Dovolenka s bábätkom: Užijete si ju vôbec?

    Zrejme ste už absolvovali niekoľko romantických dovoleniek vo dvojici a po narodení vášho dieťatka rozmýšľate, čo bude v lete. Užijete si vôbec dovolenku s bábätkom?

    Cestovať s novorodencom?

    Jedlo a spánok je všetko, čo novorodeniatko potrebuje. Z dovolenky pri mori či v horách nebude mať žiadny pôžitok. Skôr naopak.
    Malé bábätko je veľmi zraniteľné a krehké. S dieťatkom v tomto veku cestujte len v najnutnejších prípadoch a iba do vzdialenosti
    asi 300 km, v rovnakom časovom pásme a podnebí. Okrem toho, ani čerstvá mamička by radšej nemala cestovať na opačnú stranu zemegule, po pôrode potrebuje oddych a zotavenie aj ona.

    S trojmesačným bábätkom pokojne aj k moru

    Trojmesačné dieťatko už nie je na zmeny také citlivé. Zvyklo si na pravidelný režim kŕmenia a spánku a je oveľa ľahšie prispôsobiť sa mu. Môžete s ním už bez väčších problémov aj lietať. Má to svoju výhodu, napríklad, že sa dieťa ešte nepohybuje, preto ho máte stále pod dohľadom.
    Praktické je aj to, že deti v tomto veku sú ešte plne dojčené, takže odpadajú problémy s jedlom pre bábätko. Nevýhodou však bude balenie, budete potrebovať oveľa viac vecí. Preháňajte, snažte sa vymyslieť všetky možné scenáre, radšej berte viac, ako by vám niečo malo chýbať.
    Buďte flexibilní
    Nuda končí v momente, keď sa vaše bábätko začne tmoliť popod nohy. Čakajú vás väčšie starosti, no aj viac radostí a zábavy. Počítajte s tým, že táto dovolenka sa možno bude diametrálne rozchádzať s vašimi predstavami.