Podbruško po sekcií

9. dec 2022

Ahojte som 4 mesiace po pôrode a stále mám podbruško také "vypuklé". Bruško nemám už ziadne, som chudšia ako pred tehu, no v oblasti jazvy po sekcii mám také akoby 'vypukle".podbrusko. Myslela som najprv ,že sa maternica len sťahuje , no nieje to nejak dlho? Stretli ste sa s tým po sekcii? Treba len čakať alebo to môže byť niečo vážne? Na kontrole po šestonedelí bolo všetko ok.

veronika3110
10. dec 2022

Je to normálne, ta koza je predsa len zasita… takze podľa mna nečakaj že to bude ako pred pôrodom.. to nie je prirodzený porod… je to frustrujúce, ale asi s tým nič neurobíš.. tiež som mala akútnu
Možno bude mat niekto iný názor, no keď si ja v rodine porovnám baby, tak vidím že kto mal sekciu.. to bruško proste vyzerá inak ako po prirodzenom… ja som napr rodila v apríli, švagriná pol roka po mne prirodzene a je to vidieť..

tinkavvv
10. dec 2022

@veronika3110 ja som mala dve sekcie a nemam vypukle podbrusko. Ono to chce cas a potom zacat cvicit a posilovat svaly.

sapoha
10. dec 2022

Suhlasim s Veronikou,je to uplne normalne.
Je rozdiel sekcia a prirodzeny.
Tiez som mala sekciu pred vyse 2r. ako pise Veronika na brusku je to vidno, a to mam bikini rez. Aj jazvu este citim obcas.
Ale potesim ta, ze po odstaveni sa mi to stiahlo viac ako pocas kojenia.
Ked si uvedomis, ze sa pri sekcii museli ku babatku dostat cez 7 vrstiev ( koža, podkožie, svalová blana, sval, pobrušnica, 2 vsrtvy maternica) a toto vsetko sa musi nasledne zasit tak si povies, ze nech len visi brusko/koza kolko chce, ved potrebuje dost casu a kludu na zahojenie a scelenie sa naspat aby si bola potom ok. My vidime len kozu a to riesime, ale to je to najmenej

katies27
12. dec 2022

Mne po sekcií pomohlo cvičenie, zaťahovanie brucha 10 sekund držať a uvoľniť a takto viackrát po sebe. Cvičí sa to aj na diastázu - rozostúpenie brušných svalov+ je ich viac tých cvikov. Skús pozrieť YouTube cviky na diastázu. Ja mám brucho ako predtým aj po sekcií len s jazvou.

sapoha
12. dec 2022

@katies27 uplne sa vam stiahlo? Suuper!
Aj ja som cvicila ale asi som to teda flakala :D

katies27
13. dec 2022

@sapoha možno ste cvičili klasické brušáky a tie nemusia pomôcť, áno mne sa úplne stiahlo ale ja som cvičievala aj pred tehu dlho, takže možno aj to malo vplyv.

tina0105
24. dec 2023

@tinkavvv ahoj Tinka, čítam si Tvoj príspevok, som rok po sekcii, po pol roku som najprv začala cvičiť cviky na diastazu a asi 3,4 mesiace už cvičím aj jogu a pilates, to podbruško je stále trosku vypukle.. Mala si na mysli možno nejaké špeciálne cviky na spodné bruško? Vdaka🙂

tinkavvv
25. dec 2023

@tina0105 neviem konretne cviky. Ja cvicim s trenerom a vela cvikov je zameranych na core a stred tela.