Snaženie sa o bábätko a pálenie v podbrušku

genijulka
11. jan 2021

Ahojte, s manželom sa snažíme o bábätko. Pred 2 mesiacmi som mala silné pálenie v podbrušku v oblasti maternice a žltý výtok. Gynekologička ma vyšetrila, zobrala ster a predpísala mi vaginálne tablety Polygynax a Clogin výplach. Po vybratí liekov pálenie zmizlo a výtok sa mi tiež upravil aj keď úplne nezmizol. Teraz ma zase trápi pálenie v podbrušku. Preventívne som začala brať aj vaginálne probiotiká Gynimum. Canestest ukázal, že mám vaginálnu flóru v poriadku. Zase mám utekať ku gynekologičke?

ajka251
11. jan 2021

Ak mas stale to palenie na tvojom mieste by som sla...vysetri ta a aspon nebudes mat pochybnosti

andreaak05
31. máj 2021

@genijulka ahoj, aj ja to mavam. Ako si dopadla?

genijulka
autor
31. máj 2021

Ahojky, absolvovala som kompletné cytologické vyšetrenie (HPV vírus, ureaplazmy, mykoplazmy, kultivácia) a všetky výsledky som mala v poriadku. Gynekológ mi urobil aj ultrazvuk a povedal, že nemám zápal a som zdravá. Čiže nič nezistil..
Beriem pravidelne vaginálne probiotiká Gynimun dual protect, po pohlavnom styku sa vždy osprchujem a občas si urobím výplach Rosalginom keď cítim diskomfort. Okrem toho beriem aj Urinal alebo mega brusnice na močové cesty. Toto je kombinácia, ktorá mi s mojím problémom veľmi pomohla.
Najlepšie je ísť k lekárovi, aby ťa vyšetril a vedela si či si v poriadku.

andreaak05
1. jún 2021

@genijulka ahoj 🙂 no ja som na vsetkom bola a mam skoro vsetko zle. Takze u mna viem, kde je chyba. Len mi nezaberaju ani antibiotika, cize uz ich nejem. Len som chcela vediet, co zistia tebe. Ale zvlastne, ze nic. Ked si zdrava, tak by si problemy nemala mat ziadne. Tiez neni normalne, ze zena musi furt volaco uzivat a robit si vyplachy, ked je zdrava.

genijulka
autor
1. jún 2021

Ak ti nezaberajú antibiotiká, tak skús ísť cestou byliniek a vitamínov na podporu imunitného systému. Vaginálne infekcie totiž vznikajú keď je oslabený imunitný systém a je narušené prirodzené kyslé prostredie v pošve.
Súhlasím s tebou, že ak som zdravá, tak by som nemala mať žiadne problémy. U mňa je však príčinou občasnej nepohody narušenie môjho vnútorného prostredia v pošve spermiami. Probiotiká beriem preventívne aj kvôli zdravej mikroflóre v črevách, takže to nepovažujem za nejaké obmedzenie alebo ,,napchávanie sa liekmi".

andreaak05
1. jún 2021

@genijulka tak potom je fajn, ze to takto beries 🙂 noo, hej, riesim si vsetko alternativnymi cestami, kedze inak to nejde 🙂 tak uvidime, co bude.