astarte123
4. jún 2018
2881 

Jednoduchý návod ako si nepredražiť nákupy

Stalo sa to pred pár rokmi, keď sme s mojím drahým chodili ešte len chvíľu. Plesová sezóna bola v plnom prúde a aj my sme sa rozhodli, že sa spolu na jeden ples vyberieme. Chcela som sa pred nim predviesť, však to poznáte - krásny účes, dokonalý mejkap, ale hlavne skvelo padnúce šaty.  A tak začala honba za tými najlepšími šatami.

Keďže u nás v meste obchodov s takýmto oblečením nie je veľa, vybrala som sa do nákupného centra. Behala som z obchodu do obchodu, prezerala, obliekala a vyzliekala, skúšala niečo stále dookola, ale s ničím som nebola celkom spokojná. Nakoniec som ich našla, jednoduché so zaujímavým detailom. Nadšená som sa vybrala k pokladni, položila šaty na pult a siahla som do kabelky po peňaženku. Nebola tam. Ani peňaženka, ani mobil. Ostali mi len všetky tie ženské zbytočnosti.

Okradli ma. Už som si ani poriadne nepamätala, do ktorého obchodu som vošla a do ktorého nie. Nájsť zlodeja bolo jednoducho nemožné. Využil moju nepozornosť a mne ostali len oči pre plač. Poviem vám, vybaviť všetky tie doklady ma stálo kopu času a bolo to z celej krádeže najhoršie. V tej dobe som s telefónom prišla len o pár esemesiek a o zoznam čísel na známych.

Dnes by ma strata telefónu mrzela oveľa viac. V jednom malom zariadení mám uložený celý svoj život. Už dávno v ňom nie sú len telefónne čísla, ale vďaka mobilu mám okamžitý prístup k svojmu bankovému účtu, kartám, sociálnym sieťam, spomienkam v podobe fotografií a videí a dokonca prostredníctvom aplikácií s ním ovládam aj zariadenia vo svojej domácnosti.  

Keďže si uvedomujem, že sa naše životy čoraz viac presúvajú z reálneho sveta do virtuálneho, dávam si dnes na veci pozor oveľa viac a snažím sa informácie vo svojich zariadeniach chrániť najlepšie ako sa dá. Najdôležitejší je kvalitný bezpečnostný program, ktorý ochráni nielen počítač, smartfón, tablet či smartTV pred útokmi hackerov a škodlivým softvérom, ale zaistí aj bezpečnosť môjho dieťaťa na internete.

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko dôverných informácií o sebe zdieľate na internete a máte uložených vo svojich zariadeniach? Častokrát si povieme, že pri surfovaní internetom sa nám nemôže nič stať. Nenavštevujem predsa pochybné stránky, vyhýbam sa klikaniu na rôzne reklamy, dávam si pozor. Stačí však chvíľka nepozornosti a omyl vo virtuálnom svete negatívne ovplyvní aj ten reálny.

Technológie sú dokonalejšie každým dňom viac a viac, práve preto treba myslieť aj na ich zabezpečenie a ochranu svojich dát. Poučte sa z chýb druhých, aby ste sa nemuseli učiť z vlastných omylov ako to bolo v mojom prípade a vyhnete sa tak zbytočným komplikáciám.

Pokiaľ by ste svoje dáta chceli chrániť, ale neviete ako na to, napríklad Orange má pre vás výhodnú ponuku. Pri zakúpení balíka služieb Love získate navyše aj Rodinný bezpečnostný balík od ESET, s ktorým ochránite až 4 vaše ľubovoľné zariadenia. Navyše budete zaradený do súťaže o jeden z troch štýlových telefónov iPhone X.

A to je naozaj jednoduchý spôsob ako ušetriť – čas aj peniaze.

-----------------------

Tento článok vyšiel s podporou Orange Slovensko

Alebo uplne zadarmo si vygooglit “lost my android phone” a na dialku telefon prezvonit (ak ho nevite najst, aj ked je zvonenie potichu), vidiet na mape kde sa nachadza, zablokovat telefon, poslat nan spravu tomu kto ho nasiel pripadne vymazat na dialku data ak bol ukradnuty 😉.....na to vsetko staci google account ktory je treba k androidu....
Ja telefon stracam pravidelne niekde a funguje to super 😁

10. jún 2018

Začni písať komentár...

Odošli