Menštruačný kalíšok je super vec

hsjdudhdbd
21. feb 2024

Ahojte baby mozno je to zvlastne sle ja chcem zanechat recenziu na menstruacny kalisok. Ak niektora zvazuje ho pouzivat a je voci tomu skepticka sko som bola ja tak nech sa vobec toho neboji je to najlepsia vec na svete aku mohli vymysliet . Moje prve slova boli fuj to si nikdy tam nedam preboha ako to vytiahnem boze to sa vo mne vyleje a bla bla… predsudky predsudky. Prosim vyskusajte ani nevahajte dajte tomu sancu aspon tri cykly kym sa naucite si ho vkladst. Ak vsm preteka treba vecsiu velkost kaliska ja mam od T.O.C. z Dm drogerie. A uz mam tri roky vlozky v srini co ich nemam ako minut a tamponoch plny sufel lebo ich uz nepouzivam s nemam sa toho ako zbavit . Uz by som sa nikdy nikdy nevratila k tamponom a ku vlozkam to ani nehovorim . Nikdy

simsalabim
21. feb 2024

Potvrdzujem, genialny vynalez, keby chlapi menstruovali, vynalezca by dostal ocenenie. Pouzivam skoro 20 rokov 👍

gaia14
21. feb 2024

Absolutny suhlas 👍

marcellka32
21. feb 2024

Ak nechceš tampóny a vložky mam záujem ;) mňa kalich neohuril

belllinka
21. feb 2024

Pouzivam kalich uz asi 15 rokov, super vec 🙂

hsjdudhdbd
autor
21. feb 2024

@marcellka32 tampony poslem kludne aj postou ale vazne mam ich strasne vela

kiwi3
21. feb 2024

tiez pouzivam roky rokuce, ale zial, prve dni si ajtak este pre istotu musim dat aj vlozku... zeny, ktore nemaju silnu menstruaciu, asi nepochopia.

dlucy
21. feb 2024

@hsjdudhdbd ahojky prosim Ta ako dlho ho mozes mat dnu aby si nepretiekla? Da sa s tym lahnut? Dakujem

terry658
21. feb 2024

@hsjdudhdbd pridávam sa do skupiny. Kalíšok je úžasný. Ja mám mega silnú ms, takže mám najväčší kalíšok. Prvé dni mi aj ten trošku preteká ale nedá sa to porovnať s tamponmi a vložkami. Konečne sa v pokoji vyspím.

katuskamala1
21. feb 2024

Zienky,akym sposobom ho skladate pri zavadzani? Viem,je vela sposobov,preto sa pytam,ci jeden najlepsi najrychnejsi... dakujem.

simsalabim
21. feb 2024

@katuskamala1 ja pouzivam punch down fold.

martyzpp
21. feb 2024

@hsjdudhdbd ja by som ho velmi chcela pouzivat ale neviem sa dopatrat odpovede ci mozem aj ked mam padnuty mocovy mechur po porode. Jedine co mi na tuto otazku moj gynekolog povedal: “kalisok nie je hygienicky”. A hotovo ☹️.

simsalabim
21. feb 2024

@martyzpp ten je vtipny, ze nie je hygienicky. A jeho nadobicko hygienicke je? 😅

evaachesa
21. feb 2024

Pripájam sa, kalíšok je úžasný. Musela som si kúpiť aj o niečo menší a striedam to podľa toho či mám krcok nižšie alebo vyššie. Kalíšok používam vždy aj mimo ms keď idem na kúpalisko aby som nič nechytila. Fakt perfektný vynález.

samimami777
21. feb 2024

Ženy , ja nad ním rozmýšľam len by ma zaujímalo či dobre "drží" vnútri aj napríklad pri športovaní, aby sa pri behu napr neposúval atď

simsalabim
21. feb 2024

@samimami777 na mieste ho drzi podtlak (aby si ho vybrala, musis ho uvolnit). Mozes pri nom aj stojky robit aj skakat na trampoline…. Inak - daaaaavno, ked do nasich koncin este len tento vynalez zavital, v nejakom programe gynekologicka odpovedala na otazky divacok ohladom poharika. Jedna otazka znela- mozem ho nosit aj v noci? Odpoved - nie, lebo sa nam poharik vyleje 🫢🤣 Ukazka toho, ako nie kazdy lekar je zaroven expert.

evaachesa
21. feb 2024

@simsalabim hhh tak nie je lekár ako lekár. 😂
Ja si ho dávam aj cez noc a nikdy sa nič nestalo. Dokonca som ho nedávno testovala aj počas dní a na tobogane. Plavky zarezané ale kalíšok zostal na mieste. 😅

evaachesa
21. feb 2024

@samimami777 skús pozrieť Me Luna kalíšok. Aj kvôli tomu že to majú takto super popísané tak som si vedela vybrať vhodný pre mňa. Akurát som potom ešte dokúpila o niečo menší a úplne super mi vyhovujú oba podľa toho ako mám aktuálne kŕčok.
https://www.mojaluna.sk/menstruacia/menstruacny...

luccija
21. feb 2024

@belllinka to už toľko existuje?🙂ja som ešte sto rokov za opicami už chcem dlho vyskúšať aj menštruačné nohavičky, ale ešte som si ich nekúpila.Ja mám silný menzes a stále váham koľko ks kúpiť, aké...a kalisok už vôbec nemám odvahu.Po lopate...ako viete, že už je čas kalisok vybrať?vyberiete a vidíte, že je do polovice ešte ho nechám a pod?koľko hodín vydrží v dni silného menzesu?

martyzpp
21. feb 2024

@simsalabim ano, tiez som nad tym pozastavila. O co hygienickejsie su ine pomocky?! 🤔

masinka
21. feb 2024

Baby a neviete ako je to v kombinacii s vnutromaternicovym telieskom ? Tam trci kusok toho spagatiku von z krcka. Zrejme blba otazka, ale nevytiahne sa spolu s vyberanim poharika ?

belllinka
21. feb 2024

@luccija podľa toho, akú máš silnú MS časom zistíš, ako často ho musíš vylievať. Väčšinou úplne stačí ráno a večer v sprche. Vyberieš, vyleješ, opláchneš a dáš naspäť.

eva1990
21. feb 2024

@hsjdudhdbd mozem sa opytat, to mi staci kupit len jeden a vystacim si s tym cely cyklus ? Alebo potrebujem 2 na striedacku ?

belllinka
21. feb 2024

@eva1990 uplne ti staci jeden

evaachesa
21. feb 2024

@luccija už keď ho vyberieš tak nedávaš naspäť plný...treba vyliať, opláchnuť a tak dať spať.... musíš ho totiž trochu zavinut keď hon zavadzas, takže plný do polovice by si ho určite nedala naspäť ...aspoň si to neviem predstaviť.
Mne sa stalo zatiaľ len raz že som cítila že je plný a na intímke som mala pár kvapiek. Vtedy som vybrala a bol fakt plný. Inak nemám silnú menštruáciu. Väčšinou ho vylievam ráno po zobudení a večer pred spaním vždy v sprche.

mikadooo
21. feb 2024

@hsjdudhdbd mne "odpočíval" pol roka na polici, kým som sa odhodlala to do seba pichnúť 😂. A odvtedy na neho nedám dopustiť, nie len pri menzese, ale aj keď mám dni, že mám silnejší výtok, nemusím každú chvíľu slip vložky vymieňať. Ale treba trafiť vhodnú veľkosť, tak aby ho naozaj nebolo ani cítiť.

alienkami
21. feb 2024

@luccija keď je úplne plný, tak sa môže trošku posunúť, to cítiš. V takom prípade treba ísť čím skôr na wc. Pre orientáciu - vydrží cca. ako 2 vložky. Spočiatku ho budeš kontrolovať častejšie, ale potom si vytvoríš systém a už sa k vložkám nevrátiš. Jediné malé mínus, ktoré som zaznamenala je, že si musím dávať väčší pozor na zvyškový moč. Proste sa musím dokladne vymočiť, nie len tak narýchlo, lebo potom mám problémy s mechúrom.

zuzana76
21. feb 2024

mam mega silnu menstruaciu, pouzivam vlozky a este menstruacne nohavicky, kalisok ma neohuril a nepresvedci ma nijaka recenzia, jednoducho su aj zeny, ktore toto nikdy nedaju

simsalabim
21. feb 2024

@zuzana76 a co konkretne ti na nom prekazalo?

zuzana76
21. feb 2024

@simsalabim ja so ho nevyskusala ani a ani neplanujem, jednoducho su veci, ktore nedavam, v takej skole na zachodoch so ziackami si to ani neviem predstavit

terry658
21. feb 2024

@eva1990 ja mám dva. Jeden tvrdší a druhý mäkký. Tvrdý používam viac na začiatku a mäkký ku koncu.