Ureaplazma - mykoplazma u muža

miss_sixty11
10. okt 2017

ahojte 🙂 chcem sa podeliť aj o svoju skúsenosť. S manželom sme sa snažili vyše roka o bábo, ktoré stále neprichádzalo. Chodila som po všetkých možných vyšetreniach a všetko som mala v norme. Tak bol aj manžel. Na spermiograme mu zistili, že sú spermie poškodené a zrejme ich poškodzuje nejaký vírus. Doktor nám povedal, že na otehotnenie je šanca minimálna alebo žiadna. Poslali nás na ster, ktorý manžel absolvoval a zistili mu ureoplazmu. Mne však nie. Ja som mala všetky testy negatívne. Neviem, či sa niektorá z Vás s týmto stretla, lebo ako čítam vždy obaja partneri mali toto ochorenie. Mne však robili stery v januári a potom v auguste a všetko bolo negatívne. Lekárovi manžel iba povedal, že ja som mala test negatívny, dal mu papier a lekár povedal iba - tak potom v poriadku. Manžel už dobral antibiotiká a bol na kontrolný ster. Výsledky budú teraz v piatok. Chcela by som otehotnieť veľmi, tak sa pýtam, za aký dlhý čas od užívania sa Vám podarilo? Niektoré články som čítala, že hned, ale neviem...

katusikkk
10. okt 2017

S Ureaplazmou vzdy,podotykam vzdy musia preliecit obidvoch partnerov.Je to sexualne ochorenie.Ureaplazma u zien sposobuje potraty a u muzov neplodnost.Kontrola je az 4-6 tyzdnov po dobrati liekov.
Urea moze a nemusi sposobovat ze je spermii malo a maju zly tvar.Ked ste boli na kontrolu,manzel si mal dat urobit opat spermiogram.To by mal vysledky hned ci to pomohlo.Dokonca niekedy po jednej davke sa ani nevyliecia.
Vetsinou druheho partnera ani na Ureu nevysetria.Automaticky davaju pre jedneho aj druheho lieky.
Drzim palce nech sa skoro zadari😉

miss_sixty11
autor
10. okt 2017

@katusikkk no lekár nám povedal, že pokiaľ ja ju nemám, tak nie je potrebné niečo riešiť a nasadzovať antibiotiká 🙂 Preto ma poslal na druhý ster, ktorý potvrdil, že toto ochorenie sa ma netýka 🙂 Na kontrolnom stere sme už boli, teraz čakáme na výsledok, ktorý bude v piatok a o 2 mesiace spermiogram. Dúfam, že sa zadarilo a manžel je už zdravý a dakujeme 🙂

no_co_uz
15. feb 2021

Ahojte. No my mame za sebou prve vysetrenia v splne a urologa. Ja som podla vysledkov v poriadku. Manzelovi vsak vysiel velmi zly spermiogram a nasledne po urol.prehliadke muzistili ureaplazmu. Mne robili ster ale ja ju nemam, co tiez nechapem kedze je prenosna. Snazime sa o babo uz vyse roka a nic :( muz ma vsetky tri faktory spermii zle. Myslite ,ze na vine je urea a po jeho vylieceni sa podari otehotniet? :( uz sa zacinam bat ,ci sa babo podari a je nadej splodit babo prirodzene. Mate niekto podobnu skusenost? Ja som citala, ze urea moze ovplyvnovat neplodnost ale nie, ze vylozene je jej pricinou ak ju ma clovek.