi dnes na preventivke na sone zistil ze mam opačne otocenu maternicu a povedal ze mi ju skusi palpacne otočiť do správnej polohy, mam celkom strach lebo neviem co si pod tym predstaviť nemate niektorá s tymto skusenost ako sa to robí ?

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pimpulka
4. apr 2022

aj ja ju mam obratenu ale nikdy mi ziaden gynekolog nechcel s nou tocit....to preco ti navrhol vobec?

nika0204
4. apr 2022

Tak to nechPem otocenu dozadu ju ma vela zien a meverim zeby ti chcel len tak otacat..nebol nejaky iny problem?

pininka1
5. apr 2022

Aj ja mam a nikto mi ju nikdy nechcel napravat, 4krat som bezproblemov otehotnela. Nedala by som si to urobit.

nafka0483
5. apr 2022

Aj ja mam a tiez ju nikdy nikto nechcel otocit. Tehotenstvo som mala bezproblemove.

Pytaj sa ale lekara, my tu netusime ci ke otocena nejak "nebezpecne" a preto musi zasiahnut alebo z akeho dovodu nieco take navrhol. Este som nepocula ze by sa to rucne otacalo.

annaodbranicky
5. apr 2022

Aj ja mam otočenú, ma to asi 10% žien. Jediný problém, ktorý môže nastať je pri otehotneni, keďže vajíčko to ma trochu "sťažené" pri usadeni v maternici (ale žiadna katastrofa, znižuje to pravdepodobnosť otehotnenia len o pár %). My sme teda nakoniec skončili na IVF, ale nie kvôli tomuto. A absolvovali sme všeličo, ale o otáčaní maternice nepadlo ani pol slova a ani si to neviem predstavit. Ja myslím, že ste sa možno zle pochopili a naozaj ide len o nejaký naklon alebo niečo podobné. V každom prípade držím palce, nech to dobre dopadne!

dardanella
5. apr 2022

Mne gynekológ na opačne otočenú maternicu povedal, že to nie je žiadny problém, že je to asi tak podstatné ako farba očí. Otehotnela som úplne bez problémov. Ale teda neviem, ako presne ju máš otočenú Ty.