Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    arawis
    14. mar 2018    Čítané 282x

    Keď koráliky (o)vládnu...

    Myslím, že každá žena má na niečo “úchylku”... Či už ide o pekné šaty, kabelky alebo topánky 🙂. A aj keď som aj ja zaťažená na pekné veci, ak by som si mala vybrať, kde minúť našetrené peniaze, bol by to s najväčšou pravdepodobnosťou kreatívny materiál.

    Nuž darmo, sme trošku straky, pútajú nás trblietavé, lesklé a farebné vecičky 😉.  Pri mojich potulkách kreatívnymi činnosťami som poprezerala a vygooglila už množstvo eshopov... Na celej čiare u mňa vyhráva eshop www.koralky.sk. 

    Najväčším plusom je ozaj ozaj ozaj (fakt naozaj) veľké množstvo materiálu na výber (na jednom mieste nakúpite všetko, čo k tvoreniu s korálikmi potrebujete). Niekedy si len tak blúdim a prezerám, čo nové pribudlo 🙂. Tie farby, tvary, druhy... Áno, dokážem tam stráviť hodiny len prezeraním tovaru (teraz na materskej je to pre mňa skôr luxus 😀..). Pokiaľ ale hľadáte niečo konkrétne, tak využite lupu a prepracovaný filter.

    Okamžite nájdete čo treba. Po poctivom nakupovaní (najlepšie viackrát) sa vám minuté eurá vrátia a to v podobe vernostných bodov, ktoré je možné využiť pri ďalšom nákupe.

    Aby nebolo všetko také ružové, môže sa stať, že nejaký korálik, kabošon... čokoľvek nespĺňa všetky kvalitatívne kritéria. V tom prípade neváhajte, určite upovedomte eshop www.koralky.sk a dohodnite sa na náprave 🙂. Pracovníci sú veľmi ochotní, milí a vždy k dispozícii.

    Ak ste nerozhodné, možno poteší malý bonus pre prvých zákazníkov ❤️

    Za spomenutie tiež stojí, že na e-shope nájdete aj sekciu “Návody” a keď ju zbadáte... Budete si chcieť zhotoviť všetko!!! 😀

    Čo sa zadania pre mňa ako testerky týkalo, mala som zhotoviť dva náramky, náušnice, náhrdelník a sponu. V prvom momente panika stres, čo vytvorím, čo objednať, bude mi to stačiť? 🙂 No v druhom momente veľká radosť, že trochu naruším môj domáci stereotyp.

    Tak som sa do toho pustila.

    Išla som na to zľahka. Prvý náramok bol navliekaný. 

    Použila som:

    - Beadalon Elastomer

    - koráliky PUCA

    - 3 mm brúsené koráliky 

    - ozdobné koráliky Tierra Cast (zajko a srdiečka)

    Druhý náramok mal obsahovať drahé kamene 🙂 Tak som si vybrala a vzniklo toto.

    Tentoraz som zapojila aj šujtašky, moje obľúbené 🙂. A krásny farebný Karneol, ktorý by mal dodávať energiu a bojovať proti depresii.

    Použila som nasledovné:

    - Karneol

    - TOHO round 11/0

    - strieborné americké zapínanie

    - strieborné spojovacie krúžky

    - niť NYMO 0,05 biela

    Tretí a štvrtý výrobok som robila akosi súčasne 😀 nedarilo sa mi podľa predstáv, no ale po poriadku 🙂. Chcela som vyrobiť mentolovo-sivý náhrdelník eghm...

    ... a je z neho náhrdelník iba sivý, a ešte aj tmavý 😀, ale páči sa mi aj takto 😉. Hematitový kabošon je sklenený s priemerom 2 cm, odráža váš odraz ako zrkadlo. Základ okolo krku tvorí obruč, ktorú som obtočila šujtaškou. Konce sú zaistené lepidlom.

    Použila som nasledovné koráliky:

    - sklenený kabošon Hematit 2cm

    - brúsené koráliky 6mm a 3mm

    - TOHO Exclusive 12/0

    Štvtý zverejnený výrobok ma potrápil 🙂. Chcela som skúsiť techniku vyšívania korálikmi... No haha! Je to ozaj ťažké... Ani výsledok ma extra nepotešil, ale snaha bola! A to niekoľkodňová...

    Použila som:

    - filc na vyšívanie čierny

    - TOHO Round 11/0

    - TOHO Exclusive 11/0

    - flitre

    - niť NYMO 0,05 čiernu

    - ihly na korálkovanie

    Postup je jednoduchý. Všetko, čo si zmyslíte, všívate do základu a snažíte sa, aby to nejak vyzeralo 😀.

    Posledná vytvorená vecička, náušnice. Opäť niečo môjmu srdcu blízke. V hlavnej úlohe Swarovski Elements.

    - Swarovski Square 12mm Crystal Paradise Shine

    - Swarovski prívesok 13x6,5mm Crystal Paradise Shine

    - brúsené koráliky 6mm a 3mm

    - TOHO Exclusive 11/0

    - strieborný náušnicový háčik 

    Hádam týmto článkom nakopnem a inšpirujem aspoň jednu jedinú mamičku k tomu, aby trebárs aj takto využila svoj voľný čas a potešila výrobkami seba alebo ženy svojmu srdcu blízke. 

    Neviem ako vy, ale ja si už chystám ďalšiu objednávku. 😉

    #test_koralky
    Dnes je sobota a predposledný deň testovania eshopu www.koralky.sk 🙂.
    To najlepšie - náušnice - som si nechala na koniec 😉. V hlavnej úlohe boli Swarovski Elements (obrovské množstvo tvarov, veľkostí a farieb na výber). Na náušniciach som použila tiež metalickú šujtašku, čo z nich urobilo trochu viac trblietavý a teda slávnostnejší kúsok 😉. Sú ľahučké a zapínanie tvorí strieborný háčik, ktorý nepotrebuje ani zarážku 😎.
    Na foto je dúfam vidno ako som postupovala. V prvom rade bolo nutné prilepiť hlavný kameň 😉. Po zaschnutí som mohla pokračovať v prišívaní korálikov. Točenú šnúru som prišívala prvýkrát, ale išlo to našťastie veľmi ľahko, a jednoduché náušnice dokáže pekne ozvláštniť 🙂.
    Ospravedlňte prosím biednu kvalitu prvých foto 😅 fotené včera večer keď drobec zadriemal 🙂.

    (2 fotky)

    #test_koralky
    Pustila som sa do vyšívania spony. A poviem Vám, vôbec to nebolo také jednoduché, a preto vzdávam hold všetkým žienkam, ktoré sa podobnej technike venujú 😉.
    Ale k veci, čo som využila pri práci:
    - koráliky TOHO veľkosť 11
    - flitre
    - čierny podklad na vyšívanie
    - NYMO niť 0,05
    - ihly (najlepšie na šitie s korálikmi, aké som kedy vyskúšala)

    Všetko čo bolo potrebné som nakúpila na www.koralky.sk 🙂 (aj kovovú sponu, len nie je na foto).
    Výsledok by bol určite pekný s využitím klasickej červenej... ❤️

    (6 fotiek)

    #test_koralky
    Ahoj, dnes prichádzam s nápadom na jednoduchý, ale efektný náhrdelník 🙂. Najviac sa na ňom asi vyníma okrúhly sklenený kabošon s priemerom 2cm. Je celkom ťažký, takže na náušnice odporúčam skôr menší rozmer 🙂. Tieto kabošony v rôznych tvaroch a farbách nájdete na www.koralky.sk 🙂. Ja som im neodolala, a mám ich doma vo viacerých prevedeniach.
    Pôvodne som plánovala použiť svetlejšiu šujtašku, ale táto antracitová mi ku kabošonu a tyrkysovo zeleným brúseným korálikom z eshopu www.koralky.sk zapasovala najviac. Výnimočne som si urobila aj nákres, no počas tvorby som sa ho veľmi nedržala 😅.
    Keďže som doma mala zvyšnú kovovú obruč, využila som ju. Obtočila som ju šujtaškou, konce zalepila k obruči, aby sa neposúvala, prišila som na ňu motív a ukončenia vzadu prelepila tmavým filcom.
    Dúfam, že sa Vám moje prevedenie náhrdelníka páči 😉.

    (6 fotiek)
    arawis
    Správa bola zmenená    28. feb 2018    

    #test_koralky
    Dnes bol na rade konečne môj obľúbený šujtáš ❤️. Šila som prvýkrát po pol roku 😅 tak to tak berte prosím 😉. Minerál Karneol, Toho rokajl, ihlu, strieborné spojovacie krúžky aj strieborné americké zapínanie nájdete na eshope www.koralky.sk.
    Ku Karneolu je tam tento popis: Karneol 6 mm v prevedení prírodný polodrahokam svojimi teplými tónmi symbolizuje tvorivú energiu Zeme. Pomáha pri nedostatku motivácie a podporuje vitalitu a tvorivé schopnosti. Tlmí hnev, zlobu, zlosť, ale aj lenivosť a nečinnosť. Dodáva sebadôveru, chráni myšlienky a dodáva chuť do života. - ako pre mňa stvorené 🙂.
    Myslím, že tento vzor by kľudne zvládli aj začiatočníčky 🙂. Dôležité je priložiť k sebe šujtašky v smere vlákien, prepichovať ich cez stred, a pri prešívaní príliš neuťahovať niť 🙂. Osobne na šitie odporúčam 0,05 NYMO nite, ktoré taktiež nájdete na www.koralky.sk.
    Takýto náramok môžete ušiť aj dvoj- či trojradový...prípadne tento vzor použiť na ukončenie náhrdelníka 🙂.
    Pokiaľ rady tvoríte, určite šujtáš vyskúšajte 🍀.

    (7 fotiek)
    arawis
    Správa bola zmenená    27. feb 2018    

    #test_koralky
    Prispievam prvým výtvorom 🙂.
    Najnedočkavejšia som bola asi na koráliky Puca Amos. Sú to stláčané koráliky s dvomi dierkami v tvare slzy. Rozhodla som sa pre moje obľúbené farby - mentolovú a pastelovú ružovú. Z každej som objednala dve balenia. K tomu 100ks brúsených 3mm korálikov a ako oživenie koráliky TierraCast v podobe srdiečok a zajačika 🐰.
    Nejaký detailný opis postupu myslím nie je nutný 😊. Ide o jednoduché dvojradové navliekanie korálikov. Ja som sa rozhodla pre jeden dlhý náramok, ktorý som si obtočila okolo ruky, no kľudne si môžete takto vyrobiť aj dva (tri..štyri..) osobitné náramky, prípadne choker 😎.
    Všetky komponenty nájdete v eshope Koralky.sk. A ja sa už teším na môj ďalší počin v poradí ❤️☺️.

    (6 fotiek)

    #test_koralky
    Jéj! Konečne aj mne dorazila vytúžená zásielka 😍. Obsahuje všetky možné druhy korálikov, cez minerálne kamene, sklenený kabošon, Swarovski, TOHO, Preciosa...dokonca aj Puca koráliky, ktoré som dlho túžila vyskúšať 🙂.
    Všetko prišlo perfektne a precízne zabalené 👍. Môžem sa pustiť do práce 😎.

    #test_koralky
    Objednávka uzatvorená 😎. Už si len počkať na krásny a kvalitný materiál.
    Veľkým pomocníkom pri hľadaní vhodných korálikov bol filter. Určite sa ho nebojte využiť 🙂. Vytriedi Vám materiál podľa veľkosti, farby aj tvaru 😉.

    (2 fotky)

    #test_koralky
    Musím sa priznať, že som ani nedúfala, že sa mi naskytne takáto príležitosť 🙂. Ručná tvorba je mojou veľkou vášňou už minimálne sedem rokov...a po prvých náročných mesiacoch s mojim malým drobcom sa teším na nový štart! 😉
    Bude to šanca oprášiť ihly, nite a zručnosť.. veľká výzva 🙂.
    Košík sa pomaličky zaplňuje, a veľmi pozitívne hodnotím prehľadnosť eshopu aj pri prezeraní cez mobil 👍. Po víkende sa ide na to 😎.

    (3 fotky)