5esicko
31. dec 2017
228 

Ako rozmýšľal Oli, či Pampers plienky si zvolí 🙂

V úvode chcem poďakovať za možnosť testovať plienky Pampers premium care. Na testovanie som sa prihlásila z dôvodu, že som tieto plienky používala aj pri dcérke v roku 2016 od jej narodenia až po veľkosť 5 a bola som s nimi veľmi spokojná. Ale ako iste takmer všetci vieme, okolo týchto plienok sa rozpútala nie veľmi pozitívna kampaň ohľadom ich zmenenej kvality, ktorá súvisela aj s vynoveným „dizajnom“. Nakoľko som mala doma ešte k dispozícii staršiu verziu plienok, rozhodla som sa porovnať ich s tými, ktoré sú na trhu v súčasnosti. A tak som jedného dňa, ako aj ostatné testujúce mamičky, obdržala balík, v ktorom boli 2 balíky plienok veľ. 3 po 80ks. Náš drobec mal v čase testovania ešte iba 6 týždňov (ale zato 5,5 kila) a tak bolo zrejmé, že spotreba bude vysoká, tak malé bábätká majú nehodu takmer v každej plienke 🙂 . O to viac ma potešil fakt, že plienok sme dostali dostatočné množstvo na celú dĺžku doby testovania.

V pôrodnici sme používali staršiu verziu Pampers premium care (mala som ich doma odložené- naškrečkované) a presne ako som predpokladala, nebol s nimi žiaden problém. No zásoby som mala iba obmedzené a tieto plienky sa už nedajú zohnať, tak sme prešli na zelené Pampers new baby dry. A v tom začali problémy, začervenanie, pľuzgieriky atď. Práve v tom čase nám prišli plienky na testovanie, tak sme hneď prešli na ne. Píšem to z dôvodu, že v úvode testovania mal Oliverko pokožku nie v 100% stave, preto som dúfala, že pampers premium care situáciu ešte nezhoršia. Veď predsa každá mamička chce svojmu dieťatku len to najlepšie a zaparený zadoček k tomu rozhodne nepatrí 😉

A teraz k samotnému testovaniu. Rozhodla som sa postaviť ho na „stratégii“ porovnávania, lebo to bol pre mňa kľúčový faktor. So staršou verziou plienok som bola skutočne veľmi spokojná a rada by som sa vrátila k ich používaniu, ak by sa teda osvedčili. Na fotografiách je vľavo staršia verzia Pampers premium care, ktorá nemala vnútri sieťku, ale také akoby modré vlákna, skrátka bolo vnútro plienky ladené do modra 🙂 Tiež lepiace pásiky boli farby bielej, teraz sú žlté. Indikátor vlhkosti nepodľahol žiadnemu trendu a teda ani zmenám. Obávala som sa najmä tej sieťky, čítala som množstvo recenzii, kde mamičky písali ako sa sieťka lepila na zadočky ich detí, vnútro sa rozpadlo a „drolilo“, vypadávalo z plienky a ktoviečo ešte.

Poďme na to pekne poporiadku:

Tvar plienok je nezmenený- čo je super

Vôňa je presne taká istá, ako si ju pamätám aj od prvodrodenej- niekomu prekáža, mne nevadí, práve naopak má pre mňa ten špecifický podtón spájaný s novorodeniatkom ♥

Lepiace pásiky- tie staršie biele podľa mňa držali lepšie ako tieto žlté, občas sa stalo, že sa pásik odlepil a plienka nedržala presne tak, akoby mala, ale nič tragické, žiadnu nehodu sme kvôli tomu nemali.

Sieťka vs. modré vnútro- najkontroverznejšia časť plienok obstála podľa mňa veľmi dobre, hoci u mňa nie na 100%. Oliver je malé bábätko, tzn. plienku mu mení skutočne často, použijeme možno nejakých 10ks za deň, keďže mu vadí aj keď si cikne a je iba trocha v mokrom. Tým pádom nikdy nebol v pocikanej/pokakanej plienke dlho, maximálne cca 3hodiny, čo je maximálna dĺžka jeho spánku medzi papaním. No a práve po jednom takom spánku, počas ktorého sa pokakal, plienka odviedla vlhkosť do vnútra plienky (čo je super), ale stolica ostala tým pádom „vysušená či dehydratovaná“ a táto jej časť sa nalepila na sieťku a následne na zadoček môjho dieťaťa. Po rozbalení teda bola sieťka dosť pevne prilepená k zadočku a mala som aj trocha obavy ju odtrhnúť, či ho to nebude bolieť. Ale stalo sa to iba jeden krát a obišlo sa to bez zranení, plaču či iných prejavov. Ostatné dni ostala sieťka pekne tam kde mala a neprilepila sa.

V úvode testovania, ako som už vyššie spomínala, mal Oli začervenanú riťku zo zelených Pampers new baby dry, takže som sa bála zhoršenia. Na moje prekvapenie, po pravidelnom používaní Pampers premium care sa situácia nielen že nezhoršila, ale dokonca mu celkom zmizli zapareniny, pľuzgieriky a aj červená farba 🙂  Dodám, že pri prebaľovaní nepoužívam žiadny krém/masť/vlhčené utierky, umývam zadoček iba čistou vodou. 

Oli bol v plienkach spokojný a spokojný bol aj náš tatino, ktorý si nevie vynachváliť indikátor vlhkosti (asi ako väčšina oteckov  ), vďaka ktorému vedel kedy je čas prebaliť. 

Suma sumárum nám plienky sadli, okrem jednej nehody so sieťkou sa neudialo nič, čo by som im vytkla, práve naopak, zmizli nám problémy s pokožkou spôsobené inými plienkami, drobec bol v nich spokojný a ja šťastná, že môžem zahodiť predsudky voči týmto plienkam a s kľudným svedomím ich kupovať aj v ich vynovenej a zmenenej verzii 🙂 Vlhkosť perfektne odvádzali, takže bábätko má skutočne pocit sucha v plienke. Možno ešte keby tie lepiace pásiky lepšie držali, bolo by to dokonalé.

Touto cestou ešte raz ďakujem MK za možnosť testovať plienky Pampers Premium care a dať im šancu, keďže sama by som sa na ich kúpu po nedávnych negatívnych recenziách asi neodhodlala. A bola by to škoda, lebo stále sú to pre mňa tie najlepšie plienky pre novorodencov ale aj staršie deti.

#test_pampers

Začni písať komentár...

Odošli