Dovolenka s bábätkom: Užijete si ju vôbec?

    Zrejme ste už absolvovali niekoľko romantických dovoleniek vo dvojici a po narodení vášho dieťatka rozmýšľate, čo bude v lete. Užijete si vôbec dovolenku s bábätkom?

    Cestovať s novorodencom?

    Jedlo a spánok je všetko, čo novorodeniatko potrebuje. Z dovolenky pri mori či v horách nebude mať žiadny pôžitok. Skôr naopak.
    Malé bábätko je veľmi zraniteľné a krehké. S dieťatkom v tomto veku cestujte len v najnutnejších prípadoch a iba do vzdialenosti
    asi 300 km, v rovnakom časovom pásme a podnebí. Okrem toho, ani čerstvá mamička by radšej nemala cestovať na opačnú stranu zemegule, po pôrode potrebuje oddych a zotavenie aj ona.

    S trojmesačným bábätkom pokojne aj k moru

    Trojmesačné dieťatko už nie je na zmeny také citlivé. Zvyklo si na pravidelný režim kŕmenia a spánku a je oveľa ľahšie prispôsobiť sa mu. Môžete s ním už bez väčších problémov aj lietať. Má to svoju výhodu, napríklad, že sa dieťa ešte nepohybuje, preto ho máte stále pod dohľadom.
    Praktické je aj to, že deti v tomto veku sú ešte plne dojčené, takže odpadajú problémy s jedlom pre bábätko. Nevýhodou však bude balenie, budete potrebovať oveľa viac vecí. Preháňajte, snažte sa vymyslieť všetky možné scenáre, radšej berte viac, ako by vám niečo malo chýbať.
    Buďte flexibilní
    Nuda končí v momente, keď sa vaše bábätko začne tmoliť popod nohy. Čakajú vás väčšie starosti, no aj viac radostí a zábavy. Počítajte s tým, že táto dovolenka sa možno bude diametrálne rozchádzať s vašimi predstavami.

    Dovolenka Chorvátsko 2013 v okolí Pagu
    Väčšina pláží v okolí mesta Pag v Pažskom zálive je tiež vhodná pre dovolenku s deťmi. Najväčší z nich je piesočnato-okruhliaková pláž priamo v meste Pag, s tobogánom a občerstvením na pláži. Aj malé pláže v časti Vodice a Bošana sú veľmi vhodné pre deti. Je na nich viac súkromí a deti sa na týchto piesočných až okruhliakových plážach cítia veľmi dobre. Aj tu sa väčšinou zaobídu bez topánok do vody. Malú atrakcií môže byť pre deti čln, ktorý tu po zálive rozváža nanuky a občerstvenie.

    Letná dovolenka 2013 pri mori na piesočnej pláži
    Kam s deťmi na dovolenku? Vyberte si v našej ponuke miesto podľa veku Vašich detí. Pre tie úplne najmenšie deti to bude piesočná pláž, kde môžu byť Vaše deti bez topánok. Sú to pláže s pozvoľným vstupom do mora a s pieskom nielen na pláži, ale aj v mori. Dajte im vedierko, lopatku a formičky, aby si mohli z piesku stavať bábovky alebo napríklad hrady. Na takúto dovolenku deti určite nezabudnú. Na ostrove Pag tomu zodpovedá piesočná pláž v Potočnici, piesočná pláž Planjka v Starej Novalji, pláž v Povljaně alebo pláž Čista plaža medzi Novaljou a Kolanom. Trochu väčšie deti využijú v Starej Novalji šmýkačku zdarma alebo deťom spestríte pobyt na pláži tým, že si požičiate kajak alebo vodné bicykle. Na pláži je tiež občerstvenie.

    Chcela by som sa opýtať a zistiť anketu:
    Kam chodíme dovolenkovať s deťmi najviac?

    Egypt dovolenka s deťmi. V rozsiahlych hotelových rezortoch sa určite deti nebudú nudiť a vy budete mať čas sa venovať zaslúženému oddychu. Egypt dovolenka s deťmi to je maximálne pohodlie, detské kluby, detské bazény, tobogany a strava pre Vašich najmenších. Skvelý typ na jarné prázdniny.

    Hotely pre rodiny s de'tmi v Chorvatsku
    V Chorvátsku existujú hotely, turistické osady, rezidencie atď., ktoré sú prispôsobené potrebám rodín s deťmi. Prekrásne, pohodlne a moderne vybavené rodinné izby (family rooms) Vám poskytujú všetky prednosti, ktoré robia dovolenku s deťmi nezabudnuteľnou.
    Rada pomôžem pri výbere. Stačí zaslať IP ale mail.

    Niečo pre Bratislavčanov 🙂 Vôbec som nevedela že sa dá isť i vlakom. Bolo by super keby to šlo z Trenčína. Je to naše obľúbené kúpalisko. Dajte echo, máme ubytko za 10€/osoba
    http://www.thermalcorvinus.sk/aktuality/regioje...

    europatravel
    31. mar 2016    Čítané 6x

    Cestovná kancelária MAXI travel s.r.o.

    Tak a dnes sme si to pekne podelili. Manžel sa bude venovať poznávacím a pobytovým zájazdom a ja kedže som na materskej dovolenke budem mať na starosti Modrého koníka.
    Máme 10r. chlapca a preto vieme, že aké je komplikované nájsť správnu dovolenku alebo hotel, ktorý sa nielen nám páči ale musí sa hlavne páčiť synovi.
    Veľmi rada Vám pomôžem pri výbere dovolenky, budem sa Vám snažiť násť tu správnu. V databáze máme hotely po celéj Európe t.z. “hotel baby friendly”- určené pre deti. Veľa hotelov je i na Slovensku alebo v Čechách.

    Každoročne pripravujeme autobusové zájazdy do LEGOLANDU, DISNEYLANDU a podobne.

    pripravujem pre Vás nové zájazdy a pobyty určené pre rodiny s detmi