Poraďte ohľadom ovulácie

katarina6856
27. nov 2022

Ahojte, prvý mesiac sa snažíme o bábo a moje telo akosi nespolupracuje:D na druhej fotke je ovulacny test z 16. Dňa cyklu (mávam cca 34-35 dňové cykly). Myslela som si že už už príde ovulácia, no palička začala slabnúť a prvá fotka je fotka z dneška (19 deň cyklu).Bazalna teplota mi v ten 16.den stúpla, ale hneď na druhý deň klesla a odvtedy nestupla... Prosím vás, myslíte že ide o anovulacny cyklus, alebo išlo o ovuláciu v ten 16.den alebo ešte len príde?

Minulý mesiac som mala ovuláciu presne na 17.den (aj podľa teploty aj testov).
Ďakujem za vaše rady

zmrzlinka2021
27. nov 2022

@katarina6856 prepáč prečo toto choré testovanie? Snažíte sa s manželom prvy mesiac, nie už rok vkuse

kiki234
27. nov 2022

Treba vyhodit teplomer a tieto nezmyselne palicky. Berte to tak ze od 1.12. Sa idete snazit o babatko. Ok, tak vynechat ochranu a milovat sa pravidelne s laskou a pride to samo 🙂 neviem si toto predstavit. Akoze hej muz moj dnes mam ovulaciu tak ideme sexovat 🙂 nic v zlom je je to trosku na pobavenie. Ked po mesiacoch nic nepride, mozno navsteva gyn, neskor palicky a ine vysetrenia.

katarina6856
autor
27. nov 2022

@kiki234 to testovanie preto, lebo mám za sebou spontánny potrat pred pol rokom... Takže chcem si byť istá a sledovať svoje telo 🙂

kiki234
27. nov 2022

@katarina6856 tvoj potrat urcite nebude mat nic s ovulaciou. Aj ked zustis ze mas ovulaciu na 10den alebo na 20den nic tym nezmenis, akurat budes stresovat pretoze ak spolu budete spat na tvoju ovulaciu a nakoniec dostanes kramy, budes z toho na nervy. A sama seba sa budes pytat co a preco a podobne. Je mi luto co sa stalo ale z vlastnej skusenosti ti radim, ja som po roku zahodila palicky, po roku sme zacali spavat spolu kedy sme mali chut a nie kedy sme mali a do 2 mesiaciv som ostala tehotna. A 3 mesiace po porode na prvy sup znova 🙂

54tinka54
27. nov 2022

@katarina6856 ako súvisí spontánny potrat s ovuláciou? Čím si budeš akože istá? Nerozumiem…
Ak ste obaja zdraví tak do roka otehotnieš v pohode aj bez nejakého sledovania ovulky. Určite si nasaď kyselinu listovú, tá sa odporúča brať už pred otehotnením.

veselo_neveselo
27. nov 2022

@katarina6856 Pozri mozno sa telo snazilo ovulovat, a neppodarilo sa. Bud skusi zas o par dni, alebo aj nie. Vies, ci mavas ovu pravidelne, alebo ju obcas aj nemas? Podla toho...keby si parkrat za sebou nemala, tak treba povedat doktorovi.

Za mna je fajn, ked si zena rozumie, a sleduje si cykly ked sa snazi otehu, nevidim na tom nic zle.

veselo_neveselo
27. nov 2022

@kiki234
@54tinka54
Zas ja jej rozumiem.
Sance na otehotnenie sa zvacsuju, ked zena vie, kedy ma ovulaciu, a maju sex v plodnom okne pred ovulaciou. Neviem ako vy, ale my sa obcas s muzom doma cez tyzden nestretneme tak, ze by sme stihli sex. Ale ked viem, ze ide ovu, tak preplanujem den, nieco zrusim ci presuniem, aby sme boli obaja doma v normalnom case. A pausalne kazde 2 dni tiez nestihame cele mesiace, tak vediet kedy je dobry cas je tiez fajn. A toboz, ked uz nema zena 25, a kazdy rok uz hra rolu.