Zlé výsledky z vyšetrenia krčka maternice

nikanikk
19. nov 2020

Ahojte, chodím pravidelnu na gynekologické prehliadky a v marci mi zistili v rámci vyšetrenia krčka maternice, že nie som úplne ok, CIN II- . Doktor mi odporučil počkať pár mesiacov, vraj sa to často samo od seba zlepší. No práve dnes mi volal, že aj ster spred 2 týždňov je rovnaký. Opäť mám počkať do februára a keď nenastane zmena k lepšiemu, budem musieť podstúpiť konizáciu. Viem, že je to celkom rutinný zákrok, ale aj tak z toho nemám dobrý pocit. Máte s tým prosím niekto skúsenosti, že sa vám výsledky zlepšili? Zabralo vám niečo - bylinky, vitamíny, čokoľvek? Budem vďačná zakaždú radu! 🙏🙏🙏

anjelik2019
19. nov 2020

@nikanikk ahoj, ja som tak mala vo februári, v máji mi robila opäť kontrolný ster a ten už bol ok.

nikanikk
autor
19. nov 2020

@anjelik2019 a nič konkrétne si nemenila vo svojej životospráve?

anjelik2019
19. nov 2020

@nikanikk nie, nič som nemenila, v septembri som bola na kyrete kvôli MA, posledný rok som chodila na gyndu ako na klavír 🤦‍♀️. A asi 3 dní pred vyšetrením sme mali s mužom sex, či to mohlo ovplyvniť výsledok,, netuším. Každopádne keď som išla na kontrolný ster, tak bol minimálne týždeň odstavený 🤦‍♀️🤭.

olivia1425
19. nov 2020

@nikanikk mojej znamej velmi pomohol indonal a chlorela na toto 🤷‍♀️

petkasaurus
20. nov 2020

Ja mam tiez zly, v decembri mam ist na kontrolny po 4 mesiacoch... Tiez si myslím, ze to sposobilo, ze den predtym sme mali tutu mutu, nejak som si to neuvedomila ja blba.. Každopádne, uz v minulosti mi vysiel zly test a opatovny som mala v poriadku..

nikanikk
autor
20. nov 2020

@petkasaurus Ďakujem 😊 Ja som si na toto davala pozor, išla som na prehliadku "čistá" 🙈 Každopádne skúsim ten Indonal, ktorý mi odporučila olivia vyššie.