kocikopedia
24. mar 2020
2428 

VIDEO: 3 rady k vyberaniu kočíka v období Koronavírusu

V poslednom čase a v tejto strašidelnej aktuálnej situácii sa mi do Kočíkovej poradne množia otázky opakujúce v podstate jeden problém, a to - ako kúpiť kočík a čo/podľa čoho vybrať, ak na predajňu nebudem môcť ísť, kočíky si odskúšať... Tak som sa rozhodla odpovedať krátkym článkom, lebo cítim, že tri dôležité veci je teraz dôležité uvedomiť si viac, než kedykoľvek predtým.

Ako ku výberu kočíka pristupovať a prečo nepanikáriť? Rady, ktoré by som rada rozšírila, by boli:

1 Neponáhľaj sa s míňaním

Je nutné hneď teraz investovať a minúť kopu peniažkov? Máš čas, premysli si všetko dvakrát - aj tak sa po vonku špacírovať s novorodencom asi ihneď, v tejto situácii, nebudeš. Možno sa ti v najbližších dňoch a týždňoch peniažky zídu na účte či v peňaženke, namiesto v drahom kočíku (situácia aktuálne vyzerá neisto aj z ekonomického pohľadu).

2 Zváž používaný kočík

Je to ekologické, ekonomické, a aj praktické - kúpiť si kočík, ktorý je stále plne funkčný a dobrý aj po tom, čo už si svoje odjazdil. Niekedy používaný, hoc i starší kočík kvalitnej značky poslúži oveľa lepšie než nová najmodernejšia štýlovka.

3 Zameraj sa na funkčnosť a kvalitu (radšej než štýl)

Vyberala by som radšej kočík, ktorý skutočne naplno využiješ a vydrží ti - než nejaký nádherný supermoderný model. Taký by síce vynikol na ulici či v obchodnom centre, ale naopak na terén a miestach tak trochu “mimo civilizácie”, kam budeš v najbližších mesiacoch chodiť podstatne viac (nech ste trochu izolovaní od hrozby), ti taký módny doplnok môže byť dosť nanič.

Pri výbere kvalitného kočíka sa určite sústreď na: 

- Overené značky

- Z dlhodobého hľadiska dobré recenzie

- Pevné, odolné - hoc i ťažšie - modely

Dúfam, že ti v duchu #pomahamesi článok i video aspoň trochu uľahčia rozhodovanie sa o vhodnom kočíku, ale myslím, že sú aplikovateľné aj na celú detskú výbavičku a iných mamičkovské investície.

Ďakujem za dočítanie/dopozeranie a prajem veľa zdravia, ako aj nakočíkovaných kilometrov.

Pozdravuje
Eli (Kočíkopédia, Kočárkopedie) a celý MK Team

_______

Link na encyklopédiu kočíkov - Kočíkopédiu: https://www.modrykonik.sk/kocikopedia/

Opýtať sa ma môžeš aj v Kočíkovej poradni na MK: https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/kocikova-poradna/

Sleduj môj blog na Koni: https://www.modrykonik.sk/blog/kocikopedia/, https://www.modrykonik.sk/blog/eliniatko/

Linky CZ:

Kočárkopedie: https://www.modrykonik.cz/kocarkopedie/

Kočárková poradna: https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/kocarkova-poradna/

Blogy: https://www.modrykonik.sk/blog/kocarkopedie/, https://www.modrykonik.cz/blog/eliniatko/

.by @eliniatko

#akonato

Eli, skvelé rady 👍 Hádam si to niektoré mamičky vezmú k srdcu, lebo imidžovka láka, ale ekonomika padá a neskôr tie peniažky môžu chýbať...

24. mar 2020

Skvele odporúčanie byt ekologicky 👍🙏a ekonomicky 🍀

24. mar 2020

skvele rady som uz sice starsieho data a deti su uz mimo kocika, al epresne tak to je ako vravis... aradis...zienky dobre si premyslite co kupite , nakolko radsej 2x meraj a len raz strihaj, dnes tie kociky niesu lacna zalezitost a ak kupis kocik a budes ho menit po pol roku znova a znova tak to nieje riesenie.... ja som tiez podlahla trendom hlaven pri druhom vytuzenom dietati ktore sm emali neskoro , vo vyssom veku , ale menial som ho lebo prestal splnat co potrebujeme a kupila som hned lahsi a mensi kocik tzv buginu Bogaboo be+ a ten do nasich podmienok absolutne nevhodny, neodhadla som ze nase dieta este spi rado v kociku a to je tak do shopingcentra kocik aj ked ma zeny presvedcili ze da aj strbske pleso... 😀 no a napokon sme skoncili s kocikom z druhej ruky Jane Slalom a teda to bol pan kocik.... ku nam do horskeho terenu ako vysity .... nedam nanho dopustit..... aj ked som mala 4rozen tak tento nam sadol vyborne...

26. mar 2020

Začni písať komentár...

Odošli