Zotavenie po sekcii a jazva

rebeka1211
30. okt 2023

Ahojte ako sa starať o jazvu po sekcii? Čaká ma druhý pôrod prvý bola akutná sekcia a urobila sa mi keloidná jazva. Druhý pôrod budem mať taktiež sekciu viete mi poradiť nejaké prípravky ako tomu predísť? Alebo ako sa čo najlepšie o jazvu starať? Ďakujem veľmi pekne za rady.

nikpa
31. okt 2023

@rebeka1211 spýtaj sa rovno v nemocnici keď už tam budeš. Ja som po 2 sekciách a jediné čo som robila, že som si po oboch pôrodoch umývala antibakteriálnym mydlom a vodou. Absolútne nič iné a mám len tenku čiaru, trochu červenšiu ako zvysok kože. Proste nič hrozné. Takže asi to volaku špeciálnu starostlivosť za normálnych okolností nepotrebuje.

dadis
31. okt 2023

@rebeka1211 Ahoj, jazvu ti pri druhej sekcii odstrania, rezat budu v tom istom mieste. Mala som cervenu vystupenu jazvu po prvom, o dva roky mi ju odstranili a vytvorila sa mi rovnaka. Aj som si zo zaciatku davala nejaky gel na hojenie, ale zamedbavala som to, vsak kedy som mala cas chodit s odhalenym bruchom (asi naplaste pre tuto oblast budu lepsie)...no nic, 2 roky som mala skaredu jazvu a uz som sa s tym zmierila. Po tom, ako som prestala kojit druhe dieta, mi zacala jazva od krajov blednut a miznut..za par mesiacov ostala len velmi malo viditelne milimetrova ciarka

vera0404
31. okt 2023

Mne kázali umývať iba čistou vodou. Žiadne prípravky, mastičky, gély. Vyslovene to prízvukovali. Nosila som tie sieťované nohavičky a ranu som vetrala, teda vždy keď sa dalo. Krásne sa zahojila. Prajem všetko dobré a rýchle zotavenie.